Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další thriller, který se svezl na tehdy módní vlně geniálního Sedm. Tohle není geniální ani zdaleka. Vlastně je to docela nuda a místy se to dost vleče. Přitom zápletka není hloupá - to rozhodně ne - a na patříčných místech umí tvůrci navodit i napětí, ale když odhalíte hlavní pointu v polovině, v zásadě tím film rázem ztratí na zajímavosti. Christopher Lambert je opravdu poměrně dost dobrý herec. Už nikdy v životě se na to nepodívám, ale na jedno podívání je to dobré. Nic víc, nic míň. 60%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film který extrémně kopíruje a vykrádá "SEDM" a to i v nejmenších detailech. Například náboženské téma vražd, charakteristika vraha, neustálý déšť a ponurost, trest v podobě zdánlivé vraždy ženy hlavního hrdiny, ... a v mnoha dalších ohledech. V době vzniku se mi film velice líbil i nehledě na tyto skutečnosti. Ovšem po letech jsem z něj již tak odvařený nebyl. Ve všech ohledech filmového umění je to prostě jen slabší odvar nepřekonatelného kultu. Občas zajímavé i když laciné kamerové nájezdy film nezachrání, jsou zde jisté silnější nelogičnosti, herecké výkony nejsou zvlášť výrazné a to ani u Lamberta, atmosféra nedokáže diváka vybičovat tak dokonale, jak by tvůrci filmu možná chtěli. Kdysi v mládí ano, byla to pro mne bomba, dnes pouze velmi dobrý kriminální thriller... ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Film, který extrémně kopíruje a vykrádá "Se7en" a to i v nejmenších detailech. Například náboženské téma vražd, charakteristika vraha, neustálý déšť a ponurost, trest v podobě zdánlivé vraždy ženy hlavního hrdiny atd. Ve všech ohledech filmového umění je to prostě jen slabší odvar nepřekonatelného kultu. Občas zajímavé i když laciné kamerové nájezdy film nezachrání, jsou zde jisté silnější nelogičnosti, herecké výkony nejsou zvlášť výrazné, a to ani u Lamberta, atmosféra nedokáže diváka vybičovat tak dokonale, jak by tvůrci filmu možná chtěli. Nenudil jsem se ani minutu, ale všechno už tady bylo… a v lepším. /60%/ ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Poctivá kriminálka, jaká se v dnešní době už nevidí. Není to samozřejmě nějaká super pecka, ale v rámci žánru nadprůměr. Jedna věc, která mě ale docela štvala, byla ta rozmazaná kamera. Navozování nepříjemné atmosféry rozmazáváním obrazu fakt není ideální varianta. Hudba byla dobrá, takže tohle byla zbytečnost. Ale jinak dobrý film a hodnocení 70%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Docela pecka. Tyhle syrový thrillery s vyšinutým psychopatem miluju a filmy, co by dosahovaly vysokejch (nebo aspoň nadprůměrnejch) kvalit zoufale postrádám.U Resurrection mě překvapilo, že na tak neznámej film je to slušně odvedená záležitost se skvělou atmosférou a pohlídaným, přehledným příběhem. Humusárny nevyznívají samoúčelně, ale zapadají do stylu filmu. Nejsou přehnaně krvavý, ale rozhodně mají sílu. Plusem je taky napínavost od začátku do konce, žádný hlušiny. Lambert (jehož podobnost s Thomasem Jane mě několikrát zmátla) se do role hodí, další velmi příjemný překvapení je relativně velká role Lelanda Orsera jakožto Lambertova parťáka (postava, která mě nejvíc bavila). Mnohem lepší, než Anamorph nebo Jezdci Apokalypsy a rozhodně plánuju další shlédnutí. A nakonec jedna hláška. (Po tom, co se najde druhá oběť - první oběť byl rybář) "Muž byl identifikován jako Matthew Leesing. Pracoval pro berňák." "No, aspoň že vkus našeho vraha se zlepšuje." ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)

Reklama

Reklama