Reklama

Reklama

Hříšnice

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Thriller / Krimi
USA, (2017–2021), 24 h 5 min (Minutáž: 41–55 min)

Tvůrci:

Derek Simonds

Předloha:

Petra Hammesfahr (kniha)

Hrají:

Jessica Biel, Christopher Abbott, Bill Pullman, Patti D'Arbanville, Teri Wyble, Robert Funaro, C.J. Hunt, Jacob Berger, Adrienne Lovette, Abby Miller (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(32)

Cora Tannettiová (Jessica Bielová) je obyčejná dvaceti sedmi letá žena, která je šťastně vdaná za Masona Tannettiho (Christopher Abbott) a má s ním malého syna. Krom toho, že je Cora spořádanou matkou, je také spolehlivou pracovnicí v podniku svého tchána. Jednoho dne si celá rodina vyjede na výlet k jezeru, kde chtějí strávit slunné odpoledne. Když však Cora začne pozorovat dva mladé páry na pláži, zničehonic popadne nůž, kterým synovi krájela ovoce, přistoupí k nic netušícímu mládenci Frankiemu a začne jej bodat po celém těle. Frankie na místě umírá a Cora je ihned dopravena do vazby. Případ by mohl být vyřešen rychle – bylo mnoho očitých svědků, a i samotná Cora se k činu přiznává, i když sama netuší, proč onu věc spáchala. Vyšetřování se ujímá starší detektiv Harry Ambrose (Bill Pullman), který se nenechá odbýt jednoduchostí současné verze vraždy, a hodlá přijít na to, proč k ní skutečně došlo... První osmidílná řada seriálu Hříšná duše vznikla podle knihy německé spisovatelky Petry Hammesfahrové, jež byla vydána poprvé v roce 1999. Seriál byl dvakrát nominován na Zlatý glóbus za nejlepší minisérii nebo TV film, a také za nejlepší herečku v minisérii nebo TV filmu Jessicu Bielovou. Ta vedoucí úlohu v seriálu ztvárnila vůbec poprvé a diváci ji můžou znát ze snímků jako Iluzionista (2006), Hitchcock (2012) nebo z klasických hollywoodských trháků jako Blade: Trinity (2004), Next (2007) nebo Total Recall (2012). Bill Pullman, představitel detektiva Ambrose, má za sebou bohatou hereckou kariéru, z níž je možné zmínit např. komedii Spaceballs (1987), Lost Highway (1997) Davida Lynche či film Den nezávislosti (1996). (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (122)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jessica Biel má od roku 2004 (Blade: Trinity) kariéru v prdeli a tu sa úspešne pokúsila o jej reštart. Uvidíme, ako dopadne Candy, jej ďalší seriál v poradí. Bill Pullman bude navždy nesmrteľný, a to vďaka Spaceballs (1987) a samozrejme najmä vďaka Lost Highway (1997). Tu sa spolu stretli a dali nám v podstate Temný případ pre nenáročných. Ste neustále zvedaví, čo Vám prinesie ďalší diel a celú dobu tajne dúfate v nejaký Eyes Wide Shut. Detektívka osviežená tým, že ústredná postava všetkého diania si nič nepamätá a keď si na niečo spomenie, tak to má popletené, poprehadzované, a vy tak skladáte skladačku v skladačke. Na záver všetko zaklepne, ale nedostal som nič nezabudnuteľné. Budem si pamätať, že Jessica Biel ešte nie odpísaná a...inak vlastne už nič. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Jesicca Biel je manželka a matka malého chlapce, které změní celý dosud bezúhoný život jediný den na pláži. Během chvíle je obviněna z vraždy, ke které se také přizná, nemá ale nejmenší tušení, proč udělala to co udělala. Detektiv (Bill Pullman), který je pověřen vyšetřováním případu by sice mohl vše rychle uzavřít, má doznání, má očité svědky, má mrtvolu, co ale nemá je motiv a ten mu nedá spát. Ačkoli to ze začátku vypadá, že příběh jede podle jasné šablony..fanaticky náboženská rodina, drogy, možná nějaké to zneužití, v druhé polovině zjistíte, že vše je jinak, že se sice Jess její život už jednou pod rukama zhroutil, ne ale z důvodů, jak je to ze začátku naznačováno. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Taková ta klasická šedivá a jednorázová jednohubka, která má, co nabídnout, ale jen na pár dílů a sama si to moc dobře uvědomuje. A je to z toho cítit a už jenom tím, to vypadá jako taková neslaná nemastní show. Nejde o nic extrémně zajímavého. I přesto ale vhodné pro nějakou tu "zábavu", která proběhla. Ale v celku brzy se na to půjde dát zapomenout. Možná až moc. 2. série: Sinner začal v celku zajímavě. Udržel si kořen z minulé sezóny a začal na novo. To zní skvěle. A taky to tak vypadalo. Ale jednoduše... v moment, kdy se do toho až moc začala tahat sekta, jejíž smysl jsem nepochopil, asi dvacátá matka a nějaké velmi křehké vztahy v rodinách mezi postavami, začalo to být na mne moc. Hlavně moc nudy a odbíhání od tématu. Seriál si dokázal udržet v celku dobrou pozici, ale nic netrvá hold věčně. Jediný zajímavý aspekt tak jednoduše zůstal Bill Pullman a jeho linka. Ale ani to, to nedokáže tahat věčně. 3. série: Sinner přišel se třetí další sérií, která obecně vzato byla opět zbytečná. Moc nechápu to pozdvižení ohledně negativity u této série, když druhá byla ještě snad více o ničem než tato. Zde alespoň byl nový, charakterní záporák. Jinak to tím končí. Máme možnost opět vidět skvělý výkon Pullmana, který ukazuje, že má i na větší role, ale jeho linka a jeho hraní je asi to jediné, co stojí za zmínku. Další série není otázkou. Je zbytečností. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Podivínský detektiv, který díky své komplikované osobnosti vyšetřuje případy lépe než jiní? To tu už bylo, ale už je to tu zas. Zpočátku trochu rozpačité, musel jsem si zvykat, naštěstí se všemi sériemi napříč line detektivův příběh a tím to dostává zajímavý náboj. Takže příběh Cory 80%, Jessica Biel krásná a výborná. Druhá série ještě lepší a stejně dobrá Carrie Coon. Třetí série je jen pro zasvěcené, ti kteří to znají tak ocení upřímnost vyprávění, Matt Bomer byl ale ne úplně věrohodný. 70% ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Pomalé tempo mysteriózna, nevedomosti a paranoje sa časom zmení na vyšetrovanie plné zahmlievania, nejasností a nových motívov. Najmä náboženská linka rodičov mohla byť rozvinutá do väčších krajností. Očakávania prvých epizód idú do stratena, respektíve výsledok je úplne odlišný, než divák predpokladá. Vyrovnanosť epizód, skvelé závery a fantastickí Pullman s Biel ťahajú tento zvláštny príbeh plný neočakávaných zvratov. ()

Galerie (367)

Zajímavosti (2)

  • Jessice Biel bylo při natáčení 35 let, přestože hrála postavu Cory Tanetti, které je v seriálu 27 let. Navrch hraje Coru i ve flashbacích, ve kterých jí je 23 let. (hansel97)

Reklama

Reklama