Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele klukluka k tomuto seriálu (11)

Dark (2017) 

První série- 5*, druhá série- 4*, třetí série- 3*. Celkové skóre: 3*, neb mne to uondalo, byť časové smyčky miluju, ale čeho je moc, toho je příliš. Dva poznatky: 1. Němci stárnou nějak rychleji (viz Ulrich a Martha). 2. S jadernými elektrárnami si člověk užije mnohem víc dobrodružství, než s nudnými eko náhražkami. ()

Season 1 (2017) (S01) 

Spadla mi brada. Tahle pecka že je německej seroš? A jak je možný, že jsem o ní doteď nic neslyšel..? Já, milovník časových smyček jsem o této geniální věci neměl ani páru. Mám k ní po deseti hodinách snad jedinou výhradu: proč má junge Jonas světlý oči a middle age Jonas tmavý? U jiných postav si pohlídali i podobné detaily a u hlavního hrdiny jim to uteče. ()

Tajemství (2017) (S01E01) 

Když pominu, že by policejního důstojníka pustili dlachnit mrtvolu dítěte, protože by to mohl být jeho syn, aniž by předtím to dítě fotili a odebírali z něj vzorky, tak je to našláplý akcí i atmosférou. ()

Lži (2017) (S01E02) 

Nevadí mi cestování časem a teču z drobností typu smečka policajtů kolem jeskyně a jen jeden se jde podívat dovnitř, aby zjistil, že jsou tam dveře. Určitě by pak čekali na nějaké povolení do nich vstoupit, když se kolem jeskyně ztratily dvě děti. Tyhle nelogičnosti mě iritují, ale jinak to určitě není špatný a těším se, co se stane příště. ()

Minulost a současnost (2017) (S01E03) 

Furt čekám, co z toho vyleze. Cesta pro mě není cíl, zajímá mě cíl. Podle mě se nevyhnu zklamání. ()

Pravdy (2017) (S01E05) 

Tenhle díl mi přišel kulervoucí. Líbí se mi, že se tu i zásadní věci odkrývají poměrně brzy, že se k nim není potřeba sáhodlouze pročekat. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Lhal bych, kdybych tvrdil, že se v tom neztrácím, že všemu perfektně rozumím a všechno mi dává smysl. Ono to tak asi zatím ani být nemá, zločin Alexandra Tiedamanna se taky odehrál v první sérii a teprve ve druhé se jím někdo začal pořádně zabývat. Stejně tak mrtví chlapci- doteď vlastně nemáme vědět, proč museli zemřít. Je to chytré, ale možná se v té spleti postav a časových rovin skrývají umně zakamuflované chyby a zjevné nesmysly... Opravdu nevím. Co ale vím, že mě to baví a udržuje v napětí. ()

Začátky a konce (2019) (S02E01) 

Už to není ono :(. Přitom by to nemusela být nastavovaná kaše, první sérií se nic definitivně neuzavřelo. Jenom se to začíná podobat víc Arabele, než Návratu do budoucnosti. ()

Temná hmota (2019) (S02E02) 

Už to není ono... Úplně to zabíjí ten trik s černou koulí vystupující ze stroje času- to by jim Vorlíček udělal líp na začátku osmdesátek. Další věc- portál byl v první řadě v jeskyni. Najednou je to o té mašině, případně záložní v elektrárně. Ale hlavně, aby mohl seriál pokračovat, padly najednou 33-ti leté cykly- 53, 86, 2019. Podivnosti se děly ve Windenu v těchto letech, jinak tam měli relativně klid. Teď ale budou odbavovat návštěvníky z jiných údobí prakticky kdykoliv. Druhá řada má být podle hodnocení lepší, než ta první. Jsem zvědavý, čím si to má zasloužit. ()

Season 3 (2020) (S03) 

Nevydržel jsem tomu už věnovat tu počáteční pozornost, vytratila se snaha tomu rozumět, jenom to už pro mě jen jaksi plynulo a další a další uplakané postavy pronášely svoje hlubokomyslné existenciální repliky. Těšil jsem se na povinný happy end, protože takový nánosy bahna, špíny, mlhy a všeobecného zmaru se na mě z televize v takových kvantech ještě nikdy nevalily. Bylo to odvážné, chytré, promyšlené, ale už nechci ani jedinou další minutu, mám toho až takhle... Děkuji, ale do prdele s tím. ()

Život a smrt (2020) (S03E05) 

Je to tak šílená depka- v podstatě celá třetí série, že se mi to negativní flow přenáší i do běžného života. Už se mi to zdaleka nelíbí tolik, jako první série, protože se z toho úplně vytratila jakási radost z objevování. Ať se ocitneme v jakékoliv časové rovině, všude na nás číhá jen zmar. ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama