Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Další z řad vynikajících právnických thrillerů. Solidní herecké obsazení je u těchhle filmů už klišé, zde to překvapivě táhne nahoru skvělý John Cussack v roli porotce a vynikající Dustin Hoffman v roli obhájce, Rachel Weisz zde tolik prostoru neměla, ale kočka je to solidní. Překvapí, že se zápletka točí kolem poroty, což je u techhle filmů nevídané a originální, naopak lehce zklame nezajímavý případ a tudiž se vytracují emoce i fandění, jinak spokojenost. 75% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Žalovat zbrojovku za to, že někdo s její zbraní zabil člověka, je možné jen v USA. Aby divák neměl tak jednoduchou volbu, tak ti, kdo se o to pokoušejí, jsou klaďasové. Pak tu máme manipulátory číslo jedna, manipulátory číslo dva a k tomu fakt, že výrobci zbraní nemají dobré renomé. Ale podstatná je manipulace – ukázka toho, že americký soudní systém reprezentovaný porotou není zárukou objektivity. Příjemně strávěný večer s nečekaně odlehčeným filmem. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 8 ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Je to pojatý z jinýho pohledu než jsou podoný filmy ze soudních procesu, ještě jsem neviděl aby se film nejvíc zaměřil na porotu a ne na dva advokáty, kteří spolu soupeří a musim říct, že se to poměrně povedlo, samozřejmě, ža tam jsou nějaký nesrovnalosti, ale to v klidu pokryje skvělej výkon Genea Hackmana, kterj je v takovýhle záporný roli hodně přesvědčivej a ostatní herci jsou daleko za nim, dokonce i Dustin Hoffman, u kterýho mě to docela udivilo, ale asi to bylo hodně tim, že nedostal tolik prostoru jako obvykle. Nedá se říct že by tam byla nějaká super akce nebo dokonalý dialogy, ale jako celek to dává nadprůměrnej film ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Film Porota splnila přesně to, co jsem od ní čekal. Byl to strhující snímek o nekalých praktikách nadnárodních společností. Soudní prostředí mě vždycky lákalo, takže jsem tímto snímkem nadšen. Královské obsazení herců dodalo filmu naprosto jedinečnou atmosféru. Ale abych řekl pravdu vyústění celé zápletky mě malinko zklamalo, zkrátka jsem myslel, že to bude více nekompromisní, ale jinak vřele doporučuji podívat se na tuto soudní bitvu... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Presne podľa môjho gusta!!Nie lepšie ako film Rainmaker, slza mi nevypadla, ale klobúk dolu. Myslím, že v mojej zbierke filmov si určite nájde svoje miesto ako párok v rožku s horčicou. Tieto filmy vždy donútia zamyslieť či je záujem jednej osoby alebo nejakej spoločnosti dôležitejší a väčší ako myslenie "nás všetkých obyčajných ľudí" stojacích ráno v potravinách v rade na čerstvé pečivo. Bohužiaľ je síce realita úplne iná ale ako rozprávka na dobrú noc vôbec nie je zlá :) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Scéna na pánských toaletách, kde se spolu dohadují Gene Hackman a Dustin Hoffman, byla přidána až po dotočení všech ostatních scén. Původně nebyla ve scénáři a byla připsána poté, co si někdo ze štábu uvědomil, že oba herci, i když se znají už od roku 1956, spolu dosud nebyli na filmovém plátně. (Bounded)
  • Film je natočen podle novely Johna Grishamana z roku 1990, pouze s tím rozdílem, že v knize nešlo o zbraně, nýbrž o velkou tabákovou společnost. (viperblade)

Reklama

Reklama