Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh mírumilovného syna bohatého a významného rodu v Jeruzalémě, který je dílem kvůli své snaze bránit práva židů a dílem nešťastnou shodou okolností odsouzen na galeje. Po mnoha útrapách a dobrodružstvích vybojuje zpět svobodu a vede svůj národ proti hněvu Římanů. Wylerův Ben Hur je nejenom epickým příběhem, ale také jedním z nejlepších a nejslavnějích filmů historie. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (473)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tohle je u mě první (a zatím jediný) případ, kdy se mi film líbí víc než knížka. Narozdíl od ní není vůbec zdlouhavý a těžkopádný, právě naopak - skvěle dokázal zobrazit reálie z přelomu př.n.l. / n.l. a podkreslit je zajímavým příběhem (který je sice podle knížky, ale opravdu skvěle vyprávěný, narozdíl od slov pana Wallace, při jejichž čtení jsem se opravdu neskutečně nudila). Navíc skvělá atmosféra (viz.závody koňských zpřežení), výteční herci, dobrá hudba a fantastická výprava dělaná tak, jak to v té době jedině šlo, tedy doopravdy a s tisíci statistů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ben Hur je megafilm. Skutočný megafilm. Nie film, kde vytvoríte státisícové armády v počítači. Proti tomu samozrejme tiež nič nemám, ale tá ručná práca, tá drina, keď máte pred sebou desaťtisíc štatistov a velíte im, čo majú robiť, tá je tu cítiť úplne všade. Ben Hur je slávny hlavne kvôli závodnej scéne s vozmi, lenže nie je to ani zďaleka jediná megalomanská scéna, tých je tu popravde omnoho viac, ako som očakával. Ben Hur je pre mňa najvýznamnejší film Hollywoodskeho monumentalizmu. Spolu s Návratom kráľa asi najväčší veľkofilm všetkých čias. Aspoň z môjho uhľa pohľadu. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Netvrďte mi, že se vám tento více než tří a půl hodinový film, ve kterém se kromě dvou scének totálně nic neděje, líbil. Nezpochybnitelnou pravdou zůstává, že tehdy, tedy v době vzniku, asi ano. Ale lidi proberte se. Už je tomu nějakej pátek, co se nepohybujeme v roce 1959. I když na svoji dobu film vypadá tak, že by bylo potřeba dát před ním klobouk dolů, tak dnes už jeho technické nedostatky rozesmějou nejednoho diváka. Na jeden zátah bych film určitě zhlédnout nezvládl, protože vydržíte cca hodinu a poté se začnete silně nudit a oči vám budou padat tak rychle, že do 10 minut padnete vy ve tvrdý spánek. Dělám to nerad, ale filmu který má asi 3h 30min a z toho mě asi 3h 10min totálně ubíjí a nudí prostě nemohu dát nic jiného než odpad a vám bych si dovolil doporučit totéž. Dobrá scénka ještě nedělá dobrý film. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Jak je vůbec možné, že v roce 1959 (!) vznikl film, který hravě strčí do kapsy všechny současné sandálové filmy, které si na sandálové filmy ve skutečnosti jen hrají? Ben Hur je na Blu-rayi absolutní pecka. Ten film za 55 let od své premiéry vůbec nezestárl, všechno pořád funguje, skoro čtyřhodinová stopáž ubíhá velkou rychlostí a závěrečný duchovní přesah má i dnes co říci. A jde to i bez nucených a doslovných biblických výjevů, Mel Gibson by si měl Wylerovo geniální dílo pouštět každý den. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že jsem přemýšlel delší dobu co vlastně o filmu napsat, když vše už bylo tady v komentářích řečeno, tak mi nezbývá než dodat fakta, příběh o Judah Ben-Hurovi je smyšlený. Odehrávající se během panování Římského císaře Augusta v době vzniku prvních křesťanů, ale určitě geniální autor Lewis Wallace našel předobraz svého hrdiny ve starověkých análech antiky. Ben Hur je nádherným příběhem. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (77)

  • Na místa natáčení se muselo přivést 40 tisíc tun mořského písku. (Tommass95)
  • Postaveno bylo přes 300 kulis. (Karlos80)

Související novinky

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (více)

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Cinecittà – návrat ke slávě?

Cinecittà – návrat ke slávě?

30.11.2014

O italském filmovém studiu (čti „činečita") sídlícím v Římě jsme se tu už zmínili před několika měsíci v souvislosti s několika připravovanými nákladnými televizními sériemi (jedna z nich v režii… (více)

Reklama

Reklama