Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

(seriál)
  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Francie / Německo / Itálie, 1998, 6 h (Minutáž: 90 min)

Režie:

Josée Dayan

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Scénář:

Didier Decoin

Kamera:

Willy Stassen

Hudba:

Bruno Coulais

Hrají:

Gérard Depardieu, Ornella Muti, Jean Rochefort, Pierre Arditi, Stanislas Merhar, Julie Depardieu, Florence Darel, Michel Aumont, Hélène Vincent (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

S velkými ambicemi sáhli znovu francouzští tvůrci po slavném románu Alexandra Dumase "Hrabě Monte Christo". Ve čtyřdílném filmu se soustředili především na pomstu Edmonda Dantese - jeho dokonalý, rafinovaný plán, jak po dvaceti letech zničit ty, kteří mu vzali nejlepší léta jeho života, svobodu, snoubenku, otce a čest. V nádherných kostýmech a dekoracích se vrátíme do Paříže roku 1838 a opět prožijeme krutý osud mladého marseillského kapitána a opět se budeme ptát po smyslu pomsty, která ničí nejen viníky... Producenti, scenárista Didier Decoin a režisérka Josée Dayanová vsadili na jistotu - nejen co se předlohy týče, ale i co do hereckého obsazení. V titulních rolích Edmonda Dantese a Mercedes uvidíme Gérarda Depardieua a Ornellu Mutiovou a jejich děti coby mladé snoubence Guillauma Depardieua a dceru Mutiové - Naike Rivelliovou. Jean Rochefort, Pierre Arditi, Michel Aumont, Jean-Claude Brialy a Christopher Thompson patří k francouzské herecké elitě. A jak se zdá, tvůrci vsadili správně. Nová filmová verze Hraběte Monte Christa slaví úspěchy po celé Evropě. Některé příběhy jsou zkrátka nesmrtelné, a tak máme potřebu je znovu a znovu vyprávět. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (203)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy (především knižní adaptace, a ještě především seriálové verze), u nichž je hlavní hrdina tak výrazný a dominantní, že splývá s hercem, kterého posléze lze od jeho role jen obtížně oddělit, případně nahradit někým jiným. Myslím tím třeba Gérarda Barraye jako D´Artagnana, Güntera Lamprechta jako Franze Bieberkopfa, anebo Jeana Maraise jako "kapitána a hraběte". V posledním případě se však Gérard Depardieu zhostil své role (i přes svůj zřejmý vizuální hendikep) velmi dobře - ale co naplat i Hrabě Monte Cristo může být jen jeden... Druhou podnětnou událostí tohoto zpracování byl přesun tematického těžiště z infantilně romantické potřeby "spravedlivé odplaty" v dobrém i ve zlém na "korupční řešení" téhož, které už není tak infantilní a vůbec ne romantické, a přebývá spíš v srdci dospělých. Kvalita jednotlivých dílů má sestupnou tendenci, poslední je nejhorší, závěr neodpustitelný, protože staví celou Dumasovskou filosofii, se kterou celé toto dílo budováno, na hlavu. A jaká je to filosofie? Edmond byl postižen zlem, které se usídlilo i v něm. Doufal, že když odstraní prvotní zlo, bude takový jako byl dříve. Ale kdo je infikován zlem, se po vyléčení nevrací do původního stavu dobra. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal ohodnotiť Monte Christa podľa jednotlivých dielov, tak prvý a posledný sú za 4, tretí a druhý za 3 hviezdičky, ale ako celok zanechávajú dobrý 80% dojem. Najväčším ťahúňom tohto televízneho projektu je bezpochyby GÉRARD DEPARDIEU, ktorý dominuje každej scéne a jeho herecká charizma obohacuje každý záber. Jednu z vecí, ktorú by som Monte Christovi vytkol, je jeho úvod, keďže sa vo väzenskej pevnosti zdržíme iba niekoľko minút. Román som síce nečítal, ale z hľadiska potrieb filmu je to určite atraktívna časť príbehu. Pri porovnaní Monte Christa s francúzskymi televíznymi projektami z poslednej doby musím povedať, že nedosahuje kvalít Bedárov, ale je o niečo lepší ako Napoleon. ()

Reklama

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Jedna z najhorších adaptácií Grófa Monte Christa a Depardieu ako absolútne najhorší predstaviteľ Edmunda Dantésa. Nie že by sa nesnažil a alebo že by hral zle, ale obsadiť tlstého Depardieua s raťafákom ako nosorožec do úlohy štíhleho, pekného, jemného a charizmatického grófa Monte Christa, ktorý svojou charizmou očaril všetkých, tak to bola totálna kravina, rovnaká, ako chcieť aby slon tancoval viedenský valčík ... A pri tom sladko ružovom závere, ktorý sa hodí maximálne tak do nejakej venezuelskej alebo argentínskej telenovely, kedy starý tlstý a škaredý Depardieu šantil vo vlnách so starou zvráskavenou Ornellou Muti ako nejaký blázniví teenageri, vtedy som myslel, že sa asi povraciam. ()

cinci 

všechny recenze uživatele

Pomsta je jídlo, které nejlíp chutná studené. Takhle dokonale naplánovanou a promyšlenou pomstu jsem žral tak, že sem chvílema ani nedýchal. Sice tam mohlo být trošku víc z děje v pevnosti If. Knihu jsem nečetl, ale jakmile se mi dostane do ruky tak si jí přečtu. + skvělý dabing z dílny ČT..co víc si přát..5* ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nemohu si pomoci knihu lsem četl 5x pár filmů jsem viděl, paní režisérka vyplácala peníze za krásné kostýmy statisty a z toho krásného příběhu Alexandra Dumase ořezala co se dalo, až z toho je perfektní červená knihovna alá madam Pichler už to vidím po 3tí ale víc jak 3* to si raději přečtu knihu 3 knihy á 300 stránek zdraví deda :-) nebo si pustím starého http://www.csfd.cz/film/36671-hrabe-monte-christo/komentare/ už je i barevný :-)PS po 3tím skouknutí zvedám laťku, ale udělala z toho opravdu červenou knihovnu ale přežil jsem ji honza :-) ps už to beru Jen ta červená knihovna mě stále trochu smrdí deda :-) nebo https://www.csfd.cz/film/182801-hrabe-monte-cristo z roku 1997 6 dílů ten byl snad nejlepší čt ho nikdy bohužel nereprízovala škoda:-)I když gerarda moc nemusím tak tady byl ia a Donutil to dotáhl na1 deda:-)19.4.2019 musím dodat, že se mi i líbil, už ho vidím po 5té:-)tu červenou knihovnu jsem přežil dám si raději hrbáče :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Gérard Depardieu si v této minisérii zahrál po boku svých dvou dětí Julie a Guillauma. (Salgafo)

Reklama

Reklama