Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Ruka, která ví kam a pro co šáhnout a zlaté devadesátky, ve kterých bylo nemožné možné, například i ve vrcholné scéně odpravit Dextera Hollanda z The Offspring. A také důkaz, že i teenegerská komedie nemusí být vždy jen trapná, naopak může mít hlavu a patu... pokud se tyto části dříve nepotkají s onou rukou. Takže, příběh samozřejmě jednoduchý, za to se solidní dávkou černého humoru, hororové atmosféry a velmi povedeným soundtrackem. Na páteční večer prostě dostačující. 65% ()

Hrobař 

všechny recenze uživatele

Strašná prdel, kombinace zkouřenecký komedie, hororový komedie a teenage komedie dává nejlepší smix co člověk může hledat. Výborný nápady jak huličský (astmatickej inhalátor, zkouřený mrtvoly, závěrečnej motor-bong), hororový (useklá hlava, odstraňování ruky a další) a pak něco z teenagerskejch kde ční Jassica Alba páč to je fakt kus. Výborná zábava, těším se na další projekci tentokrát tak nějak rudýma očima. Subjektivních 5 ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ruka zabijak bol v čase svojho uvedenia do kín určite populárny film, nakoľko hororové komédie vždy mali a vždy budú mať svojich priaznivcov. Rovnako treba oceniť dobrý nápad, avšak je to film ktorý diváka prekvapil pred desiatimi rokmi, v súčasnosti už podstatne menej. Nie že by bol film vyslovene sklamaním, ale čakal som o niečo lepší dej a aj lepšie hlášky postáv. Film na jedno pozretie, v čase Halloweenu a rozhodne skôr pre mladších filmových fanúšikov. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Umělecky blbost, to je bez pochyb, přesto, jak to bývá mým zvykem, musím říct, že se to shlédnout dá, a že po tom nebudete mít ani špatnou náladu. Tady je problém jen v tom, že snímek dělá do dvou stran - do hororu i do parodie hororu. Co je problém? - u hororu můžeme mluvit o kýčovisti, plitkých až debilních dialozích apod, a u parodie zase, že to zas taková parodie není, protože Scary Movie prostě nasadilo laťku někde jinde. Prostě takový guláš. Ale sympatický guláš. ()

uprchlice 

všechny recenze uživatele

"Ruka zabiják" je filmem vtipným, zábavným, zvráceným... Zkrátka je to jedna velká jízda s pořádně nabitým a úchylným programem ;-) V hlavní roli se představí blonďátý, roztomilý Devon Sawa ("Nezvratný osud"), který si zahrál líného kluka Anthona, co zná jen televizi a marihuanu, dále pak můj oblíbený herec Seth Green ("Nekecej a pádluj!") a Elden Henson ("Trosečník"). Tahle povedená trojka se sešla v té nejlepší formě a předvedla nezapomenutelný výkon. "Ruka zabiják" ani není horror, ale převládá zde spíše komedie s horrorovými prvky. Každá "horrorová" scéna se vždy jeví jako šaškárna a je to opravdu nářez! Zkrátka zde není bráno nic vážně a já si myslím, že je to dobře. Režisér Rodman Flender se zde inspiruje oživlou zabijáckou rukou, kterou jsme mohli vidět i v horroru Sama Raimiho "Evil Death 2", kde s ní bojoval Ash (Bruce Campbell). "Ruka zabiják" je přenesena do současnosti v nudném městečku, kde se prakticky nic neděje do té doby, než někdo začne vraždit.. Je fakt, že ve filmu není nic, co by se mi nelíbilo. Všechny scény stojí za to, protože jsou propracované tak, aby zaručeně pobavily a diváky i nediváky horrorových komedií zaručeně pobaví, protože je to zábava od začátku až do samotného konce ;-) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Poté co Anton vykoná koordinovaný, nervově řízený reflex neboli zvracení do křoví, přijdou za ním Mick a Pnub. Vzápětí je záběr na dům přes ulici kde bydlí Molly (Jessica Alba), která zrovna za oknem cvičí na baskytaru. (Stocki)
  • Film se natáčel ve stejné vilové čtvrti jako snímek Halloween (1978). (Stocki)
  • Debi si označuje na mapě místa vražd, po prvním střihu jsou písmenem X označena čtyři místa, napodruhé je na mapě označených míst již sedm a Debi si označuje až osmé. (Stocki)

Reklama

Reklama