Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Temperamentní americký dobrodruh a voják cizinecké legie Rick O'Connell hledá v Egyptě své štěstí. Čirou náhodou objeví dávno ztracené Město mrtvých. Jeho objev je pro půvabnou knihovnici káhirského muzea a nadšenou egyptoložku Evelyn archeologický nález století. O'Connell dostane nabídku zavést Evelyn s výstředním bratrem Jonathanem do pouště. Evelyn touží objevit ztracenou Knihu mrtvých, Rick zase prahne po legendárním faraónově pokladu. Ruiny střežené bojovnými Tuaregy však skrývají děsivé tajemství - sarkofág s mumií staroegyptského kněze Imhotepa, jenž byl za svá provinění pohřben zaživa. Zemřel strašnou smrtí, byl sežrán tisíci brouky. Pokud by ho ale někdo oživil, znamenalo by to katastrofu pro celou zemi. Evelyn s Jonathanem a Rickem budou muset překonat strašlivé, životu nebezpečné nástrahy, uniknout příšerným kusadlům smrtících brouků a vést boj se starověkou sektou. A přesně ve chvíli, kdy mohou konečně nabrat dech, Evelyn nechtěně probudí Imhotepa. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (814)

genetique 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné hľadania, bádania a honby za pokladom sa rozhodne nevypláca zasadiť do súčasnosti. Aj Sommers pochopil, že prvá polovica 20.storočia sú pre takéto filmy najlepšou devízou. Dokonca sa to celkom slušne ťahá aj na 'Indyho', k čomu prispievajú najmä novšie triky a horrorový nádych. A záporáci nemohli byť fajnovejší. 80%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Stephen Sommers timhle filmem dava vzpomenout na dobrodruzny filmy typu Indiana Jonese a dari se mu to dost dobre. Hlavni vyhoda filmu je, ze se nebere az tak moc vazne, takze se tu najdou nejaky vtipny komentare k deni a nebo docela slusny hlasky. Navic Brendan Fraser a Rachel Weisz jsou jako dvojka vyborna a skvele se doplnujou. A zaporak Arnolda Voslooa je taky vybornej, nedokazu si pro Imhotepa predstavit nikoho jinyho. I kdyz se jedna o popkorn, tak presto ma celkem slusnej pribeh, kterej dokaze zaujmout a hlavne hodne pobavit. Je to takova 2 hodinova jizda se skvelejma trikama a peknou hudbou, ve ktery neni zadnej prostor pro nudu. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tento filmík som mal vždy celkom rád (aj keď sa nájdu zarytý odporcovia), a podľa mňa mu tá Sommersova takmer hororová vízia sakra dobre sekne. A samozrejme že je najlepším dielom trilógie, to sa rozumie samo sebou! Tradične parádna Goldsmithova hudbička pre moje uši a Fraserov úsmev +1. Približne ustálených 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Parádní dobrodružný propletenec mnoha vedlejších postav, charizmatického záporáka, příznačně odvážného hlavního hrdiny a krásné a nemotorné dívky v nesnázích. Tuhle srdeční záležitost bych mohl sledovat od rána do večera, hudba Jerryho Goldsmithe a Sommersova nadšená režie pomohly stvořit nezapomenutelnou jízdu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celkom chytrá a zábavná oddychovka pre deti každého veku. Remake starej hororovej klasiky upúšťa od tohoto žánru, pomrkáva na skúseného diváka hororov tridsiatych rokov a vo vhodnom pomere servíruje zábavnú, zámerne prehnanú akciu so špičkovaním sa sympatických hlavných hrdinov. Druhá časť je bohužiaľ už len oddychovka pre deti do 13 rokov. Dlhé roky som si myslel, že múmiu hral Billy Zane, keďže som ju dlho nevidel. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Ve scéně ve vězení, kdy přivádějí Ricka (Brendan Fraser) k Evelyn (Rachel Weisz) a jejímu bratrovi Jonathanovi (John Hannah), má Rick spoutané ruce před tělem. Když ho ale poté odtahují pryč, má je spoutané za zády. (Anthro)
  • V roce 2004 otevřelo Universal Studios ve svých zábavních parcích v Hollywoodu a Orlandu atrakce založené na tomto filmu a jeho pokračování. Byly tak oblíbené, že návštěvníci museli čekat často i hodiny v dlouhých frontách. Aby si tento čas ukrátili a pobavili se, tak vždy, když se fronta pohnula, začali pomalu skandovat "Im-ho-tep, Im-ho-tep, Im-ho-tep", jako to dělají hypnotizovaní Imhotepovi (Arnold Vosloo) služebníci. (Morien)
  • Ve filmu je Skarabeus prezentován jako symbol zla a smrti. Ve skutečnosti byl ale pro starověké Egypťany symbolem štěstí. (Martin_Happy)

Související novinky

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

Brendan Fraser by se nebránil nové Mumii

13.10.2022

Čeká nás v budoucnu Frasernasance? Díky potenciálně oscarovému želízku v ohni The Whale od režiséra Darrena Aronofskyho (matka!, Fontána) se herec nyní pomalu ale jistě vrací do velkého Hollywoodu, a… (více)

Navštivte lokace slavných filmových scén!

Navštivte lokace slavných filmových scén!

09.04.2022

Přemýšlíte, kam letos na dovolenou? Máme pro vás tip na tři destinace, které vám učarují stejně jako tvůrcům ikonických děl světové kinematografie. 1. Maroko - Středověké medíny, barvami hýřící… (více)

Mumie s Cruisem potvrzena

Mumie s Cruisem potvrzena

22.01.2016

Studio Universal má za sebou díky Jurskému světu nebo Rychle a zběsile 7 vynikající rok. A nejspíš se mu bude dařit i dál, na letošek totiž chystá Warcraft nebo pátého Bournea a v roce 2017 rozjede… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama