Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 2

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Diskuze

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Duncan66

trošku se ho musím zastat, nikdy neřekl že Vávra je hlupák nebo analfabet v odvětí ve kterém pracuje. Označil ho tak ve spojitosti s filmovou kritikou...

na příspěvěk reagoval Duncan66

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Rypicong

já bych nezaváděl žádnou kategorizaci mezi tím či oním, pokud to není nutné. v principu bych tam rozdíl nehledal. podstatné je, že jde o nějaký druh vlivu, který se podílí na našem utváření názoru a probíhá podvědomě, takže nad ním nemáme my sami kontrolu. a proto nezbývá, než převzít kontrolu alespoň nad tím, jakým se vystavujeme vlivům.

 

nad tím, co se myslí rozumným divákem, bych se také nepozastavoval. nerad slovíčkařím. dosaď si za ten můj výraz něco, co ti přijde přesnější, vůči tomu, co intuitivně tušíš, že jsem tím myslel :)

na příspěvěk reagoval Rypicong

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Eodeon

No tak mne najviac vadila práve mimika. Pokiaľ Tarkin nerozprával, tak som tomu bol ochotný veriť, ale ako začal otvárať ústa, tak to bolo vidieť. Uvidím, keď to bude na disku v HD, tak si ho poriadne priezriem :) 

na příspěvěk reagoval Rypicong, TheDarKnig

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Eodeon

tvuj druhy odstavec jenom dokazuje, ze toho vis o me uplne hovno a tezce tapes a tak hazes svoje obecne fraze, ktere ale neplati vzdy a neplati ani v tomto pripade. 

Jinak by me zajimalo, co jsi dokazal v zivote ty, jake svetove prinosne veci jsi udelal a na kterych ses podilel, kdyz i Vavra je pro tebe hlupak a analfabet. To bys mohl vazne napsat, protoze jinak pouze dokazujes svuj pocit nadrazenosti, ktery je ale zalozen na tvych zcela falesnych predstavatch o sobe samem.

 

Napis mi prosim te, co by se stalo s filmovym prumyslem, kdyby se zrusil obor filmova kritika. Opravdu, prosim zkus odpovedet pokud mozno bez lzi a demagogie a zkus to podlozit nejakymi skutecnymi argumenty a fakty. Dekuji.

na příspěvěk reagoval Rypicong, Eodeon

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Eodeon

počkej, ale já reagoval na tvé tvrzení ohledně ovlivnění z přejímaní názoru. Utvrzení názoru, je zcela něco jiného a nejsem si 100% jistý, že by se to dalo označit za ovlivňování ve stejném významu, jako někomu pro něj úplně nový názor "vnutit"

Co se týče rozumného diváka vs výběr toho co čte. Nevím, netuším jak definovat rozumného diváka a jestli se dá paušálně říci, že rozumný divák si pečlivě vybírá, čí názor si přečte...

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Gladiator15

ale to, co mi vadilo, není mimika. vadilo mi, že nevypadají jako lidé. vypadají jako animované postavy. věrné sice, ale ne věrné dost. ani jsem se nemusel soustředit na hledání chyb, abych si to uvědomoval. nebylo možné podlehnout té iluzi, starý dobrý suspention of disbelief, která by mi umožňovala vnímat je stejně jako ostatní herce. něco na nich bylo, nejspíše textura povrchů použitých při modelování, nevím, nejsem si jist, ale to něco zcizovalo ten efekt a upozorňovalo, že se jedná o CGI. přitom ale účelem bylo, aby divák nepoznal, že jde o CGI.

na příspěvěk reagoval Gladiator15

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Eodeon

No, to je těžký zodpovědět. Já nevím, prostě takový feeling že se mi to opravdu líbí a že z toho opravdu cítím to SW-nevím jak přesně to popsat-nebo prostě-to se hrozně špatně píše. Řeknu to jinak-V I mám oblíbence Qui-Gonna, skvělý souboj, bezvadnou hudbu, Jar-Jar mi nevadí, líbí se mi nevinnost malého Anakina, kluzáky, dokonce se mi líbí i politické pletichy v senátu a bitva o Naboo-a teď to porovnám se VI..Mno, líbí se mi že Mark už umí hrát, Leia v bikinách, bitva o Endor, ale pouze vesmírná, standartně dobrý Harrison a..to je tak vše. V I mi nevadí v podstatě skoro nic, kdežto v VI mi vadí začátek u Jabby téměř bez výjimky, Ewoci a navíc mi přijde, že grafický efekty jsou v VI nejhorší, ale to je jen můj osobní názor.

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Eodeon

Rozumný čtenář má hlavně svou vlastní hlavu. Vlastně by měl číst všechno, aby měl informace ze všech stran a nejen z jedný. Pak to dopadá tak, že se společnost dělí na sluníčkáře, co čtou hatefree propagandu a podobný sračky a na "hnědý", co poslouchaj jen Konvičku a IVČRN a podobný sračky. Já sleduju obojí a aspoň vím, že obě jsou stejný hovna. Jen je jedno hnědý a druhý růžový. 

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

vseho moc skodi, zvlast, kdyz te to prasti rovnou do nosu, do zkratka nejde ignorovat, byt se snazis sebevic. A je rozdil filozofie, nebo zcela jasne nesmysly. 

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Duncan66

snahou objektivitu já že se oháním?? kdeže jsem tak učinil, človíčku? nebyls to spíš ty, kdo tu velkohubě prohlašoval, jak jsou názory fanoušků podřadné ve srovnání s názory ostatních, protože jim schází nadhled? kdo se tu vlastně schovává za iluzi objektivity?

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

Eodeon

Tam ani tak nebol problém v technológií, ako v tom, aké mali prostreidky. Museli použiť hercov, ktorí sa na týhch pôvodných len podobali. A v tom je ten problém. Ich mimika síce bola podobná, ale nezhodovala sa úplne. Toto zistil už Cameron keď pripravoval Avatara. Tiež použil hercov, ktorý sa len podobali na ich navi postavy. A výsledok bol otrasný. Tak namiesto toho zobral hercov, a dal im len CGI masku. Keď to potom program prekladal, tak tá mimika pôsobila omnoho prirodzenejšie. Navyše toto robilo ILM, u ktorých už dávnejšie tvrdím, že CGI charaktery im nejdu. WETA má omnoho viac skúseností a Tarkina by zvládla určite lepšie. 

na příspěvěk reagoval Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Rypicong

proč by článek nemohl ovlivnit toho, kdo si ho přečte, i kdyby jen tak, že ho utvrdí v názoru? i to je významný vliv. ale i kdyby ne, pořád to dobře dokládá mou tezi, že rozumný čtenář si dobře vybírá, koho názor čte.

na příspěvěk reagoval Helo, Rypicong

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Duncan66

napsal jsem, že obory souvisejí. tvůj klam spočívá v tom, že tuto souvislost považuje za tak těsnou, že jsou praktické zkušenosti přenosné. což nejsou. postup se může podobat, ale to je povrchní podobnost. podstatná podobnost by se nemohla odvíjet od postupu, ale podstaty práce, která vyplývá z povahy média, přičemž média jsou to dvě různá média. také bys na to přišel, vzít si k srdci mé doporučení používat logiku a zdravý rozum.

 

co se tvého pohrdání vzdělaností týče, tu lze vykládat různě. je mi jasné, že tvá slova byla záměrně vágní proto, abys mohl alibisticky popřít jakýkoliv z těchto možných výkladů. ale na mě si s takovou sofistikou nepřijdeš. to, co jsi napsal, je prostě obhajoba lidské hlouposti. ani mě nepřekvapuje, že ti lidská hloupost imponuje, když tak do krve bráníš slova jiného hlupáka.

 

o kritice zjevně vůbec nic nevíš (jak bys mohl, když čteš ty, které čteš?). asi bys neměl po vzoru svého idolu neustále předstírat, že víš o všem všechno. jistě sis povšiml, že se ti o tom nikoho přesvědčit nepodařilo. Vávrovi se to povedlo. nejspíš je zdatný manipulant. ty nejsi. ani se nesnaž.

na příspěvěk reagoval Duncan66

 (hodnocení, recenze)

Duncan66

Hlavně,že si řešil blbosti u TFA.A teď najednou,je vše o vypnutí mozku??????Hahahahahahahahahaha

na příspěvěk reagoval Duncan66

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Helo

No, to já nemám-výhoda toho, když to vidíš od I :D To ti pak přijde jako mrazivá sekvence "Activate droids" :D

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Eodeon

Tomu rozumím, že tě to neoblafne, ani mě to neoblaflo (ostatně jak by mohlo, když E4 je 40 let stará). A dál je to už zase o osobním pocitu, mě tam třeba vůbec rušivý nepřipadaly. Tarkin byl znát, to jo, ale prostě jsem se do toho ponořil a tu nepřirozenost nechal stranou... a Leia byla takovej šok (v dobrým) a ještě k tomu tam byla jen pár vteřin, že jsem si jí ani nestihl pořádně prohlídnout :D

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Eodeon

to je samozrejme blabol a holy nesmysl. ja nejsem zadny follower. Opravdu me sere, kdyz arogantni zmrdi jako ty neumi argumentovat jinak, nez pomoci lzi a demagogie. Porad se tady ohanis logikou, snahou o objektivitu a vsim moznym, ale sam hazes jednu odpornou argumentacni podpasovku za druhou.

Svuj naroz na E7 i RO jsem zde sdelil davno predtim, nez jsem cetl jeho clanek.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Darth_AK

U epizody 4 mívám přímo mrazivý pocity... A´t už u úvodní sekvence, útěk ve Falconu z HVězdy smrti, spousta momentů v závěrečný bitve... :3

na příspěvěk reagoval Darth_AK

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Helo

to je dobře, že se k tomu vracíš. k tomu jsem se nikdy nevyjádřil. tak třeba já souhlasím s oběma názory. CGI tváře Leii a Tarkina jsou vynikající a zároveň příšerné. vynikající jsou relativně. tím míním ve srovnání s tím, co jsem viděl jinde. neviděl jsem tedy nikdy CGI postavu herce, který už nežije, ale pár těch digitálně "omlazených", Pitta v Benjaminu Buttonovi, Profesora Xaviera a Magneta v Posledním vzdoru, Bridgese v druhém TRONovi a všechno to vypadalo obludně. Tarkin a Leia jsou ty nejlepší CGI tváře mrtvých/starých herců, jaké jsem kdy viděl. ale zároveň jsou stále hrozné, protože to prostě pro mě osobně nevypadalo přesvědčivě ani tak. technologie prostě tak daleko ještě nedospěla. SW mám nakoukané dobře a tvář Carrie Fisher znám tudíž důvěrně, a Peter Cushing je jeden z mých nejoblíbenějších herců a jeho tvář znám také velmi důvěrně. tohle mě prostě neoblafne na déle než pár vteřin. takže já osobně uznávám, že CGI tváře byly skvělé, ale zároveň se přidávám ke kritikům, kterým to vadilo a částečně jim to kazilo požitek ze sledování.

na příspěvěk reagoval Helo, Gladiator15

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Eodeon

Musím z toho mít hlavně dobrý SW pocit :D. Teď mi nadávejte že u IV dobrý SW pocit nemám, když to IV začala :D. U všeho mám SW pocit, jen mám prostě něco radši. A III a V jsou vrcholy toho co se mi líbí, těsně za nimi I.

na příspěvěk reagoval Helo, Eodeon

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama