Reklama

Reklama

Kriminálka Miami

(seriál)
  • USA CSI: Miami (více)
všechny plakáty
TV spot 5
Akční / Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2002–2012), 173 h 1 min (Minutáž: 43–45 min)

Hrají:

David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Rex Linn, Jonathan Togo, Eva LaRue, Khandi Alexander, Omar Benson Miller, Sofia Milos, Rory Cochrane (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(232)

Obsahy(1)

Na rozdiel od kolegov v Las Vegas, ktorí dokonale poznali prostredie suchej púšte, kriminalisti z Miami vyšetrujú zločiny v dusnej a vlhkej klíme bujnej subtropickej vegetácie Floridy. V jednotke C.S.I. Miami ďalej pracujú Calleigh Duquesneová (Emily Procterová), južanská kráska, ktorá sa špecializuje na balistiku a balistické testy, ďalej Tim Speedle (Rory Cochrane), mladý vyšetrovateľ s dobrými stykmi v uliciach, Eric Delko (Adam Rodriguez), expert na vodu, ktorý vie všetko o riekach a močiaroch na Floride a pozná všetky biologické a fyzikálne procesy, ktoré sa v nich odohrávajú. Neoddeliteľným členom tímu je vševediaca súdna lekárka a koroner Dr. Alexx Woodsová (Khandi Alexander), ktorá načúva reči stôp na telách obetí. Jednotka forenzných vedcov z Miami dokáže vyriešiť aj také prípady vrážd, ktoré by iné laboratóriá pre náročnosť vzdali. Ich doménou sú dôkazy z miesta činu, predovšetkým odtlačky prstov či biologický materiál. Presné výsledky náročných vedeckých analýz, porovnávania DNA a nevyhnutná železná logika umožňujú efektívne pátranie po skutočných zločincoch. Pod prístrojmi najlepšie vybavených laboratórií na svete potom nájdené dôkazy prehovoria jasnou rečou a prezradia znalcom dostatok informácii o páchateľoch. Pomstia tých, čo už hovoriť nedokážu - obete zločinov. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 5

Recenze (408)

Jakubisko 

všechny recenze uživatele

Představuji si scénu, oběť je brutálně zavražděna velkým kuchyňským nožem. Velký šéf pan Horatio přijde do domu podezřelého, rozhlédne se a uvidí na kuchyňské lince stojánek na nože. Vážným hlasem pronese: "vidím že máte krásné nože" ...na chvíli se zastaví a poté dodá "ale koukám že jeden chybí". Podezřelý klidně odpoví: "chybí, včera jsem ho dal do myčky". Načež velký Horatio ho probodne pohledem a obviňujícím tónem prohlásí: "Vy si myjete nože?!" _____ No, tak takhle nějak to chodí ve všech dílech, nedivil bych se kdyby tenhle můj fiktivní někdy natočili :) Ale jinak je to docela zábavný seriál... ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Dle mého soukromého hodnocení stojí CSI:Miami na třetí pozici za CSI a CSI:NY. Na Las Vegas tenle mladší spin-off zdaleka nemá. Horatiovy hlášky jsou sice velmi cool, David Caruso mi ale svým toporným projevem někdy už začíná lézt na nervy (trochu mi přijde, že využívá herecké metody dle Joeyho Tribianniho...:). Zbytek osazenstva je patřičně miamsky sexy, ozvlášť Emily Procter s pistolí. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ptáte se, proč tak vysoké hodnocení? Protože CSI Miami je minimálně o stupeň lepší než její starší sestra z Vegas a aspoň o dva než NY. prostředí je příjemné, Herecké výkony jsou opravdu slušné a zápletky nenudící a za to stojící. U na Miami koulám jen občas (ale teď už moc ne), ale nikdy to nezklamalo, což původní Kriminálka mnohokrát. Hudba je stejně jako u kolegů povedená ale kvalita je mnohem vyšší. Klidně dám těch 80%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

CSI: Miami je věrnou kopií svého staršího bratříčka. Tak věrnou, že kromě jiného vyšetřovacího týmu je to jen a pouze "more of the same". Navíc David Caruso nedosahuje úrovně Williama Petersena, ale to je zřejmě otázka čistě osobních sympatií. Rád se mrknu, když není v televizi nic lepšího a přítelkyně už spí:) Jako u takřka všech podobných seriálů některé díly dokáží chytnout a vyšetřování vypadá i celkem...no, ne reálně, ale bez z prstu vycucaných "haluzných" důkazů - jenže takových dílů (jako u tařka všech podobných seriálů:)) není mnoho a čest tak může zachránit jen nějaký ten pokus o prokreslení postav, lépe řečeno postavy a pak ještě atraktivní vyšetřovatelky...což ovšem taky nemá s realitou mnoho společného:) Ale kdo od věcí Jerryho Bruckheimera čeká realitu, že ano;) 70%...to platilo někdy do třetí série, kdy jsem to ještě sledoval - při nevímkolikáté repríze sedmé řady jsem krátce po sobě natrefil na několik dílů, které urážely inteligenci diváka způsobem tak nevybíravým, že to ani zrzek nasazující si sluneční brýle nemohl ustát se ctí. Aktuálně to vidím tak leda na padesát, tudíž bychom se měli dostat na slušných popově-cool nenáročných 60%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dokážte mi to.“ – „Neprovokujte ma.“ Jerry Bruckheimer odštartoval záplavu „realistických vedeckých kriminálok“, ktoré sa jedna od druhej odlišujú... odlišujú sa... vlastne ničím. Sú akoby ich jedna mater mala a ja nechápem ich vysokú sledovanosť. Iste, je to poctivé remeslo. No to je aj veľa iných, podstate menej úspešných seriálov s kriminálnou zápletkou. Navyše mi ako nostalgickému vyznávačovi „starých prístupov“ („Profesionáli“, „Dempsey a Makepeaceová“) nesedia biedne pokusy o chladnokrvné osobnosti s odznakom“. Hľadať psychológiu tam, kde žiadna nie je, sa mi nechce, kvázi exotická výprava Miami ma pri najlepšej vôli neinteresuje, dialógy šuštia papierom a jediné, čo je na tejto sérii aspoň štipku originálne, je „prísne vedecký štýl vyšetrovania“ (či skôr pokus o prísne vedecký štýl vyšetrovania, lebo Dominik Dán o ňom hovorí ako o "úsmevnej sci-fi, ktorá v realite takto vôbec nefunguje"). Ale aby som len nehanil – ryšavý David Caruso, ktorého nemám rád (JADE, BOZK SMRTI), mi sadol. ()

Galerie (1 820)

Zajímavosti (167)

  • Epizóda Vlna zločinu z tretej série má výnimočnú dĺžku - 60 minút. (ash99)
  • Darrel Grimwood volá Tobeyho Hollinsa menom Theo Huxtable, je to postava zo seriálu Show Billa Cosbyho (1984). (Pat.Ko)
  • Keď Horatio (David Caruso) a Calleigh (Emily Procter) vyjdú na promenádu pri domčeku na pláži, brána na plote je zatvorená. O malú chvíľku je otvorená. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (více)

Reklama

Reklama