Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neo je, poté co se mu podařilo zastavit několik chobotniček pouze silou vůle, v hlubokém bezvědomí a odpočívá na lodi vedle dalšího záhadného pacienta, který jako jediný přežil nepovedený protiútok zionských lodí. Kapitán lodi muže podezírá ze zrady a nemůže se dočkat, až se probudí, aby ho mohl vyslechnout. Morpheus a Trinity si dělají starost o Nea. Jeho stav totiž mnohem více než bezvědomí připomíná stav člověka připojeného k Matrixu, přestože zjevně připojený není. Nedbají pochybovačných názorů kapitána a vydávají se do Matrixu, aby si nechali poradit od Vědmy, co se Neovi stalo. Ta jim prozradí, že chobotničky nevyřadil z boje náhodou. Jako vyvolený má obrovské schopnosti, které zatím dokáže plně ovládat, navíc není nijak omezen hranicemi mezi jednotlivými světy. Díky střetu s chobotničkami se nedopatřením dostal do pasti mezi skutečností a Matrixem. Posádka lodi mezitím objeví Niobe a její nepojízdnou loď, kterou uvede znovu do chodu. Velitel zionských obranných sil Lock o tom nemá žádné zprávy a považuje všechny tři lodě, které zůstali mimo Zion za ztracené... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (960)

golfista 

všechny recenze uživatele

Zase jsem si počkal až na DVD a i tak na mě bylo Revolutions zpočátku moc rychlé :). "Matrix II" je klasicky rozpůlený film, jehož samostatné díly podle mého jeden bez druhého nelze hodnotit a jsem rád, že jsem nepřidělil hodnocení Reloaded..... U Revolutions jsem po skončení taky úplně nevěděl "co s tím" a tak jsem to vyřešil ! :) Udělal jsem si Matrixový večer a pustil jsem oba díly za sebou bez rozdělení. Tohle řešení bych doporučil všem a myslím si, že až teprve tak vynikne tenhle "film" jako jedno z nejlepších a myšlenkově nejpropracovanějších Sci-fi, co se kdy objevily v distribuci....Pokud bych přece jen musel hodnotit, tak první část "pět" a druhá "čtyři". Honička na dálnici to ale celkově dostane na "pět". To se vážně jen tak nevidí :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andy Wachowski, Larry Wachowski .. ... bohužel! Kdybych tušil, že tato pseudo trilogie dopadne takhle, tak jsem si nejspíš vzal pilulku MODROU! Tentokrát mě moc neberou ani triky a už vůbec ne dialogy.. Ach jo! Producent a autoři si totiž vzali pilulku ZELENOU s obligátním symbolem $. PS: a s tou "Trilogii" je to vlastně taky kec, zejména to, že to tak zamýšlely od začátku a navíc Rel & Rev jsou pro mě vlastně jen jeden (sice dlouhý ale jeden) film. Prostě nás „one Matrix“ fanoušky neuspokojili, ale to bude asi těmi vedlejšími účinky zelené pilulky... ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

V tejto casti to uz tvorcovia trosku prehnali a necudujem sa tym nizkym hodnoteniam oproti prvej casti. Ja osobne by som tuto cast omnoho skratil, ako aj nekonecny zaverecny boj najprv s tisickami neznicitelnych chobotniciek, ktory bol sice efektne natoceny, ako aj bitka so stovkami agentov, ale vsetko by som skratil, hodil to do dvojky ako finale a trosku pomenil scenar. Rad by som povedal aj co konkretne, ale nechcem tu spojlerovat, takze treba len tuto cast vidiet. Normalne by som dal aj nizsie hodnotenie, ale toto su filmy, ktore mam prilis rad a tie boje boli kvalitne natocene, aj ked je jasne, ze na jednotku tato cast nema. _______ Keanu Reeves - (Neo) +++ Laurence Fishburne - (Morpheus) +++ Carrie-Anne Moss - (Trinity) +++ Hugo Weaving - (Agent Smith) +++ Mary Alice - (Oracle) +++ Monica Bellucci - (Persephone) +++ Jada Pinkett Smith - (Niobe) +++ Produkcia: Joel Silver, Andy & Lana Wachowski +++ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak nevim, kdyz sem to videl poprvy, tak jsem z toho mel rozporuplny pocity, podruhy jsem se spis nudil a ted kdyz sem ho videl potreti, tak jsem se dobre bavil, asi proto, ze uz jsem tolik neocekaval. Jelikoz se uz vse chyli ke konci, tak je dej uz smysluplnejsi a neni to jako v Reloaded, kterej v podstate slouzil k vyplneni prostoru mezi prvnim a poslednim dilem. I tentokrat je tu spousta cool zaberu, predevsim bitva v Sionu je naprosto dokonala, uzasna kamera, herci opet odvadi svuj standart, ale prekvapil Weaving, kterej mi prisel ze vsech nejlepsi. Triky jsou tentokrat jeste lepsi, ale opet mam dve vytky. Kdyz Strojvudce preskoci pred vlakem, je videt, ze je vlak dost pocitacovej a pak pri bitve Neo vs. Smith, kdyz vyleti do vzduchu. Co se tyce zaveru, tak je to takovy ukonceni neukonceni, sice film tvurci zakoncily a to naprosto bombastickou bitkou, ale zaroven si nechali takovou pojistku, kdyby chteli jeste neco o Matrixu natocit. Tim myslim ty zaverecny slova Vedmy. Na prvni dil to samozrejme nema, ale s druhym je to priblizne na stejny urovni, i kdyz druhej dil je mozna o chloupek lepsi. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kapky pořád padají, hrdinové zůstávají stejní, ale ten kód se nám nějak změnil. Je sice zelený, ale nepadá dolů plynule. Zadrhává se a místo po kvalitní dějové linii plyne po neopodstatněných proslovech, nevěrohodných dialozích a smutně nefunkčních akčních scénách. Když si při počínání v Sionu vzpomenu na dokonalost prvního dílu, na přesně definované postavy a na nezapomenutelné dvě hodiny, na které se dá dívat pořád dokola bez toho, že by ztratily kouzlo, je až nespravedlivý pocit, že mě Wachovskis fatálně podvedli a navždy mi zkazili jeden nezapomenutelný příběh. Morpheus se stal pouhou motivační figurkou, Niobe sama o sobě nemá roli, ať už zachraňuje kohokoli a jen hmatatelné pouto Nea a Trinity mi dává pocit jisté životnosti. A ani perfektní závěrečný souboj mi onen zkažený dojem nenapraví. Program provedl neplatnou operaci a bude ukončen. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (70)

  • Ve scéně, kdy přijdou Morpheus (Laurence Fishburne) a Trinity (Carrie-Anne Moss) za Vědmou, se Trinity zmateně zeptá: „Kdo jste?“ Natož Vědma odpoví, že jí velice mrzí, že se to stalo. A že tam nemůže sedět taková, jakou si jí pamatují, protože to nebylo předurčeno. Celý tento dialog je určitým vysvětlením přeobsazení herečky z Glorie Foster, která ztvárnila vědmu v prvních dvou dílech na Mary Alice. Původní herečka totiž zemřela na cukrovku po dokončení svých scén pro Matrix Reloaded (2003), a tak za ní museli tvůrci pro poslední film sehnat náhradu. Trinitina otázka a Vědmina odpověď jsou tedy zajímavým řešením přeobsazení postavy oproti mnohým snímkům, kde vše obvykle proběhne bez jakékoli úpravy scénáře a změna herce má proběhnout "bez povšimnutí". (LucasAbelle)
  • Ve filmu je 804 trikových záběrů. (Elisebah)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 150 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno