Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

klerik 

všechny recenze uživatele

O poznanie béčkovejšie, s kopou scenáristických hlúpostí (napr. jedna postava ešte ani nevie, že Laurie sa stratila a už navrhuje, aby ju hľadali). Myers je však stále pôsobivý a film má atmosféru. Osobne mi vadilo, že Michael menil pričasto zbrane a jeho pobehovanie so skalpelom bolo na pokraji úsmevnosti. Keby som mal povedať prečo konkrétne je táto vyvražďovačka pozerateľná, vlastne ani neviem. Ale na mňa fungovala... ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dobře. Tentokrát už funguje jen Michael a ústřední motiv. Všechny tyhle staré kultovní horory přišli s úžasnou znělkou a skvělým nápadem o velmi charismatickém vrahovi a pak to všechno zabalili do debilního příběhu a dali k dispozici. První Halloween mě příjemně potěšil, že by tomu mohlo býti i jinak. Druhý přišel a řekl:"Haha." ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování není vůbec špatné. Navazuje přesně tam, kde minulý díl skončil. Akorát je tu Michael čím dál víc nesmrtelný. Snaží se dokončit svou práci a jde po Lurie. Tentokrát za sebou nechá mnohem víc těl, a to hlavně v nemocnici. Atmosféra je pořád dobrá, ale už to není jak minule. Člověk tak nějak ví, co čekat. Některé smrti jsou ale docela originální. Po tom finále už ale rozhodně nemám chuť na další filmy z této série. Měli to tak uzavřít. "Je to zvíře." ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Dvojka jako by okamžitě navazovala na první díl a díky kvalitě ve všech ohledech tak tvoří alespoň pro mě první dva filmy ucelený "dvojfilm"... Dvojka je již tradiční slasher, Michael si od začátku nebere servítky, bodycount je proti prvnímu dílu značně vyšší. Ovšem i atmosféra a napětí se stále drží na velmi vysoké úrovni. Díky tomu se jedná o perfektní, mrazivý, ovšem již typicky americký slasher otvírající "umírněná" 80. hororová léta... /85%/ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že stáří filmu se projevuje na každém kroku, ale dívat se na to dá. Na každý pád je tohle pokračování o pořádný kus lepší než jednička. Míša Myers se nám zdravě rozjel, a dokonce začíná experimentovat s novými způsoby usmrcování, což je hrozně fajn. Pohodové prostředí nemocnice tomu dodává potřebný šmrnc. Dnes už se tomu všemu člověk pouze zasměje, ale jisté kvality upřít filmu nelze. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 25,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Mluví se zde o vraždách, které se staly v ulici Orange Grove. Tak se skutečně jmenuje ulice, kde byl natáčen tento film i původní Halloween (1978). (Chatterer)
  • V jedné scéně Jimmy (Lance Guest) uklouzne po krvi, která mu znečistí oblečení. Když ale ke konci filmu jde k autu, oblečení má zcela čisté. (Amras)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama