Reklama

Reklama

Dva světy

(seriál)
  • USA Counterpart
Trailer
USA, (2017–2019), 18 h 54 min (Minutáž: 53–60 min)

Tvůrci:

Justin Marks

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

J.K. Simmons, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Olivia Williams, Sara Serraiocco, Kenneth Choi, Ulrich Thomsen, Nicholas Pinnock, Bernhard Forcher (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Howard Silk, který je zaměstnancem špionážní agentury v Berlíně, zjistí, že jeho organizace skrývá jedno velké tajemství - vchod do paralelní dimenze. Náhle je vržen do ponurého světa intrik, nebezpečí a zrady... (HBO Europe)

Recenze uživatele hroubek k tomuto seriálu (2)

Dva světy (2017) 

S01 - Už od prvního traileru jsem se těšil, a mám radost, že se seriál hodně moc povedl. Seriál má velmi jednoduchou zápletku, ale provedení je skvělé. A v tomto je největší síla celého seriálu. Pořád si říkáme, že víme co přijde, a pak nás seriál překvapí jednoduchý a funkčním zvratem, díky kterému budeme hledat ústa na podlaze. Counterpart umí parádně překvapovat. Celou dobu nám něco ukazuje, aby to pak celé zahodil, a ukázal pravou podstatu celé té šarády. A jsem rád, že to dělá elegantně a nedělá z nás diváků blbce. Tvůrci navíc krásně pracují s atmosférou špionážních filmů, nikam nespěchají, hrají si s diváky, a po dlouhé době výborně funguje flashbacková epizoda. A to jsem ještě nezmínil skvělé herecké výkony. J.K. Simmons si to ve své dvojroli neskutečně dává, a ty jeho obě polohy jsou skvěle zahrané, vygradované a krásně se na tom staví. Olivia Williams mě v této roli sedla, a dost mě její výkon bavil. Hodně jsem si užil výkon Ulricha Thomsena, na kterého mám velmi dobré vzpomínky z Banshee. Harry Lloyd zahrál svou postavu dost dobře a hodně se mi líbil. Přesto, ze všech herců mě nejvíce překvapily výkony dvou hereček. První je Sara Serraiocco a její vražedkyně Baldwin, jenž podala opravdu velmi zajímavý a dobrý výkon, a mile překvapila. Druhou je Nazanin Boniadi, která si ukradla jeden z nejlepších momentů celého seriálu pro sebe, a v druhé půlce je perfektní. Jediné co mě na seriálu dost mrzelo byl ten náběh na druhou řadu, kterou bych ve výsledku ani nepotřeboval. A taky, že mít to o dva díly méně, tak by seriál šlapal mnohem lépe. Nicméně to nemění nic na tom, že se na druhou řadu moc těším. S02 - Druhá řada je oproti první mnohem otevřenější. Dozvídáme se mnohem více o historii "druhého světa", a taky v něm strávíme mnohem více času. Tvůrci velmi dobře pracují s flashbacky, a krásně s nimi otvírají epizody, aby naznačili v jakém duchu se pojede. Velkou pochvalu si tvůrci zaslouží za výborné vykreslení nových postav v podání Betty Gabriel, Christiane Paul a Jamese Cromwella. A vlastně si zaslouží další pochvalu za to jakým způsobem pracují s postavy, kterém známe z prvním řady. Fungují zvraty, napětí a výborná gradace v posledních třech epizodách. 8,5-9/10 ()

Série 2 (2018) (S02) 

Druhá řada je oproti první mnohem otevřenější. Dozvídáme se mnohem více o historii "druhého světa", a taky v něm strávíme mnohem více času. Tvůrci velmi dobře pracují s flashbacky, a krásně s nimi otvírají epizody, aby naznačili v jakém duchu se pojede. Velkou pochvalu si tvůrci zaslouží za výborné vykreslení nových postav v podání Betty Gabriel, Christiane Paul a Jamese Cromwella. A vlastně si zaslouží další pochvalu za to jakým způsobem pracují s postavy, kterém známe z prvním řady. Fungují zvraty, napětí a výborná gradace v posledních třech epizodách. 8,5-9/10 ()

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama