Reklama

Reklama

Creepshow: Plíživý děs

  • Česko Plíživý děs (více)

Ve filmovém příběhu mistra hororu Stephena Kinga jsou brutální vraždy střídány záhadnou olejovou skvrnou uprostřed jezera, která pohlcuje vše živé. Bizardní tváře se vynořují a mizí za tajemných okolností... Opona jde nahoru - hrůza se ujímá vlády. (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (109)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle si ještě živě pamatuju ze základky, kdy jsme na to často koukali kvůli nahým prsům v prostřední povídce. Opět spolupráce Kinga (podle jeho povídek) a Romera (scénář). Oproti první Creepshow, jsou tu povídky jen tři, což umožnilo jejich větší propracovanost. První povídka o dřevěném indiánovi je taková nic moc (i když smrt šípy je docela lahůdka), na rozjezd to i ujde. Zato druhá (Raft - o nějakém svinstvu požírajícím plavce) a třetí (Stopař - o stopaři, kterej chce mermomocí poděkovat za svezení a nezabrání mu v tom ani dvojité přejetí autem) povídka jsou horory jak mají být, obzvláště ta poslední je místy docela nechutná. Samozřejmě Stephen King v roli řidiče kamionu nesmí chybět. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě to bylo o dost lepší než první díl.. Méně pitvoření (hlavně toho Kingova). Jednotlivé povídky jsou sice delší, ale překvapivě funkčnější a údernější než ty z první antologie... Pořád je to ale jen taková televizní jednohubka, kterou nelze brát příliš vážně (jako opravdu seriózní zářez do historie filmového hororu).. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě moc neuchvátilo, povídky jsou poměrně nezáživné viz první, je od začátku jasné co se stane jen to strašně dlouho trvá, pak ve druhé povídce, která je slušná, se dva páry vykoupou v jezeru doplavou k molu kde si zapálí (zvláštní, že jim mokrý cigára hoří) a napadne je jakási skrvna , ale chtělo to víc rozpitvat. A třetí povídka je asi nejlepší , ženská srazí stopaře a ujede a ten jí pronásleduje a tak ho stále přejíždí až jí dostane. Poněkud bizardní. Jako celek je to nuda. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydařený soubor tří hororových povídek na motivy Stephena Kinga, které spojují vtipné animované pasáže s povedeným průvodcem. První povídka, nejslabší z celého souboru, nabízí divákovi pomstu oživlého dřevěného indiána na partičce zlodějíčků. Druhý počin je už mnohem zábavnější a perfektně zakončený vtipným závěrem. Zde se divák dočká příběhu skupinky přátel, kteří si v odlehlém jezeře zaplavou a usadí se na ukotveném prámu, když se ale na vodní hladině objeví podivná skvrna, idylické chvilky končí a začíná boj o holý život. Závěrečná povídka je také celkem zdařilá, ovšem její vyústění ji notně podráží, co se kvality týče. V ní se dočkáme nevěrné bohaté ženušky, která svým nablýskaným mercedesem porazí stopaře a od nehody ujíždí, mrtvý stopař ji však stále pronásleduje a zoufalství spolu s brutalitou vražedkyně nabírá na obrátkách. Režisérského křesla se ujal Michael Gornick a scénář je z dílny božského Romera, který mimochodem režíroval první Creepshow. Toto béčkové dílko zajisté není dokonalé, ale zatraceně dobře pobaví, já se bavil na čtyři hvězdy. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Páni, jak to krásně dýchalo osmdesátkovou atmosférou...pro mě má pokračování Creepshow kvalitně vyrovnanější příběhy (možná je to tím, že o dva ubylo), kde se také přikláním ke zdejší většině, že nejpovedenější je ten druhý - nevím proč, ale vybavily se mi při tom Pátky třináctého, akorát ta hokejová maska kde nic tu nic... P.S. Díky za svezení, paninko! :D ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • V prvej poviedke môžeme v karavane vidieť plagát "The Trooper" heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)
  • Na začátku třetí povídky si je možné všimnout na polici za postelí s milenci, knihy "It" (česky vyšlo pod názvem "To"), jejíž autorem je sám autor literární předlohy Stephen King - ten se objeví ve třetí povídce v malé roli řidiče kamionu, který je svědkem nehody. (Scytale)

Reklama

Reklama