Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Kacitr k tomuto seriálu (18)

Season 3 (2019) (S03) 

Bylo to jiné než předchozí série. Jasně, romantická linka nesměla chybět, ale i tak mi začalo být protivné, jak se zprvu soustředilo jen na ni. Mike a El, Lucas a Max, Will je sám a nechápe okolní dění – raději by hrál v suterénu s klukama Dračí Doupě, než aby poslouchal kamarády, jak neustále dokola žvatlají o svých „milostných problémech“. Mrzelo mě, že Will byl odstrčený do pozadí a figuroval jen do počtu. S návratem Dustina z vědeckého tábora se to celkem vylepší, ale parta nefunguje jako celek. Dustin se přidává ke Stevovi a nové dívce Robin. Mike, Lucas a Will a samostatně holčičí duo El a Max. Eleven dostala více prostoru, z dětí jsou puberťáci se vším všudy. Vzdor rodičům, porušování pravidel, kluci nadávají jako o život. Jo, funguje to. Hlavně ten humor. Autoři vědí úplně přesně, jak diváka zaujmout. Osmdesátá léta útočí ze všech stran, včetně křiklavých barev, nepadnoucího oblečení, děsivých účesů a parádních odkazů, jako je Návrat do Budoucnosti, Zlatý časy na Ridgemont High, Věc od Carpentera, plakáty v pozadí na tehdejší pecky jdoucí do kin… miluju tenhle smysl pro detail. Závěr mě posadil na zadek. Až na to budu mít sílu, poslední epizodu si budu muset pustit znovu, přes slzy jsem sotva viděla, co se tam v posledních minutách vlastně děje. Hádám, že čtvrtá série (vzhledem k tomu náznaku za velkým finále) jistě bude. Tudíž, doufám, že Will příště dostane více prostoru. Na Joyce by se taky konečně mohlo usmát štěstí. A rovněž na mého oblíbence Stevea. No, jsem opravdu zvědavá, jakým směrem se budou Stranger Things ubírat dál. ()

Kapitola sedmá: Kousnutí (2019) (S03E07) 

Návrat do budoucnosti potěšil. V závěrečných minutách jsem ani nedýchala. ()

Kapitola první: Klub Hellfire (2022) (S04E01) 

Zamotaný a křečovitý návrat. Jakoby to ani nebyly Stranger Things. Nebyl tam ten feel good pocit jako u předešlých sérií.... ()

Kapitola druhá: Vecnova kletba (2022) (S04E02) 

Oká. Tohle bylo o ždibec lepší. Osmdesátky se rozjíždí na plné obrátky, bezva soundtrack a už si to pomaličku sedá. ()

Kapitola čtvrtá: Drahý Billy (2022) (S04E04) 

Nejlepší díl z celé řady. Ba troufám si říct z celého seriálu. Sedie si to krade pro sebe. ()

Kapitola pátá: Projekt Nina (2022) (S04E05) 

Duo Steve & Dustin to je záruka parádního humoru. Miluju ty gagy. I mezi ostatními postavami to prostě funguje a casting je bezkonkurenční. Juhuu. Je skvělé být zase v Hawkins. ()

Kapitola šestá: Do hloubky (2022) (S04E06) 

Ta pasáž v domě Suzie...byla...no, pořád úplně nevím, co tam Mike, Will, Jonathan a jeho kámoš z pizzerie vlastně dělají. Ta jejich dějová linka je poněkud...hm. Hopper ovšem, to je jiná. Paráda. ()

Kapitola osmá: Tatínek (2022) (S04E08) 

Lehké zklamání, ale pomalu to graduje. Will by měl dostat více prostoru. Od třetí série jeho postava nemá žádný (pořádný) příběh...a to je škoda. ()

Kapitola devátá: Hon na Vecnu (2022) (S04E09) 

Tohle bylo něco. Na plný počet to asi úplně není, ale ten "feel good" pocit, který na mě dolehl při sledování...a pak ta emocionální smršť. Pěkně děkuju, Duffersonovi. Teď nebudu klidně spát, dokud nevyjde další řada! Pospěšte si, prosím. Ať nečekáme další tři roky. ()

Související novinky

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama