Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 019)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Mnohem propracovanější a mnohavrstevnatější než přímočarý první díl. Tolik kritizovaný uvod v Sionu mi připadá jako velmi zásadní pro Matrix Revolutions, stejně jako mnoho detailů, které působily jako nadbytečné... Divák se dočká pointy, která je imho stejně šokující, jako byl před více než dvaceti lety "I am your father". Narozdíl od jedničky (kterou film v mnoha ohledech doplňuje a naopak...ale to říkat nebudu), plné nadějí z nadšení toho, že On byl nalezen a "přišel zachránit svět", je Reoladed v mnoha ohledech velmi smutný film... Po trikové stránce nelze nepřekvapivě filmu nic vytknout, stejně tak i hereckým výkonům a scénáři, na kterém nenacházím žádné negativa...posuďte sami a běžte na Matrix Reloaded. Věřte, že je lepší než jednička...především je úplně jiný. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se přímo kousal nudou. Tak po 40minutách se to konečně rozjelo, ale snímek vysoké očekávání nesplnil. Bitka se stovkou agentů Smithů byla neskutečně trapná, ty ostatní byli ale dobré (např. Neo vs. Seraph). Překvapivě za nejlepší scénu filmu nepovažuji žádnou akci, ale návštěvu u Architekta - hodně silné kavčo: "Už vidím tu chemickou reakci, co vytváří emoci..." 3.5/5 ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celé to nafukovanie Matrixovskej bubliny vnímam skôr pozitívne a považeujem jednotku za samostatný film, ktorý by sa bez pokračovaní bez problémov zaobišiel a svet by sa nezrútil. Nuž ale dolary treba ťahať a tak sa nedivím, že práve v tomto sci-fi zhliadli hlavouni v amerike zlaté prasiatko. Reloaded a Revolution vnímam ko jeden celok a ako jeden film si ho aj dovolím ohodnotiť. Vizuálne nabušená akčná zábava, viac popkornová asi ako tvorcovia chceli (aby my sme to vnímali), ktorej pseudo myšlienky mi statočne unikali. V porovnalí s revolučou jednoutkou o je slabšie, predsa len už nieje moc čím prekvapiť. Ale čo je najdôležitejšie, slovíčko zábava tu nechýbalo. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Päť je veľa, tri je málo - tu by mohol môj komentár kľudne skončiť, no musím dať zadosť svojej povesti, no nie? Pokus o vtip... Takže od začiatku - kto čaká niečo na spôsob prvého dielu, odíde sklamaný, ak nie vyslovene nasr-... nasrdený, no kto čaká módnu prehliadku digitálnych efektov a zbesilej akcie tej najvyššej kvality, odíde spokojný. Ja som síce naivne dúfal v oboje, ale čas strávený pri sledovaní Matrixu Reloaded neľutujem - a to je v tejto uponáhľanej dobe pomerne vzácne. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Rovnaká pecka ako jednotka................Soundtrack Don Davis: 1. Session - Linkin Park ,2. This is the New S*** - Marilyn Manson ,3. Reload - Rob Zombie ,4. Furious Angels - Rob Dougan ,5. Lucky You - Deftones ,6. The Passportal - Team Sleep ,7. Sleeping Awake - P.O.D. ,8. Bruises - Unloco ,9. Calm Like a Bomb - Rage Against the Machine ,10. Dread Rock - Oakenfold ,11. Zion - Fluke ,12. When the World Ends - Dave Matthews Band , ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Na začátku filmu příjíždí agent Smith (Hugo Weaving) v Audi A8 s poznávací značkou IS 5416. Jedná se o biblický odkaz - konkrétně Isaiah 54:16: "Behold, I have created the smith that bloweth the coals in the fire, and that bringeth forth an instrument for his work; and I have created the waster to destroy." Izajáš 54:16: "Hle, to já jsem stvořil kováře, jenž dmýchá uhlí ve výhni a vyrábí zbraně k jejich účelu; tentýž já jsem stvořil také zhoubce, aby působil záhubu." (Snake.Charmer)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama