Reklama

Reklama

Čtvrtý a podle mnohých také nejlepší díl slavné hororové série. Ke zdařilému pokračování nejvíce přispěli herec Cryspin Glover a tvůrce speciálních efektů Tom Savini (Dawn of the Dead). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdo z uživatelů, kteří koukají na mé komentáře čekali, že mě opustí touha sjet všechny díly Pátků, tak jim musím vzkázat, že hodlám své slovo dodržet:) Takže se podíváme společně co nám přinesla Čtverka. Hned na úvod se dostavuje známá rekapitulace. Na režisérské stoličce se pevně uvelebuje tvůrce božských béček Chucka Norrise a jde se na věc. Bruce Mahleh známý z Policejní akademie to schytá jako první z celkových 13 padlých. Pak příjde na řadu sestřička, tlustá stopařka a pak už jde na řadu mládež. Opět sympaťáci, jenže v nesprávný čas na nesprávném místě. U holek rozhodně bylo na co koukat a tak je jich dvojnásobná škoda, jenže vysvětlete to někdo Jasonovi. Na závěr to Jason schytá od malého Tommyho. Jelikož mám za sebou již 4 díly, tak mě nezbývá než porovnat tuhle sérii trošku s Vřískotem a upřímně, to srovnání by vyznělo mnohem lépe pro Cravenovu sérii. Tady přecejen napětí není nikterak mnoho a většinou po velice krátké chvíli končí oběť s mačetou v hlavě. 65% ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Dúfam, že ste nečakali, že Jason skutočne umrel, lebo ak hej mám zlú správu: Jason žije a opäť vraždí. Ako je už pre sériu Friday the 13th zvykom na scéne sa objavujú teenageri, chcú sex, dievčatá sa nehanbia za svoje telá, nie je tu žiadny dej a Jason sa len prechádza a kade chodí tam vraždí. Pekné úmrtia, slušný bodycount a skvelý koniec, z toho vychádza jedna z najlepších častí F13. Bodycount: 13 ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

796. hodnocený film: Narozdíl od předchozího dílu tohoto hororového vyvražďováku velký pokrok kupředu, ale pořád je to velký krok zpět v porovnání s prvním kouskem o lidské bestii jménem Jason. Jestli se necháte zlákat partičkou hezkých holek, co si sundali za padesát babek tričko a získaly tak nálepku "herečky", je to vaše věc... Ale mně tohle nestačí a potřebuju se bát od začátku do konce, abych to mohl nazvat hororem. Podle mě je to jenom mix hororových prvků s ničím, co je spíš thriller. 3* a to je asi až až... 3* ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z tých filmov, kde je všetko: Márnica a vrah, ktorý precitol (nelogika), vraždy, ktoré sú klasické, ale efektné(gore), pekné a hlavne nahé ženy(erotika), mladý ľudia idú kempovať na miesto, ktoré nemá dobrú povesť (chabý scenár), a preto to už so mnou nič nerobilo. Bez originality, bez štipky fantázie a tak to beriem, len ako dobrú zábavu, ale nič viac sa to ani brať nedá. Jedine čo za niečo stálo bola atmosféra ponurého prostredia. Na tento diel som sa veľmi tešil a to preto, že trojka ma veľmi bavila, a tu som sa presvedčil, že nie vždy je nedeľa. Ten koniec sa ukázal ako čistá amatérska konina. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V porovnání s trojkou teda žádné zlepšení (spíš to kvalitně má sestupnou tendenci), navíc se začíná vkrádat jistý stereotyp, hlavně co se týče závěrečného odhalování, nalézání a přehlídky většiny zabitých a té jedné mrtvoly prohozené oknem. Prakticky to samé jako trojka, jen se dvěma rozdíly, zde už se začínají objevovat prostoduché až blbé dialogy a přeživší je někdo jinej, než jsme zvyklí. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (27)

  • Vzhledem k nízkému rozpočtu filmu museli někteří herci provádět nepohodlné nebo nebezpečné kaskadérské kousky sami. To se nelíbilo profesionálnímu kaskadérovi Tedu Whiteovi (Jason), který trval na ohleduplnosti k ostatním hercům. Vztah mezi ním a režisérem Josephem Zitem začal být velmi napjatý, což vyústilo ve Whiteův požadavek, aby nebyl uveden v titulcích. Kaskadér se poté od filmu distancoval a označil ho za "sračku". (Epistemolog)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii od října 1983 do ledna 1984. (Terva)

Reklama

Reklama