Reklama

Reklama

American Horror Story - Asylum

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 10 min (Minutáž: 40–46 min)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Sarah Paulson, Jessica Lange, Zachary Quinto, Evan Peters, Joseph Fiennes, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Frances Conroy, Chloë Sevigny (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude (Jessica Lange), společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem (Joseph Fiennes) a jejich podřízená, sestra Mary (Lily Rabe). Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson (Zachary Quinto) a sadistický vědec Dr. Arthur Arden (James Cromwell). Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová (Sarah Paulson), aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné. (Hannibal92)

(více)

Recenze (184)

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No...zacatek slibnej..silenej nazi doktor, kterej dela pokusy na kretenech byl hodnej slusnej..pak vstoupil dabel do ty blby nany, ktera si to uzivala a psychiatr, kterej si bral domu holcicky a brecel nad nima, ze jsou jeho mama mi pripominali mojeho retardovanyho kamarada, kterej skace jak mama rekne...jinak se ztoho pak stala pekna sracka, ktera byla uplne o hovne a nejakej ufo unos to nezachrani..pulka pecka, ale pak prujem neskutecnej...nechapu vole jak to nekdo takhle mohl posrat ! 3 a kus ! ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem si nyní všiml, někoho napadlo udělat jednotlivým seriálovým sériím vlastní filmový profil. Což je vzhledem ke kvalitativní různorodosti (mnoha jiných nekonečně pokračujících seriálů) chválihodný počin. Komentář jsem psal k první sérii z roku 2011. Tato druhá série je taktéž výborná, trochu víc psycho. Jednotlivé díly mi však připadaly méně vyrovnané. 75-85% ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě nejlepší série z American horror story, která ale opět jako předchůdce hraje hlavně na příběh. Horror zde zastupují psychopati či jinak narušené osoby ke kterým se přidávají i mimozemšťané, zombí, ďábel, posednutá jeptiška či anděl smrti. Nejlepší ale na všem je, že AHS si drží i svojí historickou část, která dává nejdůležitějším postavám minulost, díky tomu se na vše ještě lépe dívá. Také velké plus patří kameře a hudbě, kdy písnička Dominique, nique, nique.. dokonale vystihuje celý blázinec. .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje náznaky spoilerů. Ryan Murphy. Neuvěřitelný talent a titán mezi scénáristy poslední seriálové generace. Po řádně střeleném Popular, kontroverzním Nip/Tucku a muzikálovém úletu Glee si Ryan sednul se svým dlouholetým (pracovním) partnerem, Bradem Falchukem, a společně rozhodli napísati nějaký ten horůrek. A bylo na čase. Naplánovali si projekt ve stylu komorního divadla, odlišné příběhy v každé sérii s různými postavami, ovšem se stejným hereckým obsazením. Proto i můj komentář bude vypadat jinak, než to se seriály obvykle dělávám. 2. série (Asylum) - Od ústředního tématu nevěry a duchů/duší první řady radikálním obratem k (ne)příčetnosti uvnitř katolického blázince ve druhé, Mulchuk hází do kotle jeden nápad za druhým, ať už nacismus, mutanty, mimozemšťany, boha a ďábla či Smrt samou. Někdy to nevyjde na sto procent a občas to působí zbytečně přeplácaně, ale z největší části to pořád baví a překvapuje, a pokud zrovna ne, stejně aspoň herecky oslňuje božská Lange a dokonalá Conroy. Staří známí herci v nových rolích těší, mezi novými postavami je hned několik velkých tahounů (Jude, Kit, Lana "Banana"..) a roztomilých sidekicků (mikrocefalická Pepper!), a Name Game mi jede v přehrávači od rána do večera. 4,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie hrôzostrašneho príbehu bol veľkým prešľapom. A pritom tak nádejné prostredie blázinca dávalo veľké šance na vyrovnanie sa, ak nie dokonca prekonanie prvej série. Bolo to ale zbytočne rozkúskované na príbehy, ktoré dokopy vytvorili skôr chaos, než prekvapenie. Strach šiel takisto na škodu do úzadia a prevyšovala tu krv, čo už nie moc strašidelné. Inak Adam Levine, to je herec? Neskôr ale skúsim tretiu sériu, možno ešte niečo ponúkne... ()

Galerie (218)

Zajímavosti (12)

  • Píseň z psychiatrické léčebny nazpívala jedna z hlavních hereček Jessica Lange (Elsa Mars) a nese název "The Name Game". (Hallda)
  • Na konci epizody sestra Judy (Jessica Lange) říká Kittovi (Evan Peters), že se zachoval jako Galahad. Galahad byl jedním z rytířů Kulatého stolu legendárního krále Artuše. (noelcoward73)

Reklama

Reklama