Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Recenze (613)

Baerdeller 

všechny recenze uživatele

"O mnoho horší než předchozí díl. Špatný scénář, nic moc režisér (šílený několikanásobný střih v jedné vteřině!), kamera zabírající scénu z nezvyklých úhlů... V tom aby se prase vyznalo!" Yop, pomáhám si zkopírováním mého komentáře z dvojky. On totiž platí perfektně i tady. Teda až na ten střih, protože tady se už v akčních scénách ani to prase nevyzná. Aneb jak nedělat akční film. 1* ()

Padlo 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji někomu,koho ještě nebolí oči,protože po shlídnutí 10 min akční scény sestříhané po 1 vt je návštěva očního lékaře nevyhnutelná...víc takových stroboskopů a můžou se kina zavřít,protože slepci je nevyužijí... ()

DavidAAAA 

všechny recenze uživatele

Ano, oproti prvnímu dílu je kvalita poněkud níž, napětí už není tak propracovaně dávkované, vše je zjednodušeno, ale pořád jde o velmi dobrou detektivku. Nejsmrtonosnější důchodce světa řádí a příjemně překvapuje i výkon Foresta Whittakera. ()

glaybass 

všechny recenze uživatele

mne ako fanúšikovi tejto série sa to celkom páčilo. aj keď už je vidno, že varili z vody a pevne verím, že ďalšieho dielu sa už nedočkáme. Jednoznačne najslabšia časť zo série u mňa max za ***. Mohli to ukončiť prvým dielom a bolo by to veľkolepé. Mohli to ukončiť druhým dielom a bolo by to super. Takto to ukončili trojkou, ktorú už aj na markíze budú ľudia prepínať. ()

Karel321 odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka, Sračka, Sračka!! Do prdele neskutečná sračka. Dementní děj, nesmrtelný nerozbitný hrdina, který místo aby padouchy střílel, všechny omráčí svým bongo úderem. Ve filmu nebylo zraněno žádné koťátko, rom ani poslanec. Zničeno jedno letadlo, které hrdina srazil a zničil svým Porsche v plné rychlosti, aniž by Porsche utrpělo vadu na laku. ()

Jardavorel 

všechny recenze uživatele

No bóže, tak je penzista už trochu povadlej a při útěku dejchavičnej. No a co ? Pokud jste chtěli vidět někoho, kdo umí dělat bubliny ze stejků, měli jste se dívat na film s Chuckem Norrisem. ()

slender123 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela jsem se bavil. I když už dvojka byla celkem na hovno, tak jsem čekal že tohle bude ještě víc v prdeli. Dopadlo to tak, že to je ve srovnání s dvojkou o trochu lepší. 50% ()

goodjan

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je to konec trilogie? Jinak klasika v EXTENDED verzi, která opět v kině v ČR nebyla. Recenze, které nechápu. Prodloužená verze je stejná, jak díl předtím. Super, jen doporučuji. ()

Miriablo 

všechny recenze uživatele

Nebýt to Taken a nebýt to Liam dostane tohle tuctové Béčko hvězdy tři. Ale on to je Taken a Liam. Jenže ať už byl úmysl filmu vylepšit renomé série po slabší dvojce, nebo tuhle žánrovku víc zakčnit, minul se účinkem. Původní Taken byl broušený diamand o cestě boha pomsty za svou dcerou se vším všudy, se špínou, odporem, neokoukanýma tvářema a bez větších klišé. Hodně mi připomínal pocit ze série o Mattovi bez minulosti. Jde na ni koukat víckrát, pokaždé stejně člověk zatně pěsti když Liam zkouší kvalitu elektrické sítě s tím blaženým úsměvem zadostiučinení, to jak mu fandí. Dvojka už byla průměrná šedá myška a trojka šla ještě hloubějš. Megatron nepochopil že to není množstvím akce a výbuchů co přineslo jedničce slávu, proto dvojitá dávka znamená dvojitý fail. Pokud by byl taken série a navazovala nějak logicky bral bych to, ale život téhle rodiny už ve trojce prostě není uvěřitelný a je to jen číslo+1, víc výbuchů, víc kobra11 like honiček a míň feelingu že o něco jde. A právě díky tomu jsou to hvězdy jenom dvě. Taken u mě začíná a končí jedničkou, zbytek je patos. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Dvojce jsem dal za tři a tady musím jít ještě níž, jelikož "kvalita" Megatonovy režie snad ještě poklesla. Scénář není bůhvíjaký, občas jsem si říkal, jestli to myslí vážně, ale budiž, vykrádačka Uprchlíka nebo ještě spíš jeho pokračování mi nevadila. Co vadilo, je naprosté zprznění akčních scén naprosto příšerným střihem, který snad může způsobit i nevolnost. Nemá to ani takový tah na bránu jako aspoň trochu měla dvojka. Megaton definitivně zabil tuto sérii, 50%. ()

floppy4 

všechny recenze uživatele

Tak ako v roku 2008, ked sa Liam Neeson stylovo priestrielal a prefackal cez vsetkych gaunerov az do Pariza, tak v roku 2014 ta ista postava sa sice prestriela a prebije k ocisteniu mena, ale urcite nie stylovo a to je cely problem. A problem su aj ostatne postavy na cele s tym tučnym detektivom černochom, ktory je najviac ostrazity na svete a vie aj na co myslite, ale to, ze Bryan Mills zabil zenu, tak za to by dal ruku do ohna :D Kazdopadne nuda nebola, az na to, ze finalne odhalenie, ktore nas vsetkych malo odpalit komplet, bolo skor smiesne a plne logickych chyb, proste rezia a scenar pre debilov a z povodneho Taken tu ostali tak maximalne herci. ()

Sonjoe 

všechny recenze uživatele

Je jasne, ze nemohli zas uniest niekoho z rodiny, tak sa musel dej nejak inak zmenit. A podla mna velmi dobre. Troska to pripominalo Utecenca, ale inak slusne, uz to ani nebola hlava-nehlava sekacka. 95% ()

jarkametelka 

všechny recenze uživatele

96 hodin:Zuctovani je prekvapive koukatelny od zacatku az do konce...AIe asi jen na jedno shlednuti.Duvod popisu nize.Ony jsou v nem totiz nektere situace,ktere jsem nechapal,napr.proc dal sve dceri vypit nejakej sajrajt,kdyz mohla jit klidne i bez toho na zachod a mohla to zahrat a stejne by kazdej vedel prd,jestli je ji opravdu blbe,nebo ne.Potom tu mame otce,ktery je uz s tim kupovanim ruznych plysaku trapny a tvurci by toto meli posunout uz dale...Navrhoval bych pristi darek celenku a zacal bych,byt jejim otcem,pravidelne treninky nejakeho bojoveho sportu...Megaton drzi tempo pevne v rukou a nudit se nebudete,ale cim si to kazi,je jeho rezirovani akcnich scen.Ty jsou totiz zrezirovane nezazivne,napr. z honicky v aute na dalnici by se dalo vytezit vice...Souboje muze proti muzi jsou zase tak rychle strihane a kamera se u nich trese,takze nic pro fanouska tohoto typu souboju,kteri vyrostli na Seagalovych eskapadach.Ale je to velka skoda,snimek mel docela potencial a reziser z nej nevyzdimal maximum.Skoda,do 4 hvezdicky chybelo malo,ale i tak je to pocin lehce nadprumerny.Podle me je o malinko lepsi nez dvojka. P.S jeste by me zajimalo,jak pokracuje hudebni kariera dcerky Kim. ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

S tímto kouskem mám menší problém - je moc málo hvězd, aby podchytily správně hodnocení. U dvojky jsem dal 2, které byly hodně z milosti. Tohle bylo lepší, ale na 4 to ani náhodou není, ale oproti dvojce jsou tři zase málo. Napřed tedy pozitiva - Liamovi přestali konečně barvit vlasy úplně, jen ten rozcuch, co vypadá, jako kdyby stál před tím 3 hodiny u větráku, byl docela legrační. Překvapivě mě tu ani moc neotravovala Maggie Grace. No a film se tak nějak bere více s nadsázkou, takže jsem si vzpomněl na Expendables a začal tak k němu přistupovat. Takže dějově sice žádný zázrak, ale úplný průšvih to taky nebyl. Člověk i odpustí, že hlavní hrdina se sotva hýbe, ale trefit ho nikdo prostě nedokáže. No a nyní negativa. Jednak když ti táhne na 70, tak s tím nic nenaděláš. Takže hlavnímu hrdinovi už to prostě věřit nešlo, ať se člověk fakt snaží a člověk si říká, že "zvláštní soubor dovedností" potřebuje proto, aby natáčení přežil. Pak tam bylo ještě pár věcí, kvůli kterým to není trhák v počtu hodnocení, ale nejde nezmínit to, co tu už hodnotili přede mnou - ten, kdo dělá ten střih, to je fakt magor. Když během jednoho 20s telefonátu na golfu udělá 8 střihů, tak fakt není normální. Celkové hodnocení - kdyby tento film nevznikl (stejně jako dvojka), bylo by to dobře, ale byl o něco lepší než dvojka. ()

fxfxfx 

všechny recenze uživatele

Píše tady o tom sice každý druhý, ale já to musím zopakovat: Jestli vám někdy vrtalo hlavou, proč je střih tak důležité filmové řemeslo, že se za něj dávají Oscary, tak po shlédnutí tohohle filmového béčka, které evidentně sestříhal nějaký nedouk na speedu, vám to bude o hodně jasnější. Tedy pokud z toho nedostanete epileptický záchvat... ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 65%, - /délka zbytečně natahovaná, akce přepálená - Porsche a letadlo, rozuzlení zápletky trapný/, + /osazenstvo při starém - hlavně Liam, souboje a víc už nic/, hodnocení - nijaké, zbytečné, natahované, přepálené, nejslabší díl série, natočené vlastně jenom z povinnosti, aby to byla teda ta trilogie ()

Reklama

Reklama