Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

castor 

všechny recenze uživatele

Urputnost, s níž si celá ta léta jde za svým snem, je obdivuhodná. Napotřetí se ale tahle outsiderská mašina trochu zasekla, není to ono příběhově ani emočně (prostě palce divák nedrží tolik). Vzrušující vůně testosteronového mužství zůstává, ale naopak přibyla nažehlenost a luxus, což v téhle látce není dobře. Na druhou stranu nám Sylvester Stallone po trojce naservíroval TOP díl série, kde obalený americkou vlajkou rozdává údery vytáhlému Rusovi Dolphu Lundgrenovi v emocemi napěchovaném kousku. Tahle třetí zastávka je ale tak trochu zbytečná, co si budeme vykládat. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Stalloneho najslávnejšie postavy, John Rambo a Rocky Balboa, boli paradoxne v začiatkoch smutné, nostalgické, zadumané a melancholické. Paradoxne preto, pretože história ich s odstupom desaťročí vníma ako bizarné, nerealistické akčné figúrky. Pritom v prvých častiach o akciu takmer vôbec nešlo. Rocky 3 predstavuje (po výbornom originále a po tiež ešte v rámci možností psychologickej dvojke) bod zlomu. Prestáva záležať na postavách, vzťahoch, dialógoch, psychológii. Už sa len bezhlavo vrháme do epicentra dravej komiksovej ringovej akcie (ktorá ma však nikdy príliš nebavila, preto uprednostňujem prvé a posledné časti pred tými "v strede"). Tvorcom slúži ku cti, že zohnali zaujímavých súperov (Mr. T, Hulk Hogan). Ale nestačí to. Mne nie. Divákom to však stačilo, snímka stála 17 a na celom svete trhla 270 miliónov dolárov. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Smutné vystoupení z řady, při jehož letmém zahlédnutí si jen smutně povzdechnu. Jako prvnímu ze série mu totiž chybí srdce a nějaký důvod pro jeho existenci kromě očividného vydělání dalších peněz. To, že za další tři roky přišel Ivan Drago, tak možná bylo pro Stalloneho kariéru jedním z nejšťastnějších rozhodnutí. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Rocky nepotřebuje nejlepšího soupeře, stačí, když bude v poklidu neustále obhajovat svůj titul. Rocky to samozřejmě neví, myslí si, že je skutečně nejlepší a bez obav přijme výzvu Clubbera Landa, jehož existence mu byla úmyslně zatajována. Chce dát Clubberovi za uši za jeho nevymáchané kecy, ale brzy sám pozná jaké to je, když s ním rozzuřený buldozér vytře podlahu v ringu. Nezbývá než vstát ze země, zlehka potrénovat, napapat se syrového masa, vletět do ringu a složit na zem černého vzteklouna. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Koukám na modrá čísla a zas se nechám strhávat ovčím davem, začátek jsem sledovala s nevalným zájmem. No prostě nepoučitelná. Přitom tento díl je lepší než jsem čekala, proto zvedám hodnocení. Přirozený vývoj děje hezky navazuje na léta zápasů, rostoucí slávu i konto, posílení sebevědomí i vědění fešáka Rockyho. Přibylo logicky i více psychologie a hlavně od počátku skvělé boxovací akce. Holt hnidopichům nevyhoví, jednou je málo boje, podruhé chybí příběh, to by jeden vyskočil... Já jsem si užila víc sexy svaloviny, na něž se záběry nešetřilo a mnohem rychleji to odsejpalo, ani nevím, kdy přišel třešničkový závěr. Jo a bonusem for me byl krásný záběr na Slyovy předlouhé řasy. Oláá. A ještě jsem zabudla, přibylo pár fakt vtipných scén, např. když se morous Paulie vymáchal v bazénu a Rockyho výplachu v ringu.☺ ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Podľa Sylvestra Stalloneho Mr. T a Carl Weathers spolu nevychádzali a pri mnohých príležitostiach sa hádali. Toto je evidentné počas scény, kde sa Apollo (Carl Weathers) blíži k Langovmu (Mr. T) rohu a chce mu potriasť rukou - Lang mu odoprie podať ruku a začne naňho slovne útočiť, bolo to chvíľu po tom, čo sa pár pred natáčaním scény spolu pohádali. (Pat.Ko)
  • Socha Rockyho (Sylvester Stallone), která byla umístěna nad schody Filadelfského muzea umění, skutečně na tomto místě stojí. Po dotočení filmu byla přemístěna do arény Wachovia Spectrum, ale v roce 2006 byla vrácena zpět nad schodiště muzea umění. (Matej.Mirejo)
  • Pri slávnostnom odhalení sochy skupina Lincoln High School hrá ústrednú pieseň z filmu Rocky (1976). Sylvester Stallone navštevoval Lincoln High School vo Philadelphii. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama