Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Film, zasvěcený procesu jedince s gigantem zbrojního průmyslu. Film o porotě a o machinacích v soudnictví. Pro tenhle kousek mám zvášť slabost. Cusack a Weisz jsou výborní a Hackman dokonalý záporák. Bavil jsem se od začátku do konce a nejspíš si koupím i knihu, která je prý o dost zdařilejší. Krásných 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Má obyčejný jedinec šanci uspět ve sporu s mocnou zbrojařskou firmou? V normálním životě by proti vlajkové lodi kapitalismu patrně neuspěl, ale v hollywoodské pohádce by zase nemohl prohrát. Z toho plyne, že základní rozestavení figurek na ploše není nijak překvapivé, ale kdo je ten černobílý jezdec očekávající platbu na D4? To je přeci porotce č.9, jehož dlouho tutlaná motivace dodává jednoduché zápletce tu správnou míru nejistoty, pro niž stojí za to tento snímek vidět. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Jedinou slabinou tohto filmu je hlavná záverečná pointa. Našťastie je tu aj tá vedľajšia... Celkovo solídny súdny triler, s výborným obsadeným. Pár scén šikovne zrežírovaných, ale režisér by sa už konečne mal vykašľať na spomalené zábery... Umiernenejšie ako bol napr. OBHAJCA. Ako modernejší následovník Grishamovských adaptácii (FIRMA, ČAS ZABIŤ, KLIENT, ČARODEJNÍK), dobre odvedená robota... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

No nejsem sice zastáncem volného prodeje zbraní, nicméně v tomto filmu bylo jeho poselství o odpovědnosti jejich výrobců za činy jejich držitelů dost laciné. Stejně tak to zmanipulování poroty, které má být sice varováním, ale nakonec je to pro "správnou věc". Filmařsky řemeslné, takže ty 3*. Lord of War zpracovává obdobnou otázku mnohem lépe jak obsahově, tak co se filmařských prostředků týče. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Typická americká rozprávka o boji dobra so zlom. Pozerať sa na to dá, je to celkom napínavé, ale so stúpajúcim percentom odhalenia oboch hlavných hrdinov stúpa aj znechutenie z nereálnosti príbehu. Škoda, scenár mohol byť oveľa lepší, než ako to spočiatku vyzerá. Inak bohužiaľ opäť americká klasika "ako pravda a láska zvíťazila nad lžou a nenávisťou". Pre mňa priemerná nuda, ktorú nezachránili ani skvelí herci (hlavne John Cusack) a ani ako vždy krásna Rachel Weisz. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Film sa natáčal v Louisiane (USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama