Reklama

Reklama

Červený trpaslík

(seriál)
  • Velká Británie Red Dwarf
Trailer
Velká Británie, (1988–2020), 36 h 11 min (Minutáž: 25–90 min)

Kamera:

Ed Moore, Ian Adrian

Hrají:

Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Norman Lovett, Robert Llewellyn, Robert Bathurst, Mac McDonald, Mark Williams, Clare Grogan, Hattie Hayridge (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(74)

Toto je volání o pomoc těžařské lodi Červený trpaslík. Posádka je mrtvá, zahynula v důsledku ozáření. Jediní, kdo přežili jsou Dave Lister, který byl v době nehody na lodi ve stavu nevědomí a jeho březí kočka, bezpečně uzavřená ve skladišti. Po probuzení za tři miliony let je Lister pouze ve společnosti tvora, jenž se vyvinul z jeho kočky, a Arnolda Rimmera, holografické simulace jednoho mrtvého člena posádky. Já jsem Holly, lodní počítač s IQ 6000. Což je stejně jako má 6000 učitelů tělocviku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Jonash87 k tomuto seriálu (3)

Červený trpaslík (1988) 

První sitcom, jenž sem měl možnost poznat. Buď ho milujete, nebo nenávidíte. Není nic mezi tím. Také pamatuju, že mě první díl dva tři příliš nenadchly a říkal jsem si "Co to sakra je?!", pak však přišla euforie - a ta vlastně trvá dodnes. Nesmrtelné repliky, neskutečné příběhy a nad tím vším postava Rimera. Nejlepší britský komediální seriál všech dob! ()

Zpátky na Zemi (2009) (S09) 

Původní seriál patří stále k mým nejoblíbenějším sitcomům. A nejsem jistě sám. Hlášky jsou dnes tak kultovní, že se nezřídka používají v běžné řeči. Proto jsem byl zvědavý i na třídílné pokračovaní, které mělo nahradit původní myšlenku, a to celovečerní filmové zpracování. Bohužel jsem po zhlédnutí odcházel s dost smíšenými pocity. Ano, vidět staré známé postavy po tolika letech vám určitě vykouzlí úsměv na tváři a ovane vás jistá nostalgie, ale příběh mi přišel dost nepromyšlený a těžkopádný, přičemž zde zaznělé hlášky už neměly takovou chytrost a vtipnost jako dříve. Každopádně český dabing se opět povedl na výbornou, což přeci jen výsledný dojem trochu pozvedlo. ()

Série 10 (2012) (S10) 

Oproti prvním 8 sériím, z nichž jsem každý díl viděl hned několikrát, prostě zklamání. Jako zakončení celé ságy to je sic pěkné, příběhy jednotlivých postav se uzavírají, ale kam se poděl humor? Nebo možná tam ve stylu starších dílů byl, ale už jaksi vyčpělý, očekávatelný. Škoda, a to jsem velký fanoušek a Red Dwarfa hodnotím jako nejlepší britský seriál... 70 % ()

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Casablanca na indický způsob

Casablanca na indický způsob

21.08.2007

V seriálu Červený trpaslík je scéna, kde si tvůrci dělají legraci z toho, kam to ve vzdálené budoucnosti může kinematografie dotáhnout. Kromě zmíněného pokračování Pátku třináctého, části 1648, je… (více)

Reklama

Reklama