Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to pojatý z jinýho pohledu než jsou podoný filmy ze soudních procesu, ještě jsem neviděl aby se film nejvíc zaměřil na porotu a ne na dva advokáty, kteří spolu soupeří a musim říct, že se to poměrně povedlo, samozřejmě, ža tam jsou nějaký nesrovnalosti, ale to v klidu pokryje skvělej výkon Genea Hackmana, kterj je v takovýhle záporný roli hodně přesvědčivej a ostatní herci jsou daleko za nim, dokonce i Dustin Hoffman, u kterýho mě to docela udivilo, ale asi to bylo hodně tim, že nedostal tolik prostoru jako obvykle. Nedá se říct že by tam byla nějaká super akce nebo dokonalý dialogy, ale jako celek to dává nadprůměrnej film ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený soudní thriller o sporu se zbrojařskou firmou je zajímavým tématem manipulování a podplácení poroty i naopak vydírání peněz z právníků strany žalující i žalované. Kéž by to tak šlo i ve skutečném životě, že by nám právníci vždy pár miliónů (dolarů) přidali z vlastních kapes... Jinak film je napínavý, avšak nijak strhující, do nejlepších soudních dramat mu nějaké to jiskření chybí. Trailer: http://www.csfd.cz/film/43030-porota/videa/ ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Jak tu kdosi onehdá napsal, Cusack je antisexy a já dodávám nemastný neslaný. Jak mám ráda soudcovské fílmy, tak mi tento vůbec nesedl od samého počátku, takže jsem ho viděla úryvkovitě, přesto jsem snad podstatu pojmula správně. Jestli je to tak, jak myslím, tak k nudě, jež provází celý děj včetně výkonu hvězdných postav, se přičítá zápletka, která mě nezajímá, spíš nechci vědět, že ke zkorumpovanému systému a byrokracii patří i snadné ovlivnění lidové poroty angloamerického práva z řad "čestných" občanů s pravomocemi, jimiž odsoudí či propustí (ne)správného obviněného. Nechci to vědět, aby mi zbyly i ty zbytky (dez)iluze, které mám ve směru fungování společenského řádu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Scénář je klasickou ukázkou na téma jak nedělat adaptace. Použijí sice silnou scénu se slepcem, který se zastává svého práva stát se porotcem, ale narozdíl od Grishama pak už postavu ani její handikep k ničemu nevyužijí – dotyčný herec si to doslova odsedí. Podobných příkladů by se dalo najít víc. Naštěstí situaci zachraňují skvělí herci, ale kdyby se autoři opravdu trochu více zaměřili na samotné porotce, mohl to být daleko zajímavější film. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Fleder dal dokopy po prvý raz Geneho Hackmana s Dustinom Hoffmanom. Očakával som herecký koncert týchto dvoch filmových polobohov. Dustin však zaostal ( možno aj vďaka scenáru ) za očakávaním a tak taktovku po ňom úspešne prevzal veľký manipulátor "Ostap Bender" John Cusack ... Thriller, kde hlavnú úlohu nehrá samotné súdne pojednávanie, ale skôr boj v zákulisí - výber poroty, jej ovplyvňovanie a vydieranie. 3,75 * ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Režisérem snímku a spoluautorem scénáře měl být původně Alfonso Cuarón, ale po několika měsících od projektu odstoupil. (Othello)
  • Film je natočen podle novely Johna Grishamana z roku 1990, pouze s tím rozdílem, že v knize nešlo o zbraně, nýbrž o velkou tabákovou společnost. (viperblade)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno