Reklama

Reklama

Dark

(seriál)
  • Německo Dark
Trailer 1
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, (2017–2020), 24 h 23 min (Minutáž: 45–73 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Louis Hofmann, Oliver Masucci, Jördis Triebel, Karoline Eichhorn, Maja Schöne, Stephan Kampwirth, Daan Lennard Liebrenz, Andreas Pietschmann (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze uživatele BROKEN_ k tomuto seriálu (12)

Dark (2017) 

“To, co víme, je jen kapka. To, co nevíme, je oceán“. Dark má pravděpodobně nejgeniálnější příběh, který si Němečtí tvůrci promysleli od začátku do konce. To co ze začátku vypadá jako pouhá hra o cestování v čase, končí velkým paradoxem. Nejúžasnější na tom je fakt, že to dává smysl a že divák sleduje nejpromyšlenější šachovou partii v dějinách seriálů/filmů. Od technické stránky, hereckých výkonů, hudby, dialogů, až po menší detaily je Dark mistrovské dílo. Klaním se před těmito tvůrci. Mají ode mě obrovský respekt. 9,5/10. Plný počet si šetřím, až na druhé zhlédnutí :-) ()

Season 1 (2017) (S01) 

Němci umí! Sakra dobrý seriál, který má úžasný rozjezd ( to tajemno, atmosféra na jedničku). Každý díl má co nabídnout, vůbec se to netáhne a scenáristé ukazují, že to mají zatím skvěle promyšlené. Zvraty jsou strašně dobře provedené a já žasnu. Uvidíme jak bude fungovat zbytek seriálu. Postavy perfektně napsané ( budete některé milovat, nenávidět a to k tomu patří). Domnívám se, že cestování v čase nikdy nebylo zajímavější. 9,9/10 ()

Alfa a omega (2017) (S01E10) 

Dvě nejvíc WTF momenty dílu: Portál - ten je vyřešen poměrně rychle a nedává smysl. A druhá věc je Černá díra. Vůbec mě nenapadá, jak to mohlo vzniknout. Ale na druhou stranu zcela chápu, že tvůrci potřebovali nalákat diváka na další řadu. Já jsem sakra natěšený. Tahle show je parádní. ()

Season 2 (2019) (S02) 

První epizoda má poněkud slabší rozjezd, ale to co se děje potom je MASTERPIECE! Němci ve druhé série rozehrávají složitější šachovou partii a ačkoliv to někdy nemusí dávat smysl, tak vám scenáristi u další scény potvrdí, že vědí co dělají. Poslední tři epizody jsou něco neuvěřitelného a finále správně velkolepý. Jsem opravdu hodně zvědavý, jak se jim povede zakončit seriál v závěrečné třetí série. Po poslední scéně druhé řady to vypadá, že si ukousnou ještě větší kus a já doufám, že to nezmrví a dotáhnou to do smysluplného finále, nebo minimálně do finále, které mě nadchne. 10/10 - Song ()

Začátky a konce (2019) (S02E01) 

Slabší rozjezd jsem teda rozhodně nečekal. :-O ()

Cestovatelé v čase (2019) (S02E04) 

Žasnu nad tím, jak promyšlený to ti Němci mají. Jestli si to ten seriál nepokazí, tak to bude pro mě jeden z nejlepších seriálů co jsem viděl, nebo minimálně jeden z mých nejoblíbenějších. Velká věc :-) ()

Ztráty a nálezy (2019) (S02E05) 

Opravdu silná pasáž, kdy se Ulrich snaží zachránit svého syna. Díl od dílu mi to připadá ve druhé sérii lepší a lepší. Epizoda nám nabídla hodně odpovědí, které překvapivě dávají smysl. Jsem nadšený, jak se ten seriál vyvíjí a jak to skvěle funguje. :-) ()

Konce a začátky (2019) (S02E08) 

Nemám slov. Fantastický konec druhé řady. Skvěle vybraný song na konci epizody. Finále série správně strhující, šokující, gradující. Při poslední scéně mi spadla čelist. MILUJU TO! ()

Season 3 (2020) (S03) 

Ačkoliv to tvůrci v závěrečné řadě možná více domotali a já sám jsem se v tom ztrácel, a bylo mi vlastně celkem jedno, jak to dopadne, tak příběh a samotné finále je naprostá pecka a já nemám slov. Oni opravdu naservírovali smysluplné finále v které jsem skoro ani nedoufal. Jelikož to co si rozehráli v celém seriálu bylo fakt něco a nevěřil jsem do poslední chvíle, že to dokáží zakončit tak, aby to dávalo smysl. A ono to dává! 9/10 ()

Adam a Eva (2020) (S03E03) 

Tenhle seriál si umí vybírat hudbu :-) ()

Život a smrt (2020) (S03E05) 

Katharina a její pasáž mě odrovnala :-O ()

Ráj (2020) (S03E08) 

Kdo by na začátku seriálu řekl, že konec bude dávat takový smysl. Klaním se před Němci za tuhle show. Tohle je fakt neskutečná práce. ()

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama