Reklama

Reklama

Život na zámku

(seriál)
  • Slovensko Život na zámku
Drama / Rodinný
Česko, (1995–1998), 44 h 35 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Jaroslav Hanuš

Scénář:

Jan Míka

Kamera:

Jan Osten

Hrají:

Tomáš Töpfer, Kateřina Macháčková, Kateřina Kaira Hrachovcová, Petr Hradil, Jiřina Jirásková, Pavel Soukup, Jana Synková, Lenka Termerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

V seriálu se potkáme s početnou rodinou Králových, s babičkou (v neodolatelném podání J. Jiráskové), doktorem Králem (T. Töpfer), jeho ženou, profesorkou gymnázia (K. Macháčková), dcerou Simonou (K. Hrachovcová) a synem Otakarem (P. Rajchert). Hlavní osu seriálu tvoří osudy rodiny žijící v menším českém městě. Budeme sledovat jejich snahu o výměnu bytu, radost nad nečekaným dědictvím i smutek nad ztrátou zámku, získání nové ordinace, problémy se zamilovaným synem, nezdárným studentem, i dcerou, která by se ráda stala novinářkou… (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Igy007 

všechny recenze uživatele

Scénář neřeším, neboť je pitomý v rámci seriálového standardu. Co je ale opravdová hrůza : kostýmy a dialogy ... ty hadry ukradli důchodcům ? Dorostenka se obléká stejně jako její babička, děs běs. A ty hovory vzor mentál - vždyť takhle nikdo nemluví a nemluvil ani v 90. letech (20. století tedy na tuty ne). Představitel hlavní role, "vyvolené" hamty hamty dřevo, dostával ty velké role asi jen díky svému původu, člověku se z něho kroutí nehty na nohou. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Miroslava Hanuše rozhodně nelze nazvat špatným řemeslníkem, ovšem totéž už stěží půjde provést v případě Jana Míky, o němž hovořili-li na Kavkách jako o novém Dietlovi, příliš nepřeháněli, když v rámci žánru i tématu velmi slušně odehraná záležitost skutečně působí jako zrestituovaná dietlovina.. A tak královský Život v zámku a podzámčí jen kráčí ve stopách divácky vděčné televizní předrevoluční tvorby, ten komerční zápach telenovel však nelze nezachytit.. Zajímavě rozehrané téma.. ()

Reklama

Rangerek 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dát pět hvězdiček, protože první řada je pro mě osobně jedním z nejlepších českých seriálů vůbec. Skvělé postavy, skvělí herci, skvělý děj, skvělý Kolín, celkově skvělý obraz poloviny 90. let u nás. Všechno plyne hladce a člověk se nenudí. Mimořádně povedená je i hudba. Bohužel 2. a obzvlášť 3. řada se silně nepovedly, až člověk nevěří, že to měl být jeden seriál. Spoustě lidí to pochopitelně pokazilo dojem, ale já svoje hodnocení prostě změnit nemůžu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný seriál ,který se dočkal asi 4 serií. O rodině ,které změní život dědictví zámku. Postavy jsou velice dobře zahrané. Viz ústřední rodina či statkář Pešák., nebo záporák Bohata (J. Čenský,který je sám od pohledu nesympatický). Velice pěkně napsané osudy rodiny a známých. Svého času nejsledovanější seriál u nás. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Dá se na to koukat i po letech, je to prostě taková velká rodinná sága z českých luhů a hájů. Nemyslím, že dneska by to někdo zvládl lépe, s ohledem na to, co se dnes točí. Pro mě je také zvláštní jev, že starší generace byla v hereckém obsazení víc sexy a zajímavá než jejich děti. K. Macháčková u mě s přehledem válcuje naprosto unsexy a nudnou K. Hrachovcovou a Soukup s Töpferem mají víc sex-appealu, než všichni ti otravní a nudní mladí kluci. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (29)

  • U maturitní zkoušky je nad tabulí chybně pověšena česká vlajka. Pořadí barev pro svislou vlajku ČR je tedy v epizodě nesprávné. (astilbe)
  • Seriálová ulice Na Zámku se ve skutečnosti jmenuje Na Groši a nachází se v Praze Hostivaři. (Flyer)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama