Reklama

Reklama

Studio 30 Rock

(seriál)
Ukázka z filmu 4
USA, (2006–2013), 50 h 36 min (Minutáž: 22 min)

Tvůrci:

Tina Fey

Hrají:

Tina Fey, Alec Baldwin, Jane Krakowski, Tracy Morgan, Judah Friedlander, Jack McBrayer, Keith Powell, Scott Adsit, Katrina Bowden, Grizz Chapman, Kevin Brown (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(138)

Obsahy(1)

Tento komediální seriál sleduje každodenní počínání Liz Lemonové, která je hlavní scénaristkou fiktivního zábavného pořadu "The Girlie Show". Se svými spolupracovníky vymýšlí scénky pro tento pořad a všechno jde, jak má, když vtom do jejich životů přichází Jack Donaghy s tváří Aleca Baldwina. Jejich nový šéf je dost svérázný až "divný" a člověk nikdy neví, co od něj čekat. Seriál se nesoustředí na samotnou práci scénáristů a spíš ji jen využívá jako katalyzátor vtipných situací. Sledujeme hlavně osudy charismatické Liz, která z nového šéfa a každodenních pracovních problémů šílí. A to ještě neví, že zanedlouho bude muset kočírovat ulítlého černošského komika Tracyho Jordana a ještě se neustále potýkat s problémy jejího osobního života. (scroochy)

(více)

Videa (13)

Ukázka z filmu 4

Recenze (213)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný komediální seriál z televizního prostředí. Ten styl humoru možná není pro každého a každýmu ten styl zkrátka sednout nemusí. Když si na něj ale po pár dílech zvyknente a naladíte se na tu správnou vlnu, tak už se budete jenom bavit. Tina Fey je úžásná, Tracy Morgan neodolatelně šáhlej a Alec Baldwin je výbornej a dokazuje, že ho ještě nesmíme odepisovat. A i ostatní postavy či camea jsou výborný. Ty Emmy jsou bez debat zasloužený. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

hodnocení po první sérii: 30 Rock není prvpolánovitej útok na bránice, jakej bych čekal od jednoho z nejúspěšnejších sitcomů posledních let. Záchvaty smíchu se nekonaj, leckdy ani normální smích, ale je tu jeden velkej důvod proč koukat, a to je Liz Lemon v podání Tiny Fey. Tu si nejde nezamilovat, ani když si vyndavá salát z vlasů a hlavně: pozná rozdíl mezi Star Trekem a Star Wars. Přesto to nebude hodně lidem stačit, navíc kdybych neviděl x dílů za sebou, bavil bych se asi ještě míň. 70%. ()

Reklama

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Trefný výsměch televizní blbosti se skvělými postavami a i poměrně slušnou trvanlivostí. Břitké glosátorství Tiny Fey navíc pokrývá i spoustu dalších nejen kulturních oblastí a činí z téhle mimochodem značně přitažlivé dámy potenciálního adresáta nemalého množství výhružných dopisů. Nezřídkakdy přemýšlím nad tím, jak je možné, že NBC tenhle pořád vůbec pouští do světa. Ale díky bohu za něj. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto seriálu se skvěle bavím. Není to žádný sitcom, u kterého se plácáte smíchy do kolen, ale příjemné veselé historky ze zákulisí natáčecího studenta. Výborný výběr herců v čele s Tinou Fey, která je nejen krásná žena, z níž ženskost a sex-appeal jen číší, ale která celý seriál stvořila a drží ho pevně v rukou. S každým dílem dostává více prostoru i Alec Baldwin, který mne dříve výrazně nezaujal, ale jeho výkon v dvoudílném Norimberském procesu a v tomto seriálu ve mně vzbuzují vůči němu sympatie. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Keď sa pozriem na niekoľko hlavných postáv, je mi jasné, že tento seriál by som mal neznášať. Tracy Jordan je nevtipný, tupý ako tágo a bez štipky talentu, napriek tomu je tu za televíznu a filmovú hviezdu. Jenna je umelá, povrchná blond-pipinka, ktorej pánboh tiež veľa intelektu nenadelil. Jack má síce rozumu aj za všetkých ostatných, ale je príliš "podnikateľský", money-centrický a odchovaný na osobnostno-motivačných sračkách, takže ako producentovi kreatívnej spoločensko-kritickej live comedy show mu nemám prečo veľmi fandiť. A je to republikán a chodil s Condoleezou Rice, ble. Vďaka bohu, že tu je Liz, ktorá je priam dokonalá. Čo sa samotného seriálu týka, ten je vynikajúci, skvelo napísaný, netlačí na pílu, no je spoľahlivo zábavný, často príjemne sebaironický a celkovo sa naň dobre pozerá. Hviezdu ale strhávam za to, že ma núti sympatizovať s postavami, ktoré mi sympatické rozhodne nie sú. A v neposlednom rade sa to ani náhodou nechytá na geniálny Studio 60 on the Sunset Strip, ktorý rieši podobnú tému (síce je o poznanie vážnejší) a 30 Rock prekonáva o niekoľko kvalitatívnych levelov. ()

Galerie (1 832)

Zajímavosti (46)

  • Šest let po sobě získal Alec Baldwin (Jack Donaghy) cenu Screen Actors Guild Award pro nejlepšího herce v komediálním seriálu. (Missa08)
  • Alec Baldwin prohlásil, že realizace a natáčení seriálu byla ta nejlepší práce, jakou kdy měl. (cihlenka)
  • Názov seriálu je odvodený od 30 Rockerfeller Plaza, čo je adresa v New Yorku, na ktorej sídli televízna stanica NBC Universal. (ladko)

Související novinky

Zemřel herec Rip Torn

Zemřel herec Rip Torn

10.07.2019

Ve věku 88 let zemřel herec Rip Torn, známý například z HBO pořadu The Larry Sanders Show, původních Mužů v černém, nebo Broadwaye. Torn byl za svou roli drsného producenta Garryho Shandlinga… (více)

Dokonalý trik Carreyho a Carella

Dokonalý trik Carreyho a Carella

13.10.2011

Nejúspěšnější bavič 90. let a jeden z nejúspěšnějších komiků současnosti se potkali už na placu Božského Bruce a u mikrofonu Hortona. Ale až teď to spolu rozjedou naplno díky komedii Burt Wonderstone… (více)

Reklama

Reklama