Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

golfista 

všechny recenze uživatele

Čtyři jsou asi moc, ale tři jsou málo. Já před týdnem dočetl stejnojmennou knihu, tak jsem se asi líp orientoval (mimochodem kniha je skvělá a film se jí drží jen velmi VELMI volně)... Hackman jako vždy výborný, Cusack pořád sympaťák, jen Hoffman (můj oblíbenec) mi připadl dost nevýrazný.... Mohla to být určitě lepší adaptace (škoda že filmu chyběla pointa z knihy), ale já se docela slušně pobavil. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Američania sú zamilovaní do súdnych sporov a prirodzene aj do filmov o nich. Podporuje to ich ilúziu, že Amerika je veľká, čestná, spravodlivá a má tú najlepšiu ústavu na svete. Aj s jej dodatkami. I keď sa možno vyskytnú nejaké prípady, ako je ten z filmu Porota, pravdou však skôr býva výrok Rankina Fitcha: "Páni, súdy sú príliš významné na to, aby sme ich nechali porotám." V Amerike víťazia právnici a keď nie, tak sa o tom nakrúti film. Film sa mi celkom páčil, poodkryl možnosti manipulácie s porotným systémom, i keď tú úžasnú organizáciu zháňania slabín a kompromateriálov som im neveril. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Další příběh z pera Johna Grishama na téma soudní drama, který se protentokrát ostentativně zaměřuje na členy poroty a možnosti jejich ovlivňování. Není to úplně typické drama ze soudního prostředí, protože do popředí se zde dostává odvrácená strana celého případu a samotný soudní proces je tu prezentován pouze jako formální záruka spravedlnosti pro veřejnost a média. Rozhodování a nejdůležitější část procesu se zde odehrává v ultrašedé zóně, což přispívá k mnohem většímu otisku soudního thrilleru a v některých momentech až dechberoucímu (v rámci žánru soudní drama určitě) zážitku z akčních scén. Jako celek je Porota bohužel zvláštně nevyrovnaná, což mi brání v jejím zařazení mezi top snímky ze soudního prostředí. Kdo ale vyhledáváte podobně laděné žánrovky, tak byste si to rozhodně neměli nechat ujít. V rámci žánru je to pořád silný nadprůměr. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film, zasvěcený procesu jedince s gigantem zbrojního průmyslu. Film o porotě a o machinacích v soudnictví. Pro tenhle kousek mám zvášť slabost. Cusack a Weisz jsou výborní a Hackman dokonalý záporák. Bavil jsem se od začátku do konce a nejspíš si koupím i knihu, která je prý o dost zdařilejší. Krásných 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Súdne drámy už potrebovali zmenu a práve táto sa o to postarala. Verdikty a súdne prešmyčky podané s tej druhej, zákernejšej strany zohrali hlavnú úlohu s koncom nepredvídateľným do posledného okamihu a to je dôležité. Samozrejme aj herecké nebo sa do toho obulo na plné obrátky a ani scenár im nezostal o nič pozadu. Ešte trošku poskracovať a úvod trošku namazať a je to pecka. 85%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Nicholas Easter (John Cusack) nosí hodinky značky Longines Pocket Watch 1910. (dyfur)

Reklama

Reklama