Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze (1 250)

akashisko 

všechny recenze uživatele

Tak trošku musím souhlasit s tím, že je kolem toho strašnej hype celkem zbytečně. Těm co jako já milovali a vyrůstali na filmech typu E.T., Vetřelec, Šestý smysl, Znamení atd. to prostě přijde jako pecka. Ale nic tak převratného na tom fakt není, splácat to, co už bylo natočený do jednoho seriálu. Děcka to ale hrajou sakra dobře a hudba taky super. Takže tak. ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Dokonalé, famózne, neprehliadnuteľné! Do detailu prepracovaný seriál s dych berúcou (a zároveň nostalgickou) atmosférou, ktorá pohlcuje už od úvodných titulkov. Existuje mnoho vynikajúcich seriálov, ale vo väčšine (vrátane GoT), sa vždy nájde aj viacero vatových dielov, ktoré pôsobia dosť rozvláčne. V tomto prípade je však každá jedna epizóda nadupaná skvelým príbehom od začiatku až do záverečných sekúnd. Scenáristi/režiséri si zaslúžia absolutórium, pretože vytvorili niečo neskutočné s množstvom vynikajúcich postáv, ktorých predstavitelia bez výnimky hrajú dokonale. Dokonca by som povedal, že Winona snáď lepší a uveriteľnejší výkon ani nemala. /100%/ Druhá séria dokázala kvalitou príbehu úspešne nadviazať na tú prvú, hoci nemá až tak vyšperkovanú atmosféru a taký drajv. V každom prípade opäť skvelá práca bratov Dufferovcov. /90%/ Pri tretej sérii opäť skladám pomyslený klobúk a tuho premýšľam, či toto nebolo minimálne tak úžasné ak prvá séria, hoci tie úvodné epizódy tomu až tak nenasvedčovali. Naozaj dych berúca atmosféra, perfektné využitie všetkých postáv a niektoré scény sú naozajstným vrcholom. /95%/ Štvrtá séria má snáď najhororovejšiu atmosféru, opäť skvelo prepája jednotlivé dejové linky a skupinky postáv, plus sú tu fakt skvelé epizódne cliffhangery. Takmer všetky epizódy boli natiahnuté na celovečernú dĺžku, ale napriek tomu seriál fungoval a vôbec mi to nepripadalo neúmerne preťahované. /95%/ ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Je to boží. Odkazy narváno.......já prostě nepochopím,co se na tomhle může někomu nelibit tvl...Je tam fakt všechno že všech možných žánrů atd atd ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Víc takových mini sérií. Jelikož už není toliko času vysedávat u nekonečných seriálů, co do počtu dílů či sérií. Výborné po všech stránkách. Napětí, tajemství, akce...paráda. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce. Áno, áno, retro atmoška, hudba, jasné. Ale ten casting!!! Všetky detské a teen postavy sú tak skvelo zahrané, že nerozumiem. Cliffhangre na konci častí fungujú a nie sú násilné, odkazy sú tiež skvelé, hoci som určite nechytil všetky. Samozrejme, má to aj chyby, v šiestej kapitole sa to pre mňa zlomilo z dovtedy úplne dokonalosti - konšpirácia za hranicou malého mestečka je podľa mňa nepotrebná. Finále skvelé, fakt skvelé. Jednu celú časť trvajúce napätie spôsobilo, že na konci som mal slzy v očiach. Neklamem. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

PRVÁ SÉRIA: Jednoducho prvotriedna kvalitka. Obsahovo síce jednoduchšie (ono do 8.mich častí toho až tak veľa nenapcháte), ale tak hutnú atmosféru som videl naposledy pri druhej sérii Dextera a tu je snáď ešte vypeckovanejšia. Na úvode každej epizódy by mohlo ísť upozornenie pre ľudí s vysokým tlakom, po pár častiach ho určite nebudete mať nižší. Prvé 4 epizódy sú vynikajúce, druhé štyri IBA kvalitné (záverečná, ôsma časť je samozrejme poctivé finále ako sa patrí). No a hudba je kapitola sama o sebe. Rád by som dal za 5*, ale nie som si istý, či by išlo o oprávnene plné hodnotenie. Je to tesné. I tak sa už neviem dočkať druhej série. DRUHÁ SÉRIA: Podobne skvelá ako prvá, tu by som šiel pokojne do 5 * TRETIA SÉRIA: No a tretia séria hádže na celý seriál jeden veľký mazľavý bobek podpriemernosti. Kde je atmosféra prvých dvoch sérii? Napätie a záhady ustúpili vzťahovej komédii, ktorá je síce solídna, ale preto Stranger Things nepozerám. Dve solídne časti (4. za napätie a posledná za finále) sklamanie nenapravia. A navyše nejak sa nám v tretej sérii vytratili retro hity. Čo, tu boli dva? Z prechádzajúcich sérii si občas spomeniem na epické scény s Runaway od Joviho alebo na Scorpions a Rock You Like a Huricane. Tretej sérií by som dal ledva 4* . ŠTVRTÁ SĚRIA: Neviem ako to robia, stále je to o tom istom a aj tak ma to baví. Stále je to viac 80-te roky ako možno 80-te roky samotné, napätie je stále slušne votkané do príbehu (a má skvelú zápornú postavu, konečne je zlo zhmotnené do konkrétnej osoby), no opäť sa tu vopchalo aj klasické stvárnenie americkej strednej školy - tie isté veci čo vidí človek všade - scénky z chodieb pri skrinkách/škatuľkovanie sa na trápnych nerdov a cool športovcov/prvé lásky a sklamania/mariánka... muselo to tu opäť byť? Možno prvý krát sa mi páčila autorská hudba viac ako výber dobových piesni (a to už ten bol výborný, zberateľské LPčka sú už na ceste domov)... tik-tok tik-tok... taká až nolanovská téma, očividne skvelá do hororu. A sakra, z malej Maxine (Sadie Sink) sa stáva veľká herečka (4.ta časť vrchol série, tesne za ňou 7.časť a samozrejme finále). Mne sa chuť po "priemernejšej" tretej sérii napravila, Stranger Things ide opäť na plný výkon! 5* ako má byť. ()

makakus 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím, že hodnocení 100 % tomu dal i sám Stephen King. A já neznám jiný seriál, který dokáže chytnout za srdce stejně jako filmové klasiky E.T., The Goonies (Sean Astin se mimochodem objeví ve druhé řadě) nebo Stand By Me a zároveň děsit jako Vetřelec, The Shining nebo Věc. Možná je to i tím, že osmdesátky byly i moje nejlepší léta. Ale obrovský ohlas a řada ocenění svědčí o tom, že seriál promluvil i k mnohem mladším - pohladí, pobaví, postraší, dojme. ()

sechmet5 

všechny recenze uživatele

Pěkný seriál, když mu odpustíte, že řada věcí nedává moc smysl. Líbí se mi, jakým způsobem se vyvíjel příběh i jak se vyvíjely postavy. Ke konci jsem měla chvílema problém přijmout některé věci za uvěřitelné, ale příliš mi to nevadilo. Série má po celou dobu vysokou kvalitu a v úplném závěru jde ještě nahoru. Hodnotím jen první sérii. Doufám ale, že další série už nebudou. Myslím, že by ten seriál mohly jen zkazit ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Kdybyste to pustili lidem v 80. letech, tak by je, kromě kvality obrazu, asi nic netrklo. Skvěle dobově zpracováno, včetně zde mnoho zdůrazňované hudby, která mě trochu připomínala The Knick. Děti svým zjevem pořádně provokovali, co jedinec, to případ, celkově casting se povedl. Atmosféra alternativní reality působila někde mezi Vetřelcem a Silent Hill, a děj se zde vyrovnaně graduje a na konci nezklame. PRVNÍ SÉRIE 110%. Jsem zvědav na druhou, nedořešeného je zde dost na to, aby úroveň neklesala. EDIT: neklesla ani u třetí. Nikoli pro mě.EDIT: čtvrtá byla zmatená a hrooozně utahaná:( ()

pmusic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně ani nejsem schopná přesně říct, co je u Stranger Things určujícím faktorem k tomu, že ho v současné chvíli hodnotím jako nejlepší seriál, který jsem doposud viděla. Nejsem fanda sci-fi ani hororu, ale právě tyto prvky mě na tomto seriálu nesmírně bavily. Will si v seriálu až tak moc nezahrál, zato Mike, Lucas i bezzubý Dustin byli naprosto báječní! Dokonce i Winona Ryder, které běžně nemohu přijít na jméno, byla velmi příjemná a role hysterické matky se zhostila s grácií. Další superlativy ve zkratce: nostalgická atmosféra z osmdesátých let, kostýmy, hudba, dialogy, lekací momenty a zábavně-naučné pojetí fyziky! :) Nemohu se dočkat druhé série a pevně doufám, že ji tvůrci neuspěchají a bude dosahovat takových kvalit jako ta první.. ()

MMirdas 

všechny recenze uživatele

Jak už tu bylo psáno. Seriál s podobnou tématikou jsem popravdě ještě nikdy neviděl. Vše bylo perfektně vyšperkováno, od samého začátku, kdy se divák dozvídá vždy jen kousíček až po poslední díl, kde se vše "zakončí" A co víc, epická devadesátková hudba to vyšperkovává na naprosto unikátní úroveň. Nedočkavostí hořím na další sérii. 1 série *****!!!!!! ()

FrediaK 

všechny recenze uživatele

Bejvaly seriály pro mládež, pro důchodce, sitcomy a spousta dalších dobrých i špatných. A byť je tohle stejný hřiště, tak liga to stejná není. Když večer přijdete domů utahaní z práce a pustíte si první díl Stranger Thing, tak ráno budete do práce vstávat rovnou od televize po skončení dílu posledního. Jinými slovy 95% veškerý televizní produkce už pro vás nebude dost dobrých... Budete chtít žít v osmdesátkách, hrát Dračák, mít skrýš ve starém autobuse a víc snít. Je to pecka a NEMŮŽU SE DOČKAT DRUHÉ ŘADY! ()

LadyD 

všechny recenze uživatele

Konečně zase jeden z těch seriálů, po jehož shlédnutí zůstávám čučet s otevřenou pusou a hlavou mi probíhá moje typické "What the hell...". Pro mě trochu pomalejší rozjezd, ale potom díl od dílu poutavější a zajímavější. Až mi těch 8 dílů uteklo neuvěřitelně rychle. Prostě potřebuju víc epizod! Teď už jen netrpělivě vyčkávat na podzim. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho jsem nebyl u žádného seriálu tak napjatý. Vynikající atmosféra, skvělý příběh, uchvatné postavy a interakce mezi nimi (především postupně se rozvíjejíc vztah Mike a El) a vynikající osmdesátkový feeling, který je jednoznačně BOŽÍ. Přínejmenším tedy o první sérii můžu říct, že je to moc hezké a poveddné dílko. Protože to hodně prozradí o dospívání, vztahu mezi matkou a synem a především mezi přáteli. A kdyby měl někdo zájem o nějáké zajímavosti tak tohle video je naprosto bož. Hodně mi pomohlo, že děti byli zažrané do Pána Prstenů a dračího doupěte :)í https://www.youtube.com/watch?v=vgS2L7WPIO4 (Vetřelec, Star Wars, Hobit, Pán Prstenů, Dračí doupě ach já miluji odkazy :D) ()

DarweyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

''Špatný to neni, dobře vymyšlej příběh, ale přece jen z toho šlo vyždímat ještě víc a trochu nechápu, že to je líp hodnocený než netflixový kolega Daredevil, který je dle mého názoru seriálovou dokonalostí. I tak skvělý prvná první série a skvělý nadprůměrný herecký výkony, včetně herců co ztvárnili joyce a jima hoppera který musim vypíchnout.'' ... tak přesně tohle byl můj komentář v létě 2017 po dokoukání první série, a po dokoukoukání 3. série se na sebe víc než zlobim, že jsem byl netrpělivej. Vymáčkli z toho trochu víc, a ještě víc než jsem čekal, jeden z nejlepších seriálů co jsem kdy viděl, s přehledem, a jsem opravdu rád že jsem mohl být u toho ()

vipeerr 

všechny recenze uživatele

Na komentář jsem si počkal 8 epizod tedy celou první sérii a nenapadá mě co vytknout. Ok, efekty nejsou kdoví jaké, formát hereckého obsazení je také docela klišé (klaďas, dement/vtipálek, sprostej drsnák a sexy buchta). Tady je to tedy v rámci 11 letých dětí ale you know what I mean. Horrorové vložky mě velice baví a místní šerif je bezvadnej sympaťák. Překvapilo mě že jsem si i v takto low-budget seriálu dokázal oblíbit nějakou postavu. Jinak celkově napínavé, chvílemi i trochu strašidelné a člověk se neustále těší na další epizodu což ke správnému seriálu patří. Za mě 85%. Uvidíme co bude dál. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama