Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti donuceni následovat dvě různé cesty. Ming byl rekrutován vůdcem největšího hongkongského gangu, aby se infiltroval do řad policie jako tajný vyzvědač. Policista Yan se mezitím úspěšně infiltruje do gangu a získává si důvěru mafiiánského bosse a Ming je povýšen do CIB - útvaru zvláštního zpravodajství, oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Policie má podezření, že v jejích řadách někdo slídí, a tak potřebuje volavku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (308)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kvalitná krimi dráma so štandardným námetom, no nečakaným vyústením. Woo-ovský motív duelu dvoch mužov na opačných stranách zákona, umocnený na druhú. Síce bez úžasnej Woo-ovskej akcie, no s dôkladne prepracovanými postavami a dynamickou vizuálnou stránkou i v pokojných scénach. Jedno z reprezentatívnych dielok svojho druhu, nabité myšlienkovým rozmerom, ktorý človeku nevykúzli práve úsmev na tvári. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $169,659Tržby Celosvetovo $9,300,000║ Základná kostra príbehu je pútavá ale je v takom nesúrodom prevedení, prechody medzi scénkami su proste nezvládnuté, že pokiaľ by som nevidel remake tohto filmu pod názvom Skrytá Identita moc by som z tohto originálu nemal, rovnako tak som mal asi do polovice filmu problém zvyknúť si kto je kto a akú úlohu ma v tomto filme. Vizuálne celkom slušne, občas to narazí o celkom slušné napätie, pokiaľ príde na akciu tak je nulová, hudba tu je len do stratena. Slabší priemer, žiadna veľká sláva sa nekoná. /40%/ ()

Reklama

pm 

všechny recenze uživatele

Připomenout si po letech Volavku byl užitečný nápad, tím spíše, že už znám i Scorseseho remake "Skrytou identitu". Jednak jsem si potvrdila, že staré kousky v novém kabátku prostě nemusím, jednak jsem si uvědomila, co mi na americké verzi vadilo nejvíc. Zapomenu na přemrštěně lacinou stylizaci Jacka Nicholsona, zdůrazním jen, že Matt Damon pro mne herecky zajímavý asi nikdy nebude a tím fakt, že Di Caprio v něm neměl rovnocenného spoluhráče. Zato Andy Lau a Tony Leung Chiu Wai jsou zde skutečný herecký pár, film samotný se lehce dotýká klasiky žánru a my tak smíme vidět muže, kteří se mohli vzájemně respektovat. Tvůrci se soustředí na psychologickou drobnokresbu a civilní osudy obou hrdinů, v závěru navíc boří zavedená schémata, což "Volavku" činí dvojnásob zajímavou. Pokud mne Damonův gauner v podstatě nezajímal, tak s Andyho podrazákem jsem v konečném důsledku schopna cítit. Jinak: začínám mít pocit, že Tony Leung je bezkonkurenčně nejzajímavější a nejlepší asijský herec současnosti. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

V podstatě žádná akce, což považuji v akčním filmu za fatální selhání. A nezachrání to ani zajímavě vystavěná zápletka, ač v jádru banální. Charaktery jsou dobře vykreslené a divák fandí ať už má východní mektání a klikiháky rád, či nikoliv. Přesto je to však jediný klad který jsem našel. Zbytek je nuda a šeď. Velice průměrný film, vysokému hodnocení nerozumím, ale to už je zde normální. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Problém je, že som videl skôr Scorseseho remake a až potom Hong Kongský originál - a ten bol akýsi rýchlejší (no napriek tomu menej akčný), roztrojená línia partneriek žien (Scorsese ich dal do jednej - pričom šéfov/nadriadených urobil z jedného troch) - no, skrátka, o čo mi ide - nesporné práve prvenstva patrí Volavke v oblasti námetu - ten je premyslený a príbehovo naozaj originálny, dramatický a vypracovaný - čo sa ale týka spracovania toho námetu do scenára, aby všetky motívy dostali zadosť, všetky linky sa uzavreli, atmosféra sa pekne rozvinula, postavy prešli svojím oblúčikom, emócia zapasovala v správnom momente a aby sme to mali pekne aj s akciou, drámou a všetkým tým okolo, to majstrovskejšie urobil Scorsese - aj keď možno fakt neviem nazerať na tento film bez toho, aby som ho porovnával s remakeom, ktorý, keďže to je Hollywood, ktorým som odchovaný, mi prišiel už viac zrozumiteľný a viac predžutý pre môj spôsob rozumenia filmovej reči . . . ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Filmom sa silne inšpirovala videohra "Sleeping Dogs" z roku 2002. (Real Tom Hardy)
  • Tvůrci se značně inspirovali kultovním akčním filmem Hard Boiled (1992) od Johna Woo, kde Tony Leung ztvárnil taktéž roli tajného agenta policie. Některé dialogy jsou doslova okopírované. (Dolvich)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Scorsese všude, kam se podíváš

Scorsese všude, kam se podíváš

22.01.2007

Martin Scorsese. Jen těžko byste za poslední týdny našli v médiích zaobírajících se filmovým děním frekventovaněji zmiňované jméno. Tento legendární americký režisér si aktuální mimořádný zájem okolí… (více)

Bye bye Hollywood

Bye bye Hollywood

16.10.2006

I přesto, že se svým nejnovějším snímkem, Skrytá identita, slaví nevídané úspěchy, ať už kritické nebo finanční, má klasik velkého plátna Martin Scorsese v plánu dát si od hollywoodských blockbusterů… (více)

Reklama

Reklama