Reklama

Reklama

Ledová archa

(seriál)
  • USA Snowpiercer
Trailer 1
USA, (2020–2025), 30 h 58 min (Minutáž: 43–53 min)

Předloha:

Jacques Lob (kniha), Benjamin Legrand (kniha) (více)

Hrají:

Jennifer Connelly, Daveed Diggs, Mickey Sumner, Sheila Vand, Alison Wright, Iddo Goldberg, Lena Hall, Aaron Glenane, Mike O'Malley, Karin Konoval (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Planeta zamrzla a v obřím vlaku, který krouží po zeměkouli, se poslední lidé snaží bok po boku přežít v křehké rovnováze. (Netflix)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (56)

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Čistý bílý jsou ti zlí a špinavý hnědý ti dobráci – to je dojem z valný části první série. Dost odpornej dojem, tak moc poplatnej době. A to začali točit před vším tím BLM humbukem roku 2020. Naštěstí se na konci ukáže, že ten hodnej černej to nemá tak úplně promyšlený, i když má cool dredy, a zlí bílí mu musej poradit – a celej ten zmrzlej svět je zase v pořádku. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seria 1: Nadpriemerny sci-fi serialik o tom, ako by mohli fungovat zbytky ludstva, keby ste tychto "vyvolenych" narvali do 1001 voznoveho, takmer sebestacneho vlaku a brazdili nim svet v dobe ladovej. Pacil sa mi uz starsi rovnomenny film. Toto prevedenie mu nerobi hanbu. Je to napadite, da sa zabavit, hoci su tu i slabsie pasaze. Charaktery a ich pohnutky su zaujimavo podane a nie plytke. Niekomu sadne, iny si bude klepat na celo. Mne sa to pacilo. 60% Odporucam. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka o post-apokalyptickom, futuristickom vlaku rútiacim sa naprieč zmrznutým svetom je geniálna. Ale ako prvá, tak ani druhá séria Snowpiercera (na rozdiel od fantastického filmu) bohužiaľ nedokázala dostatočne pútavo pracovať s vynikajúcou zápletkou a skôr alebo neskôr vždy skĺzla k banalite, divnému chovaniu postáv a nezaujímavým scenárom, ktoré len raz za čas vytrhlo z letargie niečo, čo bolo natoľko super, že ste tomu zase dali (nerozumne) druhú (tretiu, štvrtú, dvadsiatu...) šancu. Druhú sériu každopádne vnímam o nejaký ten vozeň pozitívnejšie. Jednak scenáre mi pripadali o čosi lepšie, jednak sa mi zdalo, že sa tvorcovia tentokrát viac vyhrali s dizajnom jednotlivých vagónov a jednak je tu diabolský Sean Bean. ()

LND 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Představa, že by se celý svět musel smrsknout na jediný vlak, je sama o sobě celkem drsná. Přesto se v první sérii jedná o generický netflixovský blender, jehož děj je roztříštěný na několik linek a ani jedna není příliš zajímavá. To se ovšem změní s druhou sérií a příchodem společného nepřítele. Sean Bean je ve své roli perfektní a celkově se jeho postava dost povedla. Spád, jaký to dostane v druhé polovině, je vynikající. V době, kdy moc nových věcí nevychází, jsem moc rád, že tady máme seriál, jako je Snowpiercer, 1034 cars long. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% - Sympaticky jiné než skvělý, ale veřejností polozapomenutý film. Neopakují se tamní motivy, spousta zdánlivě neotřesitelných kanonických faktů se obrací na hlavu, takže místo prequelu se jedná o zcela nové uchopení námětu - a to je moc dobře, protože tvůrci nejsou ničím svázáni. Navíc přimáčknout diváka k obrazovce pomocí detektivní zápletky je tah přímo geniální, protože tomu pak nezbývá nic jiného, než se do vlakového mikrosvěta ponořit, aby se neztrácel v reáliích. Rozličná skupinka hlavních postav je navíc tak zajímavá (Ruth, Melanie), že dává i vzhledem k postupnému odhalování vagónů či zákonitostí vzpomenout na legendární Ztracené. 2. série - 80% - Po tvůrčí stránce ještě sebevědomější, kdy občas přijde speciální epizoda, jindy se zahrává s časovými rovinami a jakkoli se to vzhledem k premise zdá nemožné, přichází i nová postava. Sean Bean si Wilforda vychutnává každým slovem i gestem a nikdy není jasné, jestli se maniakálně rozesměje nebo zabije nejbližšího kolemjdoucího. Možná jsem nevěřil, že se putování poslední archy může uchytit a nejspíš jsem ani nevěřil, že mi může takhle sednout, ale po nervy drásajícím finále jsem rád, že je tu právě takový seriál, čím dál víc připomínající boom mysteriózních počinů z nultých let. ()

Galerie (1 061)

Zajímavosti (18)

  • V epizodě zazní několik písní, které nazpívala Lena Hall (Audrey). (Duoscop)
  • V závěru epizody zazní píseň „Stormy Weather“ od Etty James. (Duoscop)

Reklama

Reklama