Reklama

Reklama

Z mořské vědecké laboratoře Aquatica unikne velký žralok a napadne loď s mladými milenci. Farmaceutická firma, která sponzoruje práci laboratoře, se po tomto incidentu rozhodne, že pokud jim vedoucí projektu, doktorka Susan McAlesterová, do osmačtyřiceti hodin nepředloží výsledky své práce, žádné další peníze nedostane. Susan, pracující na možnosti získávat ze žraločích mozků protein, který by zastavoval a léčil Alzheimerovu chorobu, doprovází na základnu zástupce společnosti Russella Franklina. Ten se seznámí s dalšími členy výzkumného týmu a netají se antipatiemi k lovci žraloků Carteru Blakeovi, který se zase pro změnu netají antipatiemi k práci Susan a jejího týmu. Aby získala dostatek proteinu, musela vytvořit tři obrovské žraloky, kterým s pomocí genetických manipulací až pětkrát zvětšila objem mozkové hmoty. Geneticky upravení žraloci útočí koordinovaně, jsou schopni plavat dozadu a dokáží vyřadit z provozu kamerový systém, který je hlídá. Během večerního experimentu se žralok probere a ukousne ruku jednomu z vědců. Žraloci, jejichž inteligence se genetickým zvětšením mozkové hmoty nečekaně zvýšila, způsobí explozi vrtulníku. Pak s pomocí kovových nosítek rozbijí pozorovací sklo pod hladinou. Stanice je okamžitě zaplavena vodou. Susan, Carterovi, Franklinovi a několika dalším se podaří uniknout do nezatopených částí. Začíná boj s časem, stoupající hladinou vody a inteligentními, krvelačnými žraloky. (TV Nova)

(více)

Recenze (409)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Zmutovaní inteligentní žraloci požírají obyvatele výzkumné stanice uprostřed oceánu.. Jakkoli to zní stupidně, má tenhle film své kouzlo, perfektní oddychovka s několik vtipnými momenty (které, jak se zdálo, jsou snad dokonce předem plánované - což se u takovýchto filmů obvykle nestává). Nakonec to bylo mnohem lepší než jsem čekala. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Perfektný príbeh, napätie, dobrodružstvo, smrť, láska, nebezpečenstvo. Všetko, čo má správny horor mať. Žraloky sa tu správajú ako krvilační blázni, ale ak človek pristúpi na pravidlá hry, môže sa celkom dobre pobaviť. Ja som bol nadšením bez seba. Ide vlastne o klasickú schému, kedy je skupina ľudí v uzavretom priestore naháňaná monštrom (alebo monštrami). Sú tu dychberúce akčné scény a pekná hudba Trevora Rabina. Finále sa mi veľmi páčilo, bol som spokojný, kto nakoniec prežil. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Žralok má IQ houpacího koně a vědci ze snímku Útok z hlubin zpětinásobili žralokům jejich inteligenci, takže tu máme tři žraloky, kteří mají intelekt pěti dřevěných koní a proti nim skupinu nejlepších vědců a mořských biologů. Myslím si, že je to velice nerovný zápas a žraloků by mohlo být více. Útok z hlubin bych označil za svěží, béčkový vánek vanoucí od moře, který je zajímavý tím, že režisér Renry Harlin vybíjí velice nečekaně herecké obsazení (to samé použil i u Lovců myšlenek)a to vše dělá s velkým nadhledem a smyslem pro sebeparodizaci. To podtrhují i velice špatné triky (u podobných filmů bych dobré triky dokonce zakázal). Film má slušné tempo a akci, ve které žraloci používají nosítka jako beranidlo (ať žije první pomoc). Útok z hlubin je slušné béčko, na které se vždy rád podívám. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Útok z hlubin je příjemnou kombinací Dobrodružství Poseidonu a Čelistí, kdy ve druhé části si herci užili vody vrchovatě. A jestliže triková stránka snímku je velmi nevyrovnaná, pak voda je skutečná a fajn. Makety žraloků a mechanické efekty jsou vydařené, což se bohužel nedá říci o digitálních. Úprk zatopenými chodbami si nezadá s labyrintem v Nostromo. Samozřejmě řada věcí působí tak trochu komicky - ne, na žralokovi se jezdit nedá, jelikož jeho kůže jak struhadlo by člověka ohoblovala na kost, efektní podvodní naskočení Thomase Janeho zřejmě později okopíroval Legolas v Pánu prstenů a zmizení S. L. Jacksona nemohlo být lepší. Sežraných a roztrhaných je dosti, havárie vrtulníku efektní, bouře dunivá. Solidní jsou interiéry laboratoře. Kdysi dávno v kině jsem byl spokojenější a chybiček si nevšímal, ale i nyní mi napínavý příběh rychle utekl, proto hodnocení ponechám. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Paráda, jeden z nejlepších a nejpřekvapivějších monsterhororů. Příjemné herecké obsazení, vcelku originální zápletka a zejména jedno překvapení za druhým. Tenhle horor totiž není vůbec klišovitý, právě naopak, boří hranice žánru a pohrává si se zažitými pravidly. První část sice není nijak úchvatná, slouží zejména k seznámení se s prostředím a jednotlivými postavami, z nichž jedna je zajímavější než druhá. Jenže pak stopáž pokročí k druhé hodině a vše se převrátí. Autoři děj obohatí nezapomenutelnými hláškami a hlavně úžasnou atmosférou, která se jim zpočátku tak nedařila. Divák může jen doufat, která postava zemře dříve, popřípadě jaká smrt ji vůbec čeká. Tentokrát totiž vše bude jinak, než je obyčejně zvykem, zvířata zde nejsou nijak hloupá, ba právě naopak, jejich jednání je logické a umějí pořádně překvapit. Ještě bych se trochu vrátil k povídání o druhé části, neboť tam jsem jen zíral a pomalu nedokázal ani mrknout, aby mi nic neuniklo. Je totiž naplněna natolik neotřelými nápady a zejména zajímavými situacemi, že si vás prostě získá, a vy proti tomu nic nemůžete udělat. Žraloci se začnou prohánět podzemním komplexem, plavou úzkými chodbami a hlavně přemýšlejí. A ano, smál jsem se a docela hodně, jenže si netroufám ani náhodou říct, že to bylo tam, kde to režisér nezamýšlel. Bravurní práce, škoda jen té unylé první poloviny. 80% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (15)

  • V závěrečných titulkách je možné slyšet rapovou píseň "Deepest Bluest", kterou má na svědomí LL Cool J, jeden z herců. (slatkac)
  • Režisér Renny Harlin si ve filmu zahrál malou roli zaměstnance na začátku filmu. (slatkac)
  • Celé jméno kazatele Sherman Dudley (LL Cool J) je ve filmu zmíněno pouze jednou. (SONY_)

Reklama

Reklama