Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Příchozí (více)
Trailer 1

Zohavená těla se začnou objevovat na různých místech ve městě. V průběhu vyšetřování všechny důkazy jednoznačně ukazují na jednoho muže: Johna Kramera. Jak to jen může být možné? Muž zvaný Jigsaw je totiž více než 10 let po smrti. Pokračování známé hororové série SAW je tu znovu.... Těšte se, budete se bát. (Vertical Entertainment)

Recenze (376)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Osemročná prestávka sérii prospela a po rokoch dokáže Saw opäť zaujať aspoň natoľko, aby si divák ako tak pamätal mená postáv a dokonca aj dôvod, prečo boli do hry vybraný. V podstate neponúka nič nové a svojou kvalitou nedosahuje úroveň prvých troch epizód, avšak ostatné prevýši, takže v konečnom hodnotení to možno označiť za úspešný comeback.75% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Skoro celou první půlku už jsem si začínal myslet, že se tenhle díl stylově vrátí k těm nejlepším dílům z celé série (5 a 6) a že bude taky podobně detektivně laděný a zároveň se bude snažit dávat víc smysl, než všechny ostatní díly. Jenže pak mi začalo docházet, že to byly jen naivní sny a nakonec z osmého (!!) dílu vypadl standardní díl Saw, plný nelogičností, překombinovanosti a snahou přijít v závěru s nějakými obrovskými zvraty za každou cenu, i když jsou samy o sobě odhadnutelné a pitomé. Je jasné, že tahle série už nemá co nabídnout a bude tak mlátit prázdnou slámu do té doby, dokud bude stále vydělávat a lidi na ni budou chodit do kina, ale pětka a šestka podle mě ukázaly, že to stále jde ještě vkusně a napínavě. Tohle se spíš vrátilo někam na úroveň čtyřky, kterou si už pamatuji jen matně a u tohohle dílu si myslím, že to dopadne stejně. I když to v první půlce napínavé bylo, ale jak je moc jasné dopředu, že se hra odehrává v minulosti, je pak jasné i vše ostatní, takže mě to pak přestávalo bavit a jedna efektivní smrt toho pro mě moc nezachrání. To už radši znova sedmičku, která byla 3D a šlo jí jen o ty efektní scény... Lepší 2* ()

joeybarbaro2 

všechny recenze uživatele

Bylo to docela dobré, ale za mě jeden z nejslabších dílů série, hlavně po dějové stránce. Pokud čekáte odpovědi na otázky, které zůstaly po 7. díle, nečekejte žádná vysvětlení. To kde je nebo co dělá Dr. Gordon, jestli se Hoffman dostal z koupelny nebo tam umřel a mnoho dalšího ve filmu nenajdete. Není o nich ani zmínka. Vlastně se nic nevysvětlilo, pouze něco z minulosti, co ale moc nesouvisí s kladenými dotazy. Celkově film šlape docela dobře a rychle odcejpá, časové smyčky dobré, Tobin Bell opět skvělý jako vždy, hudba mi také nepřišla nijak moc výrazná a scénář, který není bůhvíjak extra kvalitní, vůbec nevypadá, že se musel psát 7 let. Za mě teda docela zklamání, protože jsem jakožto fanoušek série prostě čekal daleko víc po těch 7 letech a laťka nastavená posledními třemi díly a prvními dvěma díly zůstala nepřekonána. I tak ale Jigsaw nedělá svým starším bratříčkům ostudu a je to solidní podívaná. Režie - 80%, Scénář - 60%, Hudba - 70%, Herci - 60%. Celkový dojem : 65 %. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ta lehce pozměněná, zmodernizovaná úvodní znělka mě dostala do varu. A pak sem zas dost rychle vychlad. Dostali jsme totiž v podstatě znova to omletý dokola, s novejma postavama a menší rolí Johna Krammera, To byla jediná spojitost, jinak klasická vykrádačka něčeho co už x dílů nefunguje tak, jak fungovalo řekněme u prvních tří. Za těch 7 let čekání je to pro mě málo. Pasti bych taky čekal o dost zajímavější, samozřejmě ta poslední chobotnička to vyšperkovala. Stejně jako samotnej twist v podobě toho rozklíčování. Ale nemůžu říct, že bych z toho byl nadšenej, očekávání asi bylo moc velký. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nikdy bych nečekal,že to řeknu,ale zlatej Hoffmann...Jigsaw se sice tváří jako další Saw,nebo snad dokonce pocta celé sérii,ale ve výsledku je to film bez nápadu,který kopíruje to co už ze série známe a nezachrání ho ani finální zvrat,který by se dal zpochybnit,nicméně nemá cenu se vtom moc pitvat.Není to sice úplná nuda a těch 90 minut uteče jako nic,ale kdyby Jigsaw nevzniknul,sérii by nijak neutrpěla...40% ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Nebola to taká tragédia akej som sa obával. Naopak, celkom milé prekvapenie. No ťažko už očakávať od série ktorá už mala byť dávno ukončená, nejaké zázraky. ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šel absolutně bez očekávání, bez znalosti předchozích dílů, a proto se mi to asi líbilo. Není to převratné, ani nějak extra originální, ale je to zábavné a ani chvíli to nenudí. Je to prostě klasický horor, kde se postavy chovají hrozně nelogicky a navíc jsou hrozně nesympatické, ale práce a chemie mezi nimi je minimálně zajímavá. Nejvíce mě ale na tom filmu potěšilo to, že je to vlastně detektivka, která vám celou dobu něco ukazuje a při finálním vysvětlení všechno převrátí. Mimochodem, to finální vysvětlení bylo nejlepší čas filmu a úplně všechno převrátila. Takže, Jigsaw není nějak moc originální film, ale jako hororová jednohubka funguje a ani chvíli nenudí. 75% ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Po sedmi letech je (Jig)Saw zpět a vrácí se rovnou na špici. Celá série měla pro mě lehce nadprůměrné hodnocení, s některými lepšími i horšími díly. Jigsaw rozhodně řadím mezi ty nejlepší díly této série. Dostává se nám opět skvělá brutalita, díky bohu za Rkové vydání. Hudba je neuvěřitelná nostalgie, pasti jsou dobře promyšlené a ke konci nemohu říct nejspíše nic jiného než absolutní mind fuck. Za mě krásných 75%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak po téměř dekádě tu máme pokračování. Jigsaw je takový trochu nechtěný potomek, který participuje na slávě původní série, které tu a tam docházel dech. S úlevou tedy musím říci, že Jigsaw patří k tomu lepšímu, co nám tato série připravila. Ano, finální rozuzlení, ač se snaží hrát na šokující pointu naplní představy, které fanoušek od série má. Tedy překvapení se děje jen dějové, ale nikoli šokující. Vše nicméně zapadne do nějakých v uvozovkách logických kolejí. Rozvržení děje je správně dávkované, takže člověk se nezačne nudit a délka 91 minut je tak akorát. Tedy zvedám palec nahoru a ač původní film je o dvě slunce výše, stále si nový Jigsaw udržuje nějakou svou kvalitativní laťku. 70% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jigsaw je překvapení,i když trochu průhledný, takže docela v pohodě dílek, ale to nadšení už pro tudle seriálovou ságu vyprchalo, a asi se radši budu vracet k tomu původnímu filmu.60%. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

(SPOILERY)Jednoznačně nejslabší díl z celé série Saw. Oproti předchozím pokračováním mu chybí originální nápad (používá a mixuje nápady, které jsme už viděli v dílech Saw, a to bez inovace). Až na jednu slušně zohavenou mrtvolu mě tento díl zklamal i po stránce gore a ani pasti už nebyly tak inovativní, jako v předchozích dílech. Jediná zajímavější věc na filmu je ta, že Jigsawa tu skutečně hraje Tobin Bell a jeho životaschopnost je o to zajímavější, že ve čtyřce mu byla provedena pitva; a přesto se film odehrává deset let po jeho (údajné) smrti. Nebo snad ne? ;-) (Spoilery pro ty, co film ještě neviděli). ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

K novému Jigsaw jsem byla opravdu nadmíru skeptická, už první trailer na mě působil velmi špatně a ani jsem nepřemýšlela o tom, že bych navštívila kino z důvodu toho, že jsme čekala další recyklaci. Pak ale koukám na prvotní hodnocení a ejhle, asi to nebude takový průser. S rozpaky jsem se tedy odhodlala jít do kina a doufala, že jen nehýřím penězmi. No musím říct, že takhle dobrý díl Saw jsme tu dlouho neměli, troufám si říct, že naposledy měl pro mě obdobnou kvalitu třetí díl. A to je sakra dávno. NIcméně, Jigsaw mi nastolil tak napínavou jízdu plnou zvratů, že jsem zapomněla na veškeré předchozí předsudky a nechala se unášet brutální odyseou krz nové smrtelné pasti. Příběh sice jede jakž takž podobně jako v předešlých dílech, ale pointa tomu dává obrovskou korunu a děj je navíc obohacen několika novými liniemi. Závěrečný plot mě uchválil natolik, že jsem návštěvy kina nelitovala ani za mák, protože bratři Spierigovi vytvořili tímto twistem zcela nový formát Saw. I tak si ale nemyslím, že by bylo další pokračování nějak nutné, ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film má rýchle tempo čo mi vyhovovalo. Len som si myslel, že ma film niečím novým prekvapí to sa nestalo. Konečná scéna je priehľadná. A divák už dopredu vie kto je vrah. Škoda mohli lepšie reštartovať sériu. 6/10 ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

3*, pro mě zklamání. Po tak vysokém hodnocení oproti posledním dílům, jsem čekala fakt pecku. No nedostala jsem nic. Pasti nejhorší ze všech dílů, nejlepší byla závěrečná a zasypávání. Jinak katastrofa. Vše předvídatelné jak sviňa. Podle mě 5,6 mnohem lepší než tohle.. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Velkej zázrak se samozřejmně nedal čekat, ale splnilo to svuj účel si myslim.. napínavejch scén se našlo docela dost ikdyž je to vlastně pořád to stejný schéma, pořád ta stejná šablona akorát malinko pozměněná.. z kina jsem neodcházel s tim totálně krásným pocitem u srdíčka, ale bavil jsem se.. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Není to špatné a zase ne zase ani tak dobré abych tomu dával více jak tři hvězdičky. Očekával jsem rutinní záležitost a taky jsem jí dostal a nejsem z toho niják zklamaný. Chtěl jsem vidět Sawa na velkém plátně a taky jsem ho viděl, ale po všech těch dílech mě to už možná i trochu "unavuje". Nezainteresovaného diváka zaujme, ale myslím že spíše doma u televize než na velkém plátně. ( 27.10.17/Kino  ) ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Ty vole..tohle me kurva chybelo! ani sem nevedel jak! pecka jako svine..zase ta zapletka a konecne rozuzleni nema chybu..asi nejlepsi dil po tom prvnim, skoda jen, ze nebylo tolik gore, ale kurva doufam, ze bude dalsi dil! chci ho hned! PS: a melo to hrozne prijemnej cast..nikdo me nesral vsichni byli opravdu okej! ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (více)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Reklama

Reklama