Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 2

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Recenze (238)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po dvou letech dočkali pokračování Ženy v černém a s novým režisérem přišel ještě větší úpadek kvality příběhu, nežli tomu bylo u nedávného remaku. Ten mě rovněž nějak závratně neokouzlil (na rozdíl od původního filmu, který byl solidní), ale přesto jsem jej dokázal ocenit alespoň lepším průměrem. Bohužel zde mi k tomu tvůrci nedali ani příležitost. Atmosféra totiž po většinu času dost stagnovala a až na několik slibných momentů a pokusů o lekací scény, jsem se spíš u sledování filmu nudil. Tom Harper je hlavně seriálovým režisérem a popravdě moc nechápu, proč volba padla zrovna na něj. Přišlo mi, jakoby ani pořádně nevěděl, jak má vytvořit potřebnou atmosféru, nebo lépe řečeno udržet míru napětí na delší dobu nežli (deseti vteřin). Dá se tu totiž narazit na několik rádoby lekacích scén, ale většina z nich je strašně předvídatelných a když už se i zdálo, že by mohla atmosféra nabrat příjemnější směr, vše utnul střih a přišla další nudná scéna. Postava mladého letce mi tu navíc přišla naprosto zbytečná a klidně bych se bez ní obešel. Spíše se tu měli zaměřit na vyobrazení starého sídla (které Radcliffa přivádělo k šílenství), nebo více zapojit Ženu v černém. Jenže to by na to musel mít někdo pořádné koule. Takhle z toho vznikl jen hodně nedochucený patos, který vlastně ani nemusíte vidět, protože o nic důležitého nepřijdete. 40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem to samé a nudné a nezáživné jako předtím žena v černém je slabá a neumí vyděsit a vyvodit atmosferický příběh plný strachu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co jsem chtěl, to jsem dostal. První díl mě nadchl a i když má dvojka k těmto pocitům poměrně daleko, zklamán určitě nejsem. Děj jede jakoby přes kopírku. Doba se sice posunula, vyměnily se i oběti, ale lokace zůstala stejná a nezměnila se ani dáma v černém, která je stále tou pomstychtivou mrchou. Atmosféra na jedničku, lekačka se také nějaká našla a neokoukaní herci jsou sympatičtí. A to mi v tomto případě stačí. 80% ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto o ničem. The Woman in Black: Angel of Death nepřichází s ničím novým, v podstatě jenom parazituje na filmu z roku 2012. Je také absolutně bez nápadu či kreativity a neviděl jsem v něm ani špetku hutné atmosféry, které měl první díl na rozdávání. Občas jsem měl dojem, že sleduji nízkorozpočtovou nepovedenou napodobeninu předchozího filmu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Je to tu takové.. Smutné !!" - "Pokoje smutné nejsou.. To lidé.." No, doktůrek z vejminku zřejmě ještě neslyšel o Feng-šuej..;) Zato já ještě neslyšel o režiséru Tomu Harperovi, který se však vzdor syndromu sequelů i vlastní zdánlivé žánrové neotrkanosti jeví nesmírně nadějně.. Poctivá duchařina se slušnou atmosférou.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Londýn 1941......... Tady příběh začíná. Jsem si jen myslel, že název "V černém" znamená černé oblečení a ne černou tmu ve které skoro není nic vidět. Bohužel tato neřest nás doprovází celým filmem. CITÁT - Umřela v neděli, viděli ji v pondělí............. Kamera normal, hudba průměr, příběh špatný, viditelnost černá. Prostě jen další velký podprůměr. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parádně temný vizuál, slušné herecké výkony a skvělá atmosférická hudba tohle holt nezachrání. Už mě tenhle způsob točení hororů fakt sere... Tedy, "hororů". Abych si to ujasnil: tohle není horor, tohle je přehlídka lekaček toho nejlacinějšího kalibru. A to je prostě špatný: mám se přeci bát toho, co se na plátně děje, ne? Ne, místo toho tvůrci vyvolávají strach tím nejlacinějším způsobem: hlasitými zvuky a vyskakujicími bubáky. A to je pro hororový film ta nejhorší možná vizitka. Těchto "scare jumps" se lekne každý a ani není potřeba nějaký filmařský um. I dějově je to jenom nastavovaná kaše, i když ona ani jednička nebyla nijak zvlášť kvalitní horor. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Situácia okolo zmŕtvchystaného štúdia Hammer, sa opäť zhoršuje. Jeho posledný počin je technicky zručný, ale...ale nieje to horor. Prečo? No lebo sa pri ňom nebudete hrôzou triasť. Možno tak padavky, senzibilné ženské a deti. A my fandovia, pre nás to znamená - Fuck off ladies and gentlemens !!! Pokračovanie malo našľapané propagačné materiály ( trailery, postery ), ale výsledok za to vôbec nestojí. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Druhý nálev jednonálevového čaje. Recyklace tématu, které výborně fungovalo v jedničce. Dvojka má sice docela dobré momenty, ale zdaleka není tak silná a originální jako její předchůdce. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný atmosférický horůrek, který nedosahuje kvalit jedničky. Pár pěkných lekaček tu je, příběh asi ničím nikoho nepřekvapí. Za mě 55% :) ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotka ma viacero nedostatkov, ale oproti dvojke je to majstrovské dielo. Prostredie starého domu aj močiarom boli silno atmosférické, ale to je asi tak jediné, kde je atmosféru i cítiť, no ale celok je slabučkým odvarom v ducharskych filmoch. Film stavil na lacné a hlavne predvídateľné lakačky. Po celú dobu trvania film dva krát trocha zaujal a ináč to bola prekliata nuda. Keby tam nebolo toho tajuplného prostredia , tak by som išiel aj na nižšie hodnotenie. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vysátá z jedničky a mladá učitelka Eve mi byla od začátku něčím nesympatická. Já prostě nemám ráda tyhle ženský, co pátraj po věcech, po kterých vlastně pátrat nemají. A tak s povděkem kvituji hlavně scénu se zavíráním očí, která mi přišla jako jedna z nejlepších, a naopak mi chyběly lepší lekačky a hlavně lekačky s bubákem, kterých tady bylo na můj vkus málo. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Na začiatku by som mal asi podotknúť, že ani prvú Ženu v čiernom s Radcliffeom nepovažujem za žiadnu hororovú pecku, ale len za priemernú ducharinu a od pokračovania som si tým pádom nesľuboval už vôbec nič. Nakoniec to je viac menej to isté, čiže obyčajná predvídateľná ducharina akurát pre tento krát bez známeho mena v hlavnej úlohe a s dejom ktorý sa čím bližšie k záveru tým viac rozpadá. Ono to je celé podané tak chaoticky, že v závere som už nemal vôľu nielenže to pochopiť, ale snažiť sa vôbec usledovať kto, čo a prečo. Po technickej stránke je film natočený veľmi zručne so slušnou dobovou atmosférou starého Anglicka, neustále sa v ňom niečo deje, ľakačka strieda ľakačku, postavy blúdia každú chvíľu len so svietnikom v noci po temnom dome, otvárajú sa dvere, pohybujú bábiky, rozbíja sklo atď. Akurát celá tá snaha o postrašenie diváka sa vo väčšine prípadov míňa účinku. Bude to značne profláklé prirovnanie, ale keď škrípajúce dvere natočí Wan, tak sa dostaví ten znepokojivý pocit, druhá Žena v čiernom by sa chcela snažiť o to isté, akurát všetky strašidelne scény sa síce dejú, ale tak nejako samé od seba, bez akéhokoľvek zaangažovania diváka. Po takej cca hodine, keď sa dej presunie z domu na akúsi leteckú základňu a začnú tam vybuchovať lietadlá ma film už úplne stratil. Nachvíľu to totiž vyzeralo, že sem zablúdil omylom na desať minút Bay a nijako si nepolepšilo ani finále, ktoré nijako negradovalo. Vo výsledku tak predvídateľné úplne rovnako ako jednotka s totožnou atmosférou a prostredím, akurát menej súdržné a tým pádom o bod menej. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Dej sa odohráva v roku 1941, za 2 svetovej vojny, kedy je skupina ôsmych žiakov evakuovaná z Londýna v doprovodu riaditeľky školy a mladej učiteľky na odľahlú rezidenciu v Crythin Gifforde. Medzi žiakmi je aj Edward, ktorého mama zahynula pri leteckom nálete. Do deja sa zapojí aj pilot RAF Harry, ktorý má s nimi spoločnú cestu. A to by bolo všetko, čo na tomto filme je k pozeraniu. Pointa filmu, ukryť deti pred bombardovaním a inými hrôzami vojny, sa nenaplnila. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Tento komentář může obsahovat jisté stopy po SPOILERerch. První díl v sobě nesl punc originality a neokoukanosti (tedy myslím ten co jsem viděla z roku 2012). Při další naší cestě do kina za zahnáním starostí všedních dní, jsme se rozhodli pro tento film. Trailer sliboval neskutečně děsivou podívanou o trochu děsivější než v prvním díle. Ale nestalo se tak. Podivně praštěná a psychicky narušená bytost jisté ženy v černém se neuměla domlouvat s dospělými jinak, než přes podivné zamlklé děcko. A zase se nám nabízí stejná podívaná. Parta lidí (v tomto případě dětí, jejich dozoru a poté i švarného jinocha) je "zavřena" ve hnusném starém domě zjevně bez prohlídky statika a postupně začínají po jednom umírat vinou hrozného "prokletí" ze strany oné zmíněné "ženy v černém". Při sledování jsem se musela zmyslet nad tím, proč nepřijely i další očekávané výpravy dětí do toho strašidelného domu? Nabízí se už jen zkritizovat postavu švarného jinocha, bez jehož hrdinského činu by se film jistě neobešel. A také naprosto očividnou snahu o to navnadit diváka na další díl. Jistě nepochybuji, že podobné bytosti mohou existovat, ale jistě z toho není taková science fiction. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Márna snaha prikovať publikum priemernej náročnosti do varu. Séria scén vyslovene vyznieva do stratena. Naproti fungujúco šľapajúcej jednotke, určite. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Žena v černém 2: Anděl smrti“ bohužel trpí problémem pokračování, kdy se tvůrci pokusí o to samé, jen s trochu jinými postavami, no ale nakonec zjistí, že ono je to pokaždé něco jiného a něco tomu chybí. Tohle je v podstatě japonský horor v anglickém prostředí, kde se hraje pouze na to, že některé ty scény jsou „skutečně děsivé“, ale popravdě jsou jen něčím, co je v hororu vidět pořád a trochu to nudí. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu se ubralo na síle. Lekačky sice vydařené, atmosféra slibná, ale byl to takový odvar jedničky. Přesto slušná porce napětí :-) ()

movieband 

všechny recenze uživatele

První díl byl výborný horor, kde jsem už v první půl hodině začal rozdýchávat. Během hodiny jsem byl paranoidní a bál jsem se otočit a po skončení filmu jsem byl vyděšený, jak dlouho ne. Tady jsem se lekl pořádně až v závěrečných titulcích. Celý film se pořádně nic moc nestane. V podstatě se jedná o béčko, co akorát rýžuje kvalitu prvního dílu. Co se filmu, ale upřít nedá je kvalitní výběr herců. Mladá Phoebe Fox je ve filmu věrohodná, do své role se hodí a kdyby nic jiného, tak se na ni aspoň pěkně dívá. Děj má hlavu a patu, aspoň, co se základní dějové linky týče. Bohužel je v něm tolik, ale tolik kopanců, že ani slepému by nedělalo problém si jich všimnout. Přízrak ženy v černém se ve filmu taky objevuje minimálně a to, jak se ve filmu zjevuje je spíš na škodu. Pro mě je to po perfektním prvním dílu zklamání. 44% ()

Reklama

Reklama