Reklama

Reklama

Jimmy Markum a Sean Devine se jako kluci stali svědky únosu kamaráda Davea Boylea, kterého za bílého dne unesla dvojice pedofilů, vydávající se za policisty. Chlapci se tehdy podařilo po čtyřech dnech útrap a znásilňování uprchnout, prožité trauma ho však poznamenalo na celý život. Dnes žije s manželkou Celeste a synkem Michaelem, o něhož se láskyplně stará. Stále se přátelí se Seanem, detektivem v oddělení vražd, i Jimmym, který si odseděl dva roky za loupež a nyní vede malý obchod. Jedné noci se Dave vrátí domů rozrušený a zakrvácený a tvrdí, že byl přepaden. Další den upozorní chlapecký hlas policii na podezřelé auto, v jehož blízkosti je nalezena zavražděná Katie, Jimmyho devatenáctiletá dcera z prvního manželství. Přísahá, že vraha najde dřív než policie a pomstí se. Zatímco Sean a jeho parťák Whitey Powers zahájí vyšetřování, Jimmy pátrá s pomocí přátel z podsvětí. Zjistí, že se dívka chystala utéci s přítelem Brendanem a že mezi rodinami vládla nevraživost. Jedním z hlavních podezřelých se překvapivě stává také Dave. Zdá se, že podivínský muž skutečně něco tají, policisté však nemají dostatek důkazů. Nemá je ani Jimmy. I když je nalezena vražedná zbraň a pátrání nabere jasný směr, tragédii, která osudově zasáhne do přátelství Seana, Jimmyho a Davea, už zřejmě nic nezabrání. (TV Nova)

(více)

Recenze (858)

Sollozzo 

všechny recenze uživatele

Pěkně depresivní dílko. Trojice hlavních postav bezchybně zahraná, vyzdvihuju Penna, kterému jsem zobal z ruky. Přičtu k tomu Clinta s taktovkou (jak tou hudební, tak tou režisérskou) a je z toho perfektní drama. 85%. ()

Ogrb 

všechny recenze uživatele

Kriminálka podle mýho gusta. Správně atmosférická, parádně zahraná, prostě bomba, jenom škoda dost nedomyšlenýho závěru, ale to je asi kvůli předloze. Každopádně zatraceně dobrej film. 8/10 ()

Izz 

všechny recenze uživatele

Možná tzrochu moc knižně pojatá kriminálka,která se ale chlubí naprosto geniálními hereckáými výkony a docela silně komplexním pohledem na americkou společnost.Eastwood se s ničím nepáral,naservíroval nám relativně nekompromisní film,ať si s ním poradíme sami a najdeme v něm přesně to,co v něm najít chceme.Někomu tento přístup vyhovuje více,někomu méně,každopádně je Tajemná řeka mnohem rafinovanějším dílem,než by se mohlo na první pohled zdát.Jde jen o to,přistoupit na její hru,což není úplně snadné. ()

Bastinka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době hodně dobrej film. Mám ráda filmy, kdy si člověk myslí jak je chytrej, že přišel na to kdo to udělal, ale v průběhu filmu zjistí, že to není lacinej snímek a že se někde stala chyba :-) Co se týče hereckého obsazení i v tom sem byla spokojená- takže nemůžu jinak něž takovým počtem * :-) ()

Talina 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale v souvislosti s tímto filmem mi na mysl vyplouvá "Butterfly effect", protože kdyby se nestalo to, nestalo by se ani ono... Anyway, je to velice povedený film, nechybí ani pořádná dávka emocí a herecké obsazení je skvělé.Určitě stojí za zhlédnutí. ()

Shredder 

všechny recenze uživatele

Vrstevnaty film, ktory sa dotyka tolkych tem, ze ich nema sancu dokladne preskumat, ani napriek dlhej stopazi. Kazde dielo, ktore aspiruje na poziciu unikatu v sebe musi niest podpis rezisera. Eastwoodova noir kriminalna drama vsadza na herecke vykony Penna a Robbinsa a analyzu civilizacnych problemov ovplyvnujuch komunitu. Keby Mystic River nemala tieto pridane hodnoty, vznikla by len priemerna kriminalka, takto mame nieco zapametatelne, nie vsak hodne hypu. ktory film v case jeho vyjdenia sprevadzal. ()

boo-boo 

všechny recenze uživatele

Ústredná trojica - sympatický a civilný Bacon, charizmatický Penn, ale predovšetkým fantastický Robbins - túto temnú detektívku vyťahuje vysoko nad bežný štandard. Napriek často prehnane vyhrotenej dramatickej linke si zachováva hutnú atmosféru špinavého predmestia až do konca, ktorý v absolútnej tichosti zdelí viac, než celé dve hodiny pred ním. "What did you do, Jimmy?" ()

3mates33 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony boli patrične ocenené, no film bol až moc adaptovaný na vzťahy a herecké výkony, než na zaujímaví dej. ()

AshT 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood nám servíruje další poměrně slušné drama. Výborná režie a skvělý Sean Penn v hlavní roli. Dále mu sekundují Tim Robbins v rozpolcené roli podivína a Kevin Bacon jako detektiv.Úžasně temná atmosféra a napětí, které by se dalo krájet. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasik žánru, ve které velký Clint opět prokázal svou genialitu a aby se to nepletlo, obsadil takové herecké persóny, díky kterým stvořil nezapomenutelné veledílo. Viděl jsem Tajemnou řeku už asi stokrát a nikdy jsem u toho ani nedýchal, že by mi i lovci perel mohli závidět. ()

brigante 

všechny recenze uživatele

Mám ten film rád. Viděl jsem ho nespočetněkrát a dneska zase. Ale nějak na mě už nepůsobil, jak obvykle. Hlavní problém jsem měl s až příliš na jistotu sázející Eastwoodovou režií. Nemůžu se zbavit dojmu, že odvážnější režisér by z toho vytřískal víc. Taky mi vadili ty neustálé až příliš roztěkané a ustarané pohledy Marcii Gay Harden. Jestli ovšem kvůli něčemu stojí film za opakované shlédnutí je výborný herecký výkon Seana Penna. Tak či tak, snižuju na 4 hvězdy. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,That daddy is a king. And the king knows what to do and does it even when it’s hard.“ Clinte, Clinte, ty sis teda se mnou pěkně pohrál. Přes dvě hodiny mě napíná k prasknutí a pak mi naloží tak hutný závěr, nad kterým budu přemýšlet ještě hodně dlouho. Ale abych nechválil jen Clinta, tak velkou devízou tohoto filmu je scénář, který ač obsahuje množství postav s pavučinou vztahů, se nese na hranici, co je ještě schopen mozek pojmout. Clintova režie je přesná, bez kudrlinek šlape ve starém stylu a nesnaží se na sebe poutat pozornost. A to je velký klad, neboť tu si pro sebe berou vynikající postavy ztvárněné vynikajícími herci. Výkony Penna, Robbinse a Hardenové je krása sledovat. Co mě ale nejvíce srazilo do kolen byl závěr této kriminálky. Clint se nestydí a na konci napínavého thrilleru vám vmete do tváře velmi těžký koncept Obětního beránka, sociologicky velmi nepříjemnou úvahu nad významem viny a trestu pro společnost a její uzdravení a symbolem řeky, do které smyjeme všechnu mravní špínu, která odteče, a my zůstaneme čistí. Snad jen hudba mi k tomuto filmu nějak nesedla, jinak je to výborný film, který si ale podruhé už asi tak nevychutnám, protože je založen na principu, že divák neví a tápe. ()

Tarhiel 

všechny recenze uživatele

Skoro som spadol z autobusového sedadla, keď som zistil, že toto režíroval Clint Eastwood. Dúfam, že Brian Helgeland bol aspoň nominovaný na čokoľvek za scenár, i keď posledných pár minút po rozhovore dvoch hlavných postáv a telefonáte by som vystrihol. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Působivé drama, kde se po letech setkají osudy kamarádů se stínem jednoho traumatického zážitku z dětství. Kolotoč domněnek, omylů, spletitých osudů a unáhlených rozhodnutí rozjede jedna vražda, která se ve výsledku ukáže... No, však uvidíte. Rozuzlení není slabinou filmu, jak tu někteří píší, je naopak tím puncem, které mu dá úplně nový rozměr. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Opět .. hvězdná pěchota narvaná do jednoho snímku, který mě přes počáteční zavrávorání dokázal pevně přilepit na prdel. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh a solidní zpracování, i když na druhou stranu v tom skřipal jakýsi vykonstruovaný chlapácký sentiment, který to zbytečně shazoval, stejně jako americky kýčovitý závěr. ()

maeb 

všechny recenze uživatele

Výborná kombinace psychologického dramatu s krimi. Skvělý Sean Penn, skvělá režie Clinta Eastwooda, skvělá kamera, skvělý příběh, skvělá atmosféra... Tenhle film prostě nemá chybu! ()

snake 

všechny recenze uživatele

Další z filmů Clinta Eastwooda kde se jasně prokazuje, že Clint je asi tak 100x lepší režisér než herec.Skvělý děj, skvělý scénář, skvělí herci...není co dodat, bohůžel jsem ale od filmu s takovými ambicemi čekal poněkud širší psychologizaci postav.Škado, ovšem jinak není co vytýkat. ()

Související novinky

DiCaprio a král současného thrilleru

DiCaprio a král současného thrilleru

24.05.2013

Dennis Lehane je jeden z mála spisovatelů, kteří se nemůžou stěžovat na filmové adaptace svých knih. Filmy jako Sbohem, baby, Tajemná řeka nebo Prokletý ostrov byly úspěšné komerčně i u kritiků.… (více)

Affleck vytasí prohibici a samopaly

Affleck vytasí prohibici a samopaly

13.01.2013

Sice nebyl nominován na Oscara za režii, ale nemusí smutnit, my stejně víme, že za kamerou je na svém místě. Jaký bude jeho další projekt? Po nedávném odstoupení z hlavní role v krimi-romanci Focus … (více)

Leo a Marty si obstarali ostrov

Leo a Marty si obstarali ostrov

25.10.2007

Předevčírem jsme psali o honbě Hollywoodu za dalšími komiksy Stevea Nilese, odpovědného za předlohu pro víkendovou americkou jedničku 30 dní dlouhá noc. Něco podobného se strhlo i kolem kriminálky… (více)

Reklama

Reklama