Reklama

Reklama

Případ pro zvláštní skupinu

(seriál)
  • Slovensko Prípad pre zvláštnu skupinu
Československo, 1989, 6 h 2 min (Minutáž: 59–63 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Ivan Gariš

Kamera:

Josef Pávek

Hrají:

Josef Somr, Jiří Schmitzer, Tereza Brodská, Josef Vinklář, Zuzana Bydžovská, Jana Štěpánková, Jiřina Bohdalová, Alois Švehlík, Stella Zázvorková, Jaroslava Obermaierová, Zdeněk Řehoř (více)
(další profese)

Epizody(6)

Josef Somr, Jiří Schmitzer a Tereza Brodská jsou členy zvláštní skupiny, vyšetřující těžké zločiny. Jejich první případ vražd bez zjevného motivu je tvrdým oříškem... (oficiální text distributora)

Zajímavosti (15)

  • Jana Štěpánková zde hraje podvodnici, která za úplatu nabízí protekci při přijímačkách na vysokou školu. Nic ovšem nedělá – pokud se student na školu nedostane, prostě peníze vrátí, že to nevyšlo. Stejný postup podvodu je popsán i v seriálu Okres na severu (od r. 1981) v epizodě Rozchod (1981), přibližně v čase 00:18:00. (HonzaR.)
  • Budova, která v seriálu představuje sídlo kriminalistů ze zvláštní skupiny, je ve skutečnosti Studentský dům Českého vysokého učení technického na nároží Bílé, Bechyňovy a Kolejní ulice v Praze-Dejvicích. Stavba, jejíž součástí je tzv. červená menza, byla podle návrhu Ing. arch. Oldřicha Dudka dokončena v roce 1986. (Martin_L)
  • Seriál měl mít premiéru na podzim 1989, přišel však převrat a do vysílání se nedostal. Do vysílání byl pak nasazen v první polovině devadesátých let televizí Prima. (med)
  • Hlas Zuzany Bydžovské, která se představuje ve sluchátku jako sestra Agáta, je možné slyšet v každé epizodě, na obrazovce ji však nikdy divák nespatří. (sator)
  • Erotická nahrávka, kterou sleduje skupina lidí předtím, než do místnosti vtrhne Josef Drnek (Josef Somr), je Girls U.S.A. (1980). (offlineman)

Případ pro zvláštní skupinu - Noční chodec (1989) (epizoda) (E01)

  • Kasík (Jiří Kodet) prosí pracovníky kriminálky, aby ho zavřeli, protože mu jde o život, což byla pravda. Ti to odmítli, i když je jejich náčelník varuje, že pokud někdo Kasíka zabije, tak je stáhne z kůže. Nabízela se prostinká věc, dát mu sledovačku – jednak by ho chránili a jednak by dokázali vraha při útoku zatknout. To se však nestalo. (sator)

Reklama

Reklama