Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Třetí Rocky je vydařené pokračování slavné série, s parádní hudbou (nejen ústřední Contiho melodie, ale např. skladba Eye of the Tiger), snad ještě zapálenějším Stallonem, který vás svým výkonem zvedne ze sedadla a drsným soupeřem Clubberem v podání Mr. T. Stallone na jedničku i jako režisér, ty různé prostřihy a černobílé flashbacky byly fajn a vynikající je i odlehčující vložka, kdy Sly soupeří v exhibičním zápase s Hulkem Hoganem. To nemá nejmenší chybu. Tohle je největší ruka na světě! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám Rockyho V, což byla úplná kravina a Rockyho Balbou, což jsem zatim neviděl, tak tenhle díl byl jednoznačně nejslabší. Navíc jsem moc nepobral tu Rockyho proměnu z prostoduchýho idiota, jehož IQ sotva dosahuje hodnot pokojový teploty, na to, co předváděl tady. V prvních 2 dílech občas něco zahuhlá, má problémy se čtenim a ve 3. díle je to takovej frajírek libovej. ~ dál spoilery ~ No přál jsem mu, aby mu Mr. T pořádně namlátil držku, což se sice stalo, ale v odvetě samozřejmě vyhrál s přehledem Rocky. Průser navíc je, že ten "finální" zápas je ubohej. Rockyho řežby s Apollem a nebo ve 4. díle s Ivanem Dragem byly aspoň zábavný, ale tohle je tragédie. Rocky jen tak poskakuje v ringu a nechá se mlátit tak dlouho, než se jeho soupeř unaví a nakonec mu dá pár ran a je po všem... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale tenhle dil me fakt bavil. Pribeh opet navazuje v momente, kdy minulej film prestal a prvni pulka filmu mi prislo, ze je hozena drobet do komedie, cehoz je vrcholem vtipnej souboj s drsnym Hulkem Hoganem a naslednej trenink a machrovani na fotografy. Druha pulka filmu je v podstate zhustenej dej obou prvnich dilu, takze dojde na porazku i odvetu. No takze to mame hned tri takovy velky zapasy, kdyz nepocitam naky to boxovani na uvod a to vse nacpany do 90 minut, proto to je nenudici zabava. Navic herci hrajou opet paradne, akorat Sly ze zacatku v oblecich a podobne neni moc ono, nastesti za chvily zacne zase trenovat a uz je to v pohode. No a protivnik v podani Mr.T je neuveritelnej drtic. Co se tyce samotnejch zapasu, opet natoceny slusne, jen trosku uz prehnany ty zvuky. Slabsich 5*. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V predošlých častiach sa viac kecalo, ale tu je to opačne. Viac Rockyho, viac súperov, viac Apolla a konečne super ,ktorý je fakt na pohlaď nesympaticky. Stallone drží tento tretí diel rovnako vysoko ako predošlý, príbeh stále pútavý, herci majú čo hrať, spolupráca s Apollom geniálna, Soundtrack Eye of the Tiger super a záverečný fight za doprovodu hudby Billa Contiho opäť zo zimomriavkami. Je to s časti už taký stereotyp, ale ja sa bavím. Obľúbený soundtrack: Mickey. 90% - 5* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Třetí část je nepoměrně akčnější než předešlé dvě, ale ani se není čemu divit, protože jiný prostředek na upoutání pozornosti by se v dalším pokračování hledal dost těžko. Spousta symbolů však bohužel odchází do věčných lovišť. Šeď a špínu ulic chudých čtvrtí vystřídal noblesní dům, spousta barev a nažehlené hadry. Chvílemi se zdá, že i Rocky podstoupil mozkovou operaci a že už to není ten osobitý "hlupák" s dobrým srdcem. Rozdává moudra kudy chodí a v perfektním obleku jednoduše nepůsobí dobře. Vložka s Hoganem je k smíchu, zato Mr. T je neuvěřitelná mašina. Jakožto člověk je naprosto mimo - takovéhle monstrum snad ani nemůže v reálném světě existovat - ovšem jako charizmatický "záporák" je věru cool. Akce standartně solidní a hudba geniální. Zbytečný, přesto koukatelný díl. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Na začiatku filmu je v pasáži vidieť hrací automat s témou filmu Flash Gordon (1980). (Pat.Ko)
  • V roce 2021 nabízel kalifornský aukční dům Julien's Auctions ikonické předměty z filmu Rocky III. Slavné boxerské rukavice značky Tuf-Wear, které používal Rocky (Sylvester Stallone) při zápasech, se vydražily za 32 498 amerických dolarů. Rockyho vysoké bílé boty značky Nike byly nakonec prodány za 44 448 amerických dolarů a pár žlutých bot značky Nike za 63 498 amerických dolarů. Nejvýše se však vyšplhala cena za pár hedvábných boxerských trenýrek s motivem americké vlajky, které má Rocky při slavném zápasu s Clubberem Langem (Mr. T), po němž znovu získává titul mistra světa v těžké váze. Jejich cena se vyšplhala na 203 198 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama