Reklama

Reklama

Creepshow: Plíživý děs

  • Česko Plíživý děs (více)

Ve filmovém příběhu mistra hororu Stephena Kinga jsou brutální vraždy střídány záhadnou olejovou skvrnou uprostřed jezera, která pohlcuje vše živé. Bizardní tváře se vynořují a mizí za tajemných okolností... Opona jde nahoru - hrůza se ujímá vlády. (LARS, spol. s.r.o.)

Recenze (109)

zdenny 

všechny recenze uživatele

PROLOG: Tento film má naprosto stejný komentář s filmem "Creepshow": Mám rád (a především při podzimních večerech) takovéto projekty. Tedy pár cca dvacetiminutových příběhů tvořících film. Nejedná se ani tak o horror jako o mystery žánr. Takovýchto projektů bylo natočeno nepočítaně, ale tyto horroro-mysteriózní u mne mají vždy dveře otevřené. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tohle dílo je opravdu velice špatné. O nějaké kvalitě se nedá vůbec mluvit. Creepshow 2 připomíná spíše epizody ze seriálu Věřte nevěřte, než film, na který bychom se měli běžně dívat. Na horor to není ani trochu strašidelné, ba co hůře, zde se nedá mluvit ani o nějakém napětí. Příběh o partě dospívajících (samozřejmě ztvárněna neherci), která narazí při koupaní na plavající igelit, který je začne jednoho po druhém požírat postrádá snad vše, co by měl dobrý horor mít, i když ten závěr je naprosto dokonalý, povedl se a docela dokázal i pobavit. Povídka o dřevěném indiánovi, který se rozhodně povraždit zločince není o moc lepší a ještě k tomu jí schází vtipnost. Jediné co bych tak trochu dokázal ocenit jsou animované pasáže spojující všechny příběhy a zejména samotný začátek, maska toho muže mě opravdu rozesmála. 30% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle si ještě živě pamatuju ze základky, kdy jsme na to často koukali kvůli nahým prsům v prostřední povídce. Opět spolupráce Kinga (podle jeho povídek) a Romera (scénář). Oproti první Creepshow, jsou tu povídky jen tři, což umožnilo jejich větší propracovanost. První povídka o dřevěném indiánovi je taková nic moc (i když smrt šípy je docela lahůdka), na rozjezd to i ujde. Zato druhá (Raft - o nějakém svinstvu požírajícím plavce) a třetí (Stopař - o stopaři, kterej chce mermomocí poděkovat za svezení a nezabrání mu v tom ani dvojité přejetí autem) povídka jsou horory jak mají být, obzvláště ta poslední je místy docela nechutná. Samozřejmě Stephen King v roli řidiče kamionu nesmí chybět. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

V tejto časti Creepshow sa divákom prihovorí aj uvádzač, tri poviedky sú pochopiteľne dlhšie aby to vyšlo na aspoň 90 minútový film ale za prvou časťou zaostávajú asi všetky, aj keď opäť treba vziať do úvahy že od ich natočenia už uplynulo 35 rokov a rozhodne to nebol nijako nákladný príbeh. Dnešný seriál vo väčšine svojich epizód ponúkne o niečo lepšie príbehy, na druhej strane jeho tvorcovia majú výhodu spomínaných 35 rokov takže porovnávať ich je pomerne ťažké. ()

charge 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně je nejlepší prostřední povídka, poté ta s indiánem a nakonec se stopařem, ve výsledku druhý Creepshow nezklamal stejně jako první díl, který se mi líbil stejně. Určitě se jedná o to lepší, co bylo podle Kinga zfilmováno, i když povídkový zpracování jsou vždycky snažší natočit, než celý román, z kterých se většinou staly B filmy, co se Kingovek týče. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • V prvej poviedke môžeme v karavane vidieť plagát "The Trooper" heavy-metalovej skupiny Iron Maiden. (Michal123)
  • Na začátku třetí povídky si je možné všimnout na polici za postelí s milenci, knihy "It" (česky vyšlo pod názvem "To"), jejíž autorem je sám autor literární předlohy Stephen King - ten se objeví ve třetí povídce v malé roli řidiče kamionu, který je svědkem nehody. (Scytale)

Reklama

Reklama