Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 16

Recenze (416)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pamätám si jednotku-dvojku ako novinky (jednotku si jeden týpek vo videopožičovni pýtal, ako “ten film s tým úplne nabúchaným”). Obe slabučké béčka. Trojku-štyrku som videl až po rokoch a sú to naj-shitnejšie časti. Päťka zožala veľký úspech, ale až od šestky začalo to pravé maso. Dnes je F&F megazábavná, sebaparodická, guilty pleasure sci-fi séria, so zabehnutou partou a super vedľajšími postavami (Helen Mirren, Brie Larson, Charlize Theron, John Cena, Jason Statham).  Najlepšia časť úplne bezkonkurenčne osmička (+ spin off), najlepšia scéna skok na moste a naháňačka s tankom (myslím, že zo šestky).  Desina má super záporáka a všetky trademarky a je to fajn. Zábava na maximum (čo v normálnom svete znamená tak 3,5*). Rebríček robiť nebudem, lebo mi tie “kvalitnejšie” časti tak nejak splývajú. PS: Nathalie Emmanuel je furt najsexi žena na Zemi, ale ten účes je na prd. PSS: Od Suicide Squadu rozmýšlam, koho mi Daniela Melchior pripomína a už viem: mladšia, viac sexi verzia Fiony Apple. PSS2: Čo je na tej sérii viac cringe: Torettova lesbická manželka, alebo černoch menom Roman? 😄 PSS3: Lietajúce autá. Lietajúce autá everywhere. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Je to hrozná bejkovina, ale musím uznat, že oproti těm minulým bizárům (osmička a devítka) je to ještě v pohodě. Zábavná jednohubka, která sice působí místy stupidně (což je poznávacím znamením celé značky), ale s popkornem v ruce vlastně funguje docela dobře. A upřímně. Já jsem nečekal ani to. P.S.: Opera pobavila. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nekonečná série a masterpiece Vina Diesela, díky které má tento oteklý plešatec ještě kariéru. Po velice špatně přijaté devítce se desítka drží trochu při zemi (nelétá se do vesmíru, jen se auty ničí helikoptéry) a jde na to trochu jinak. Oskarové dialogy o rodině šli mírně stranou, společně s Vinem Dieselem a více se pracuje se všemi postavami a že jich není málo a každá má svůj prostor. Jinak se jede ve stejných kolejích, na fyziku a realističnost se nehraje, akce je velkolepá (bohužel výrazně více digitální) je jí hromada, neustále se děj žene kupředu, Momoa bizarně přehrává a ze všech se nejvíce baví a Diesel má pocit, že hraje v seriózním dramatu. Rychle a zběsile je už dlouhodobě náročné dílo pro vyvolené a komu vyhovovalo to co se dělo od pátého dílu doposud, bude spokojen i zde. Tupá nenáročná zábava o fous lepší než minule (jen mám pocit, že akce byla minule přehlednější a lepší) ale seriálové zakončení mi zde úplně nesedlo. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Polepšení oproti poslední pandemické štaci? Jednoznačně. K návratu na vrchol má ale desítka pořád daleko. Příběh soustředící se na jednu postavu je sice z hlediska přehledné struktury správný, ale Diesel tím svým namachrovaným mudrováním už jen otravuje a prakticky nic z toho, co vypustí, nelze brát vážně (a problém je, že většina jeho scén je koncipovaná tak, že vážné být mají). Kde naopak desítka boduje je Momoův záporák (křížence Jokera a Jacka Sparrowa si vychutnal přímo královsky), kontaktní souboje jsou fajn a demolice s bombou sympaticky připomene pětku (která je naopak až přespříliš v úvodu recyklovaná). Další oživená postava už nudí, Brianovo (Paul Walker) násilné vystrčení z příběhu pak přímo otravuje (ta postava by NIKDY ostatní takhle nenechala na holičkách). Téměř seriálové nablblý cliffhanger každopádně v dobrém slova smyslu pobavil. To je ta správná přepálená konina, kvůli které se fanoušek těší na další díl. Jen by v něm bylo fajn méně vážného Diesela, který se tu jako jediný tváří, že točí umění. A vůbec to se zbytkem neladí. 70 % ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Problém nejméně dvou posledních dílů Rychle a zběsile tkví v tom, že po páté-šesté už opravdu nejde vymyslet zase jeden "one last job" tak, aby film působil aspoň trochu důstojně a funkčně. Problém je taky v tom, že postavy už několikrát hrubě porušily nejen zákony fyziky, ale i logiky a určité lidské přirozenosti. Pokud tedy tohle všechno pochopíme a oprostíme se od očekávání něčeho, co funguje jako kompaktní film, namísto kompilace cool akčních scén, můžeme se stále solidně bavit. :) 5/10 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Natáčanie trvalo do augusta a prebiehalo v Londýne, Ríme, Turíne, ďalších talianskych mestách, Lisabone a Los Angeles. (Arsenal83)
  • Cipher (Charlize Theron) přijede na začátku filmu k domu Torettovy rodiny v moderní reinkarnaci DeLoreanu s označením Alpha5, který se v době uvedení filmu neprodával. (FIAT 500)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama