Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 062)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně ujetej a šílenej seriál. Uź jsem něco málo viděl, ale něco tak originálního a bláznivýho, už teda hodně dlouho ne. Viděl jsem to nejdřív jasně na plnej počet, ale druhá půlka první série byla trošku slabší, takže nakonec lepší 4 hvězdy a uvidíme, kam se to vyvine po dalších epizodách, na který už se opravdu moc těším. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní humor, zaplaťpánbůh jen za tři série po šesti dílech. Bernard se po chvíli stane otravným jak ostnatý drát v zadku a Fran je neslaná nemastná. Jediný, kdo za něco stojí, je Manny. Občas se vyskytnou dobré hlášky a cesta autobusem do zaměstnání slušně uteče. Ta atmosféra knihkupectví, ten smrad z chlastu a cigaret, to vše na mě jenom sálá... Brrr...60% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Bernard je bezstarostný uličník ... raz neskutočne vtipný, inokedy menej. A vtipných má aj priateľov a zamestnancov. Zábavná vec! ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Len občas dokážu vytvoriť tak odporného a ľahko oblubiteľného hlavného hrdinu ako je tento. Má to skvelý anglický humor... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Sitkom z knihkupectví - to si dám líbit. Tahle partička mi silně připomíná některé lidi z mého okolí, myslím že bych mezi ně bez problémů zapadl. V každém případě nebyl díl abych se párkrát nahlas nerozchechtal, fajn záležitost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě seriál moc nepřesvědčil ale po pár dílech jsem si na tu zvláštní trojku a jejich knihkupectví zvykl stejně jako na jejich humor a začal se velice dobře bavit. Není to tak kvalitní jako "Partička IT" ale jedná se o jeden z těch lepších britských sitcomů, který je mi sympatický obsazením i tím, že zbytečně nevrší další a další epizody jako je tomu u amerických kolegů. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Seriál ušitý Moranovi přímo na míru, aby si dělal na place víceméně co chtěl. Místama je to legrační až k popukání, ale některý fórky či přímo i díly už takovým vtipem nesrší, což je pro mě víc než překvapivé. Často je postava Fran, ba dokonce i Mannyho hozena dost bokem, což je taky škoda. Nicméně stále více než slušná zábava. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost, u níž člověk vskutku lituje, že vznikly pouze tři řady. Samozřejmě, i tady autoři místy trochu "vařili z vody", ale určité nevyrovnanosti se zřejmě v sitcomu nelze vyhnout. Celkový dojem: 85% ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Dvoustý komentář... ano, to se hodí :-). Po dokoukání celé série Červeného trpaslíka (nebo ještě v průběhu posledních řad) jsem si říkala, co budu propána sledovat potom... Dostala jsem doporučení z více stran na Black books a už po prvním díle jsem věděla, že to bude náhrada více než adekvátní. Zároveň se mi hlavou honilo více myšlenek, např.: jak jsem se doteď obešla v knihovně bez smetáku, nebo: jsem na ty čtenáře moc měkká, popřípadě: máme otevřeno každý den stejně, jak nudné... :-) Bernard Black, Manny a Fran jsou tak odlišní, těžcí mimoni, které si ihned zamilujete, přestože chodit do jejich obchodů může být leckdy riziková záležitost. Jsou tak... sví, až to bolí, a příhody, které se jim stávají, jen podtrhují jejich osobnost. Z oné trojky jsem předtím znala jen "Fran", Tamsin Greig, jako popletenou + ukecanou slečnu Batesovou z minisérie bbc Emma. Black books byla láska na první pohled, vlastně již po pár vteřinách jsem měla jasno, po první sérii házím zodpovědně za pět* a musím je propašovat do topky... a hurá na druhou řadu :-) ()

giblma 

všechny recenze uživatele

Nehledě na to, že v Bernardovi (a lehce i Fran) vidím své alterego, Black Books jsou svým cynismem přesně mou flaškou vína. Za celou filozofii mluví jedna scéna: Fran listuje novinami a hledá práci. Bernard ji odpálkuje slovy: "Svůj život si můžeš uspořádat kdykoliv. Hospody zavírají v deset." ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Presiahli vaše výdaje za prvý polrok váš odhad za štvrťrok? A vtedy ma dostali...dávno sa mi nestalo aby som sa z 25 minút seriálu 20 minút nepretržite smiala! Bohužiaľ toto platilo o 1 sérii ďalej je to slabšie :-( ()

Croft

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná smršť hlášek a nemožných scén, která provádí tyhle podivné existence mě dostal na lopatky , skvělé! Seriál pro inteligentní diváky, kteří rádi inteligentní a vytříbený britský humor! ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

18tidílná reklama na víno. První dvě série 75% a třetí 70% s tím, že tam bylo i pár okamžiků, co hraničily s trapností. Povedený seriál, který asi skončil přesně, kdy měl. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bernard Black se může, co do významu, postavit bok po boku dalším nejvýraznějším seriálovým postavám z britské produkce. Dylan Moran je tu zatraceně dobře maniakální a na celý svět prostředníček vystrkující. Kdyby bookshop, ve kterým pracuju, bylo moje, choval bych se stejně jako Black. Jenže ono není... :-( :-) ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Velká Británie byla vždycky plodná na humorné a kvalitní seriály, sitcomy a pořady. Odjakživa. Black Books v podstatě pokračuje v tradici; není to žádná oslnivá televizní bomba zastiňující slavnější předchůdce (na což si tu ani nikdo nehraje), ale vkusný anglický humor s velmi sympatickými hlavními protagonisty a rozverně hravými problémy. Oddech s příjemně malým výskytem trapnosti. 70% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Prvni tri dily byly naprosto uzasne, pak par dilu celkem pokles, coz me skoro odradilo v dalsim sledovani, ale jeste ze jsem tak neudelal. Hlavni hdriny si proste musite zamilovat a britsky humor me sedi. ()

Reklama

Reklama