Reklama

Reklama

Larry, kroť se

(seriál)
  • USA Curb Your Enthusiasm
Trailer
USA, (2000–2024), 59 h 54 min (Minutáž: 28–45 min)

Tvůrci:

Larry David

Hudba:

Aaron Kaplan

Hrají:

Larry David, Cheryl Hines, Jeff Garlin, Susie Essman, Jerry Seinfeld, Carla Jeffrey, Matt DeCaro, Jorge Garcia, Steve Skrovan, Bob Odenkirk, Wanda Sykes (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(120)

Obsahy(1)

Larry David má všechno – je bohatý, zajištěný, má slavné přátele, starostlivou ženu i nádherný hollywoodský dům. Proč se tedy tak úporně snaží o to, aby svůj život proměnil v nezvládnutelný chaos? Vše se dozvíte v novém komediálním seriálu HBO, který uvádí Larryho Davida... v roli Larryho Davida! (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer

Recenze (44)

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Humor založený na sociální neobratnosti, slabosti a podpantofláctví hlavního hrdiny. Neumí se bránit, neumí říct ne, je obklopen toxickými lidmi. Jeho žena mu dominuje, nikdo ho nerespektuje, ale jakýmsi činěním osudu má spoustu peněz a je slavný díky svému údajnému vtipu. První série možná zaujme, ale druhá už se opakuje a další už neposoudím. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Seriál, na který si musíte zvyknout. Hlavní hrdina totiž vůbec není takovej kretén, jak by se mohlo zpočátku zdát a s každou další epizodou vám bude připadat sympatičtější a jeho trapné trable vtipnější. A bezservítková camea slavných kolegů (namátkou Ricky Gervais, Michael J. Fox) jsou obdivuhodná. ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

V průběhu třetí série jsem si uvědomil, že nemá smysl hodnotit každou sérii zvlášť, protože je mi už celkem jasný, že bych všem dal plnej počet. Tohle je moje krevní skupina. Z nástrah sociálních interakcí asi těží většina sitcomů, ale žádný takovým způsobem jako Curb. Takhle kreativní proplétání dějových linek jsem viděl naposledy v Arrested Development, ale tady je to skoro v každé epizodě. Larry David je génius a pokud se někdy kouknu na Seinfelda, bude tomu tak nejspíš kvůli tomuhle seriálu. Btw... Odpad od LIVINGDEADa byl jako vždy skvělým doporučením. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zpočátku rozpačité dojmy z jaksi na koleně spíchnutých, až poloamatérských epizodek ze života jednoho "příliš entuziastického" chlápka, nahradilo nefalšované pobavení a potěšení z výstředních trapasů a na první pohled obyčejných životních situací, které se vždy nějak neobyčejně zamotají a nakonec skvěle vyvrcholí. Larry má trochu jinou morálku, ale přitom je velmi racionální a "správný", nikomu nechce ublížit, je pouze nekonečnou obětí společenských situací, pravidel a nešťastných náhod. Styl humoru je tedy trošku odlišný než v sitcomech bývá zvykem, a proto jej asi ne každý ocení, ale hravost i trefnost co se týče společenských klišé seriálu upřít nelze. Spokojenost určitě, ale po druhé bych si to už nedal. 7/10 ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 60. ročník (za rok) 2002 - *Nejlepší seriál (komedie / muzikál) + nominace (4) - 60. ročník 2002, 62. ročník 2004 - Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Larry David, 63. ročník 2005 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), Nejlepší herec v seriálu (komedie / muzikál) - Larry David ()

Galerie (864)

Zajímavosti (7)

  • Väčšina hlavných postáv má rovnaké krstné mená, ako herci, ktorí ich hrajú. Napr. Jeff Garlin (Jeff Greene), Cheryl Hines (Cheryl David), Susie Essman (Susie Greene). (m.a.t.o.)
  • Na začiatku prvej série sa Jeff Garlin (Jeff Greene) zotavoval z mŕtvice. Herec neskôr prezradil, že práve práca, keď sa musel na natáčaní zúčastňovať každý týždeň, mu pomohla plne sa uzdraviť. (m.a.t.o.)
  • K žiadnej epizóde nebol napísaný podrobný scenár, a tak veľké množstvo dialógov bola čistá improvizácia hercov. (m.a.t.o.)

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama