Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný "šmoulovský" seriál mi spríjemňoval detstvo dlhé roky a už len z nostalgie musím dať aj tú štvrtú hviezdu. Dejovo to síce nie je žiadne terno, ale tie postavičky si človek jednoducho musí obľúbiť, hlavne Tatko Šmoula a Šmoulinka. Moji dvaja obľúbení. A Gargamel s kocúrom to je kapitola sama o sebe. Jednoducho tieto postavičky mám rád a rád si pozriem aj ich novodobých nástupcov. 80 % ()

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Momentálně je to můj úplně nejoblíbenější dětský kreslený seriál. Pokud si chci vybrat dějově nejlepší díly, tak jsou to ty z 1. řady - plné legračních zvukových efektů, ztřeštěná groteska po duchu Toma a Jerryho a i po duchu šmoulím komiksům. Postavy typu Gargamel a Azrael zbožňuji. Pokud si chci vybrat dobrý dabing, tak si vyberu 6. a 7. řadu. Díly se Šmoulíčkem v hlavní roli byli nudné. Znám snad každou postavu, co byla v seriálu. Poslední řada, kde cestovali světem a nebyli ve šmoulí vesnici, byly nudné. Jeden z těch seriálů pro děti, co se bohužel nevysílal přes deset let. Léta jsem to v kuse sledoval, ale až od roku 2010. Něco málo jsem znal i v 90. letech. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Mně tahle parta nikdy moc k srdci nepřirostla. To společenství je poněkud podivné. Víme proč, stejně jako se můžeme domnívat, proč si zrovna na tuto partičku jindy všudypřítomný současný genderový aktivismus neposvítí :-) Záporák Gargamel je neschopný trouba, který se většinou odrovná sám, takže celé společenství se povětšinou soustředí na výchovné působení uvnitř sekty. Není proto divu, že nejlépe hodnotím věčně zpruzeného Mrzouta a žvanila Koumáka, kteří se z té sekty vzorňáků aspoň trochu vymykají. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nikdy moc nemusel. Nejvíc mě vadila asi Šmoulinka. Vždycky jsem fandil Gargamelovi a Azraelovi , ale vždy se jim nepovedlo žádnýho modrýho skřeta dostat natož sežrat. Pomatuju si jak jsem tenkrát musel s odporem poslouchat ty trapný šmoulý písně ve třídě na gramci , to bylo pro mě za trest, jak já to nesnášel. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Umí se smát i prát a každý má je rád, i vy je račte znát - Šmouly! Kam přijdou, tam je šou, skáčou a tancujou, vysocí jsou na dva couly. Že všechno dovedou, to není náhodou, zkrátka to s přírodou koulí. Gargamel má svůj hrad, zkouší tam čarovat, má z toho akorát bouli. Lepší je hrát si, hrát, se Šmouly šmoulovat, na to chci hlavu dát šmoulí. Když jsem tuto naprosto famózní znělku slyšela asi po 8 letech, tekly mi po tvářích slzy, protože tento seriál byl pro mě součástí Velké Trojky, do které patří: Chip a Dale a Skrblík a jeho parta. Šmoulové pro mě budou skvělý seriál to už nikdy nic nezmění, ani kdyby si to se mnou vyměnila sama Šmoulinka. Bože, ty její krásné blond vlásky, dlouhé řasy, bílé lodičky a šatečky, no ale ta kuráž! :) A abych jen bezmězně nechválila - šmoulová zmrzlina je děsná! P.S. Pozor, abyste nechytli šmoufenku. A teď hurá do lesa na šmorůvky! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (41)

  • Českou stopu v seriálu je symfonie Antonína Dvořáka „Novosvětská“, která zazní ve většině epizod. (t.mon)
  • Mezi Šmouly je jediná žena, protože Gargamel vytvořil Šmoulinku a poslal ji do vesnice, aby narušila její chod. Nicméně neskutečná dobrota, kterou Šmoulové oplývají, změnila Šmoulinku ze zlé na dobrou (HappySmile)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama