Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Jako špionážní drama je film velmi dobrý, ovšem jakožto akční thriller již nikoliv. Když poté na konci téměř zparoduje sebe samu, byli mé pocity zcela rozporuplné. Škoda, téma a nastolené otázky jsou více než zajímavé a obsazení v čele s Redfordem a Poitierem výborné. PS: V hlavičce filmu narážím na žánrové komediální zařazení... tak to vůbec! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller říznutý akcí a komedií - zamíchat, protřepat a jsou z toho Slídilové. Jeden vedle druhého herci podávají perfektní herecké výkony - ať už Robert Redford, David Strathairn, Dan Aykroird, atd atd. Scéna kde slepý Whistler řídí dodávku dle navigace Redforda je jednoduše dokonalá. Nemůžu dát méně než 5* ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem nečekal, a o to víc jsem byl překvapen. Film je velmi příjemná oddechovka, která ani na chvíli nenudí. Atmosféru zpestřuje několik docela vtipných situací a obsazení zkušených veteránů v čele s Redfordem, který skoro nesleze z placu, bylo rozhodně trefou do černého. Dvě hodiny utekly jako voda, černá skříňka se dostala do správných rukou a já si odškrtávám nejen velmi slušné čtyři hvězdy, ale i další jméno v kolonce prďáckých záporáků.... Ben Kingsley. :) 80% ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Motiv tohoto dnes už přeci jen letitého snímku se do současnosti v kinematografii zopakoval snad stokrát, takže se pro mne stran děje nejednalo o žádné orgie, nicméně zde to zachraňují výborní herci. Redford a Poitier, ale moc se mi líbí třeba i ta, která tančila s vlky - McDonnell. Některé scény jsou opravdu velmi úsměvné, za všechny ta se slepým řidičem a zcela překvapivě mi zde vůbec nesedl Kingsley, celkově takový průměrný průměr. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Většinou nejsem moc odvázanej z filmů, které balancují mezi humorem a napětím a sází na to, že při namíchání guláše z obého získají diváky mezi fanoušky veseloher i thrillerů. Jenže ve Slídilech je obou ingrediencí namleto jemně a namícháno tak akorát, takže celkově jde o velmi příjemné pokoukání, kterému dost odpustíte, už pro jeho klady - dobrý hudební doprovod, sympatické herecké výkony a pro postaršího Jahola velmi sympatickou Mary McDonnell. Mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, ale závěrečná scéna se zástupci "Národní bezpečnostní agentury" v rolích kouzelných dědečků mi přišla jako tak dobře nenáročné završení nenáročné podívané, že se přikláním k lepšímu hodnocení. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)
  • Ve filmu se objeví časopis Playboy v Braillově písmu. Tato varianta vychází od roku 1970. Obsahuje veškeré texty, které jsou v klasickém vydání, ale žádné obrázky. K roku 2017 se uvádělo 500 aktivních odběratelů. (HonzaR.)
  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama