Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele DwayneJohnson k tomuto seriálu (3)

Dark (2017) 

Objektivně to není na pětku, ale to dnes nehodlám řešit. Ten pocit, který ve mně seriál zanechal je silnější, než horší, druhá polovina, nebo složitější orientovaní se v ději a hlavně postavách. Zbytek ten to všechno hravě přebije. Perfektní námět, vymazlený vizuál a pak hlavně herci, kteří v průběhu těch několika desítek let vypadají, jako by opravdu zestárli a ne jako, že je hraje úplně někdo jiný. Až na Noaha, ale u něho se to dalo vzhledem k náklonnosti k temné straně očekávat. Dark je pro mě osobně jedním z letošních největších seriálových překvapení a fakt, že ho Netflix natočil i v němčině, to už byla taková malá bonusovka navíc. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Je to hodně podobné, jako v první sérii. Až s tím rozdílem, že tady půjdu přece jen malinko níž. Hlavně kvůli faktu, že jsem dřív přidal a teď se snažím být maximálně spravedlivý. Přibyly dvě, nebo tři časové osy a co bych ocenil, byl kromě kvalitního příběhu a skvělého soundtracku určitě konec, který to všechno totálně zamotal a zároveň navnadil na další pokračování. I'm sure, I'll be there. ()

Season 3 (2020) (S03) 

Tahle série není dokonalá. Rozjíždí se jak auto zaparkované přes zimu v garáži a i když nakonec nastartuje, běží pořád tak nějak na tři čtvrtě výkonu. A pak přijde cílová rovina, závěrečný díl a vy sedíte, nevydáte ani hlásku a po skončení jen nevěřícně krouíte hlavou, jak to do sebe celé nakonec dokonale zapadlo. Takový pocit, co mám po skončení Darku, se dostaví jen párkrát za život, tak si ho hodlám co nejvíc vychutnat. Pak jdu sehnat soundtrack, při jehož poslechu si připomenu, co jsem za těch 26 dílů všechno zažil. Potom už budu jen tiše doufat, že se tvůrci nenechají zvyklat penězi a nenatočí přes tenhle perfektní konec nějaké další pokračování. Ale to jsem si u Stranger Things říkal taky a stejně to dopadlo úplně jinak. ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama