Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (476)

Yardak 

všechny recenze uživatele

Velice dobře zpracovaný německý seriál, který sice začíná mysteriózně, ale později jde především o cestování časem, takže se z toho stává klasické Sci-Fi. Atmosféra i hudební doprovod je na jedničku. Scénář u první i druhé série občas hapruje, ale na druhou stranu seriál vůbec nenudí a člověk nadšeně očekává, kolik mu toho autoři zodpoví ve třetí sérii... Druhá série je naprostý mindfuck (časové osy - zejména linka z budoucnosti); možná právě proto mě baví ještě o něco více než ta první:-)). Hodně silné 4 hvězdy (i po třetí sérii). Němci umí překvapit! ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné. Na jednu stranu sympatický, byť zdaleka ne originální nápad a parádní audio-video, na druhou konzistentní neschopnost napsat aspoň trochu zajímavé a životné postavy a absurdní tlačení na pilu osudovosti a deprese. Germánský guláš z Návratu do budoucnosti a Sedm, dostatečně divný na to, aby vás zajímalo, jak to dopadne. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Menší seriálový zázrak, který není německých Stranger Things, jak někteří srovnávají, ale hodně zamotanou podívanou na téma cestování v čase. Seriál divákovi nejde ani trochu naproti a neustále na něj chrlí nové a nové postavy a zvraty. Postav je zde jako na Orloji a navíc má každá minimálně 2 (některé i 3) věkové podoby. Aby toho nebylo málo cestuje se jak do minulosti, tak i budoucnosti a popravdě se vše začne až nepříjemně zamotávat a divák, který k filmu nebude mít mapu s popisky a fotkami, nikdy nemůže úplně vše pochopit. Já jsem někdy v půlce druhé série začínal cítit určitou natahovanost a popravdě jsem měl co dělat, abych seriál dokoukal. Další sérii už bych zcela upřímně nedal. Na druhou stranu atmosféra je příjemně nepříjemná a vtahující a přestože, by se vše podstatné vešlo, tak do 15 dílů, příjemně jsem se pobavil a jsem trochu smutný z toho, že němečtí bratři dokázali vytvořit něco takového a my se na to nikdy nezmůžeme. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Cestování v čase je opravdu složité téma. Musím říct, že tento počin se toho zmocnil bravurně. Mám ráda seriály, o kterých musím nějaký čas přemýšlet a nedají mi spát. Tohle je přesně ten případ. Dark je zkrátka temný. Mysteriózní až horový nádech, který je hezky vykonturovaný díky bezchybnému soundtracku a každý díl se nese v duchu stále narustajícího temna a celková zápletka vás prostě dostane. "The question is not where, but when." ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Že v Německu vzniká velké množství skvělých filmů a seriálů vím už dlouho, jsem však ráda, že se tato informace pomalu rozšiřuje do světa. Dark zavádí diváky do temných lesů okolo poněkud zvráceného městečka Winden, kde se ztrácí děti, dospělí blázní a pokřivuje se čas. S každým dílem odhalujeme o něco víc z téhle skládačky a propadáme se hlouběji v čase. Až je skoro nemožné z této smyčky pod komplexem kontroverzní jaderné elektrárny uniknout, takže doporučuji vyhradit si na seriál alespoň celý den z víkendu. I přes lehké zklamání na konci a pár náročně uchopitelných logických zkratek pro mě jeden z nejlepších seriálů posledních měsíců. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (43)

  • Ke konci epizody zazní píseň „The Labyrinth Song“ od Izraelského hudebníka Asafa Avidana. Název i text písně jsou odkazem na divadelní představení, které hrála Martha (Lisa Vicari) a zároveň na „Ariadninu nit“, kterou našel Jonas (Louis Hofmann) ve Windenské jeskyni. (Doomcourier)
  • V epizodě prolézá v budoucnosti Jonas (Louis Hofmann) dírou v betonové stěně elektrárny, ze které čouhají kovové tyče betonářské výztuže. Jonas o jednu zavadí, ta se ohne a hned vrátí zpět. Tím je vidět, že se jedná o gumovou součást filmové kulisy. (zawi)
  • V epizodě zazní píseň „In the Woods Somewhere“ od irského hudebníka Hoziera. (Doomcourier)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama