Reklama

Reklama

The Orville - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, 2017, 8 h 39 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Seth MacFarlane

Hrají:

Seth MacFarlane, Adrianne Palicki, Penny Johnson Jerald, Scott Grimes, Peter Macon, Halston Sage, J. Lee, Mark Jackson, Larry Joe Campbell, Norm MacDonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (13)

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvele. Mix tradicnich trekovskych dobrodruzstvi s trosicku osobitejsim McFarlanovym humorem mi opravdu sedl a celou serii jsem se bavil. Bylo tu par slabsich dilu, ale vetsina jich byla na plny pocet. Ja se bavil, atmosfera dobrodruzstvi a objevovani novych planet, civilizaci a entit me naplnovala uz u uvodnich titulek. Proste paradni spin na trek, lepsi nez samotny trek. ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Jsem trochu v šoku, nedávám kdečemu 5*, takže se cítím poněkud nepatřičně, ale tohle mě chytlo na srdce. Za mě uvěřitelnější kus než rádoby hloubavé Discovery s přerostlým roztočem. Popravdě jsem poněkud v šoku, že to tolik lidí nazývá parodií, spíš bych řekla, že jde o poctu ST. Mnoho lidí díky němu sní o dobrodružství ve vesmíru a Orville tak trochu ukazuje, jak by nám to asi šlo :). ()

Reklama

KillHurt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem přisprostlý seriál parodující Star Trek a další sci-fi takovým způsobem, že na nich nezanechá nit suchou. A naštěstí jsem se nedočkal. Orvill je velmi povedený hold startrekovským starším bratříčkům (nejvíce Nové generaci a Voygeru). Jediný rozdíl je, že postavy jsou nejen důstojníky Unie, ale jsou lidmi, moclany, slizmi a dalším a mají své lidské potřeby. Takže se dokážou radovat jako malé dětí, když sestřelí nepřátelskou loď, drbou mezi sebou kolegy, souloží, řeší partnerské rozepře, nebojí se ironie a občas jim ujede sprosté slovo. Velké plus dávám za díly, které řeší problémy jiných kultur (náboženství, sociální sítě, rovnost pohlaví ad). MacFarlenovi se povedlo udělat startrekovitější seriál než je Star Trek: Discovery a navíc mu dal lidská rozměr. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem čeka šílenou sci-fi řachandu, která bude satirou, parodií a vším možným...Ale takovéhle jsem to úplně nečekal. Pořád značně odlechčené, ale spíš ve stylu těch devadesátkových věcí jako Hvězdná brána, takže postavy hážou cool hlášky na pozadí morálních a společenských linek. Postavy jsou výborné, každá má svůj dost barvitý a až absurdní charakter, který dokáže pobavit. Je vidět, že i různá poselství lze přinášet skrze humor a nadsázku. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem fanoušek Star Treku a Setha MacFarlana považuji za nevtipného břídila (taky je po právu nejhorší postavou). Tohle odlehčené podání sci-fi žánru mi ale sedlo, ačkoliv většina vtipů vůbec nepadla na úrodnou půdu. Hodně situací bylo naopak skvělých, takže se to jaksi vynulovalo. Orville táhnou kupředu především výborné postavy, i když třeba takový Bortus měl dostat mnohonásobně více prostoru. Co se opravdu povedlo, tak jsou to přímo dokonalé masky a fakt, že přes obrovskou variaci ras a pohlaví jsem nikdy neměl pocit, že by se nám tvůrci snažili podsouvat jakoukoliv agendu. Každá epizoda vypráví samostatný příběh na ploše 45 minut, takže není moc času na zbytečné meditování a uvažování, jde se přímo na věc. ()

Galerie (180)

Zajímavosti (24)

  • Holografická loď, kterou se vydá posádka Orvillu zachránit, se jmenuje Bleriot, což je narážka na Louise Blériota, francouzského vynálezce a leteckého konstruktéra, který v roce 1909 uskutečnil první let přes kanál La Manche v letadle těžším než vzduch. (HellFire)
  • Při ztvárnění rodné planety komandéra-poručíka Bortuse (Peter Macon) se tvůrci nechali inspirovat sibiřským městem Norilsk, které je považováno za jedno z nejznečištěnějších měst světa. (HellFire)
  • Odrezaná hlava, použitá počas scény v kaplnke, bola vyrobená podľa podobizne maskéra Toma Saviniho. (koba)

Reklama

Reklama