Reklama

Reklama

Star Wars: Poslední z Jediů

  • Česko Star Wars: Epizoda VIII - Poslední z Jediů (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu Star Wars: Poslední z Jediů od studia Lucasfilm pokračuje sága rodu Skywalkerů. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti. (Falcon)

Diskuze

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Urcite vyrazne lepsi, nez minuly dil, ale ten trend zjednodusovani je tragicky. 

Smrt Snoka vubec nedava smysl, kdyz par vterin pred ni rika, ze citi kazdou myslenku Bena a on ho zabije. Nespocetnekrat vidime, ze jeho sila je o nekolik radu vetsi nez Bena s Rey dohromady a stejne se necha tak trapacky zabit Benem navic ve chvili kdy mu zkouma mysl a nevsimne si jeho umyslu? :D

na příspěvěk reagoval Merengues9

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

anomandaris

a tak mě napadá, když už sis ty "fabulace" o bodech tak příhodně vztáhl na sebe (ehm, téma potrefených hus raději otevírat nebudu), tak budiž, obraťme téma k tobě. máš-li skutečně narcisistní poruchu, ještě ti to udělá radost. víš, já jsem o tobě totiž přemýšlel. taková pozornost tě jistě potěší ;) nebo tedy ne přímo o tobě, ale obecně o odpůrcích Posledního z Jediů z této diskuze, protože se tady projevují vzorce chování, které jsem za těch již zmíněných 13 let kupodivu nepozoroval.

 

do ostatních se vžíváme pomocí empatie, že ano. rozumíme jejich chování jedině tak, že si představíme sebe na jejich místě. tak jsem si představil sebe jako diváka s odporem k nějakému filmu. to vlastně není nic těžkého. mám odpor ke spoustě filmů. no jenže se to projevuje úplně jinak. dám tomu třeba špatné hodnocení, vyznám se ze svého rozhořčení v komentáři, občas si neodpustím jízlivou poznámku, když mezi přáteli padne řeč o tom filmu (jak ví každý, kdo kdy v mé přítomnosti chválil Forresta Gumpa)... jenže tím to končí.

nevysedávám od rána do večera u internetové diskuze pod filmem, abych nadával každému, kdo můj názor nesdílí, a už vůbec to nedělám ještě po několika měsících od premiéry. a ejhle zde, máme tu ještě čtvrt roku poté hned několik hejtr-vysadavačů s nutkavou potřebou obracet na svou víru každého, kdo Posledního z Jediů nezatratil do nejhlubšího kruhu pekel. do toho se vžít opravdu nedovedu. neumím si představit, jak moc bych musel zmagořit, s prominutím, abych se takto začal chovat. nezbývá mi, než to zařadit mezi věci, které jsou zcela mimo mou představivost (vedle teorie superstrun a současných módních trendů u pánských košil). svedl bys nějak ozřejmit, dafuq to má znamenat?

na příspěvěk reagoval anomandaris, Šimpy

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

anomandaris

takže se uchyluješ k přístupu "dav tupců si myslí totéž co já, ergo je to pravda"? a tys tu chtěl poučovat o schopnostech argumentace? i ty čtveráku! ale představme si čistě pro potřeby krátkého zamyšlení, že by to byla půlka internetu, kdo hlásá určitý postoj. radno je tedy všímat si také toho, která že je to ta půlka internetu", a sice jestli to není právě ta hloupější z obou.

a to v tomto případě není zjevné z názoru jako takového, ten ať si má každý jaký chce, ale právě ze způsobu jeho prezentace. a jak svůj názor prezentují odpůrci filmu? vulgárně, agresivně, arogantně a bez nejmenší ochoty či schopnosti jej doložit pádnými argumenty. to je jasný symptom.

za těch 13 let zkušeností se zdejšími samozvanými znalci filmu jsem jednu věc pozoroval tolikrát, že o ní nemůže být sporu - čím hůře podložený má diskutující svůj názor, tím agresivněji a vulgárněji ho bude ostatním vnucovat. na to vezmi jed, jako že je to konstanta vesmíru. čili hned zkraje něčího projevu mohou ostatní snadno domyslet, že diskuzní partner je buďto samolibý hulvát, nebo že přichází obhajovat (či spíš násilně vnucovat) názor, který nemá žádnou váhu (nebo obojí). míra diskuzní agresivity je zkrátka velmi spolehlivé kritérium pravdomluvnosti. napoví ti, že dokonce ani tvůj oponent podvědomě nemá důvěru ve svůj názor, nebo že v něj důvěru má, ale je si dobře vědom, že ten stojí jen na vratkém základě jakési emo dojmologie. a tak to zkusí obejít autoritou a předstírat, jaký že to není učený znalec filmu, a ohání se vším možným, co kde zaslechl, od výstavby scénáře po střihovou skladbu, aniž by si uvědomil, že jeho negramotnost je v tomto směru asi stejně zjevná, jako kdyby zkoušel před Číňanem předstírat, že umí mandarínsky. já jsem ještě velmi citlivý, pokud se v takovém případě jen dotážu na význam toho či onoho slova, nebo na podrobnější zdůvodnění. mohl bych hned zkraje reagovat stylem "nikdo ti vyšpekulovaný moudra nežere ty nafrňěná nádhero", tak nevím, co si stěžuješ způsob mých reakcí. přitom by prostě stačilo říct "I had a bad feeling watching it" a nevymýšlet si nesmysly na oblbování lidí.

anomandaris

anomandaris (hodnocení, recenze)

Eodeon

od toho je diskuze, od toho je názor, pokud daný názor nesdílíš, můžeš se autora slušně zeptat, ne arogantně a podrážděně reagovat, domáhat se argumentů, navíc když jsi sám do diskuze žádný nepřinesl. Navíc jsme u filmu, kde ty díry ve scénáři prostě jsou, z filmu si dělá prdel půlka internetu, je vlastně strašně vtipné, že zrovna u tohoto filmu se domáháš argumentů, které by potvrzovaly díry ve scénáři. Tvoje fabulace okolo bodíku zcela ignoruji.

na příspěvěk reagoval Eodeon, Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

anomandaris

a chápeš ty, že jsi v diskuzi? zahlásit "všechno je špatně" a tvářit se u toho jako bohem vyvolený všeználek, to ať si takto orientovaná individua praktikují v komentářích. na diskuzi se předpokládá, že cokoliv zde padne, se stane předmětem diskuze. bude to napadeno, zpochybněno, vyvraceno a pokud je to jen holý názor, bez jakéhokoliv zdůvodnění, pak bude velmi důrazně požadováno, aby mluvčí svá slova uměl doložit. kdo to nedovede, ať neleze na diskuze.

 

a na obranu své "podrážděnosti", jak si to nazval, to nemá s filmem co dělat. osobně si myslím, že tyhle nové filmy jsou znatelně horší oproti originálům. neplýtval bych časem, kdyby šlo čistě o jejich obranu. co mě ale vytáčí je, když chce někdo nahrabat bodíky tím, že předstírá znalosti, kterými ale nevládne. tohle není ani tak filmová databáze, jako spíš databáze arogantních uživatelů, snažících se zmanipulovat co nejvíce ostatních a přesvědčit je o iluzorní hloubce svých znalostí. někde slyšeli, že ve filmu je přítomno cosi, co se nazývá "scénář", domyslí si čistě z kontextu, co by to tak asi mohlo v praxi představovat, a hned uhánějí do diskuze, dělat na nás ostatní velký dojem svou zevrubnou analýzou práce scenáristů. takže tak. když nato dojde, otřít se o nějakého takového příliš domýšlivého tvora, to pak investovaný čas stojí za to. přitom by stačilo přidat krapet skromnosti a vůbec nemám důvod reagovat.

na příspěvěk reagoval anomandaris

anomandaris

anomandaris (hodnocení, recenze)

Eodeon

chápeš, že jsi v diskuzi pod filmem na hodnotícím webu? To si jako vážně myslíš, že by tady měl každý diskutující svou kritiku obhájit elaborátem formátu A4, který by měl obsahovat scenáristické a střihové postupy a následně by měl autor vypichovat chyby The Last Jedi a tím svou kritiku obhájit. Já ti doporučím začít žít, nebo si alespoň najít práci, protože reaguješ na každého člověka, co tu kritizuje tenhle film podrážděně, jako by kritizoval tebe a ne film.  

na příspěvěk reagoval Eodeon

 (hodnocení, recenze)

Camulator

je to takto oficiálně naznačeno v novelizace TLJ. Prostě ho ta střela jakože hodně zranila.Ve filmu se popasoval ale ještě docela dobře ale právě díky síle.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Badmaniak

no na rozdíl od tebe, který se teď ze mě urputně snažíš udělat blbečka nechápajícího (nejspíš rafinovaně skrytou) genialitu tvého "argumentu," jsem neměl v úmyslu tuhle diskuzi ozvláštňovat nějakými urážkami. ale i když jsi s nimi právě začal, já raději vyčkám s těmi svými až poté, co mi definitivně potvrdíš, že ukázat prstíkem na scénu a zahlásit "špatný střih" je tvá představa o zdůvodnění chyb ve střihových postupech. ty si jako opravdu myslíš, že kritika prostě spočívá v tom říkat, že to a támhleto je všechno špatně, aniž by ses namáhat dodat, proč je nutno to vnímat jedině jako chybu? ty si opravdu myslíš, že ke zhodnocení střihové skladby, nebo ostatně jakékoliv jiného aspektu filmového díla, stačí jen nějaké "no me gusto"? nebo si myslíš, že jsi tak filmu znalý a tak důležitý, že cokoliv se tobě z jakéhokoliv pofidérního důvodu nelíbilo, to musí být prostě zákonitě špatně?

na příspěvěk reagoval anomandaris

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Ne asi. Bowcaster jednou ranou odpálí do vzduchu několik Stormtrooperů, jednoho přímý zásah odhodí o několik metrů dál (a to má ještě armor). Ale Kylo Ren by měl po přímém zásahu asi ještě dělat dvojitá salta s třemi vruty, nebo já nevim.

 (hodnocení, recenze)

Mnozí fanoušci si stěžovali, že Rey v sedmé epizodě až příliš snadno získá schopnost ovládnout mysl vojáků Prvního řádu. Kniha ale prozrazuje, že na techniku přišla, když ji vyslýchal Kylo Ren a omylem ji na okamžik pustil do své hlavy. Další dovysvětlení se týká Renovy prohry v šermířském souboji, kvůli které se mu později posmíval sám Snoke. Temného válečníka limitovalo jeho zranění, které by ho podle novelizace dokonce zabilo, pokud by nebyl tak zběhlý v Síle. Tím se vysvětluje Reyino vítězství v souboji – na pokraji smrti byste asi taky nepodali kdovíjak hvězdný výkon.

na příspěvěk reagoval Camulator

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Eodeon

A taky než mě začneš urážet, tak si přečti laskavě, že na tvou otázku jsem ti odpověděl dřív, ještě než ses zeptal. Viz moje věty o střihu ohledně efektu při roztržení lodi Imperia.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Eodeon

Stač lépe číst nebo lépe chápat, než na mě budeš reagovat. Mě vadí, že to dávají jako součást serie, ne že to má v názvu Star Wars.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

víš co mně pobavilo ? jak si tady všechny prosil, jak si lezl po kolenou, snaživě a úpěnlivě žadonil, aby se všichni bavili o filmu. Po pár měsících jdeš a zasviníš diskuzi u Avengers, si velice zábavný organismus. 

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

anomandaris

...což jako někdo, kdo se na zdejší SW diskuze vetřel teprve před nedávnem, můžeš sotva posoudit. další doklad, že postrádáš zdravý úsudek.

 (hodnocení, recenze)

Merengues9

Jasně ten odkaz chápeme stejně.Já bych ho teda nevyloučil.Hele co když bude 9.díl třeba cca po 10.letech ? A uvidíme ho znovu v dospělosti jak pomáhá Odboji?

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

To si právě nemyslím. Podle mě to má značit, že Rebelové/Odboj tu bude vždy a vždy se najde někdo kdo bude bojovat proti zlu a že Jediové tu taky budou pořád.  S tím klukem už nepočítám. 

 (hodnocení, recenze)

Merengues9

Myslíš,že ho uvidíme v 9.díle ? Mě se to zakončení taky líbí.Člověk má aspoň nad čím přemýšlet.To zase bude XY teorií .

na příspěvěk reagoval Merengues9

 (hodnocení, recenze)

Merengues9

Tak toho sem si nevšiml.Ale jestli to byl anomandaris a jemu podobní tak to vysvětluje mnohé. Já už to po nich ani nehodlám číst.A tobě se líbí ta scéna ?

na příspěvěk reagoval Merengues9

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

No to se divím tím tuplem když ze strany rádoby fans tu proběhla na tu scénu tvrdá kritika :-) 

Související novinky

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Vrátí se mladý Han Solo?

Vrátí se mladý Han Solo?

20.07.2020

Asi jste zaznamenali, že film Solo: Star Wars Story nebyl moc úspěšný. Půlroční mezera mezi Solem a fanoušky odsuzovaným Posledním z Jediů způsobila, že v létě na nový díl Star Wars prakticky nikdo… (více)

Reklama

Reklama