Reklama

Reklama

Bitva o Británii

  • Česko Bitva o Anglii (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Bitva o Anglii režiséra Guye Hamiltona rekonstruuje proslulou kapitolu z dějin druhé světové války, v níž Velká Británie dokázala odolat německým leteckým útokům. Snímek se soustředí na různé britské vojenské osobnosti, řada z nich je inspirována skutečnými lidmi. V červenci roku 1940 německé vzdušné síly bombardují Anglii v rámci příprav na invazi. Když začne Německo, zřejmě nedopatřením, útočit na civilní oblasti v Londýně, Britové začnou v odvetě nečekaně iniciovat nálet na Berlín. Rozlícený Adolf Hitler nařídí Luftwaffe, aby své útoky spíše než na vojenské cíle zaměřila na Londýn a další velká města. Jeho špatný úsudek však umožní Britům obnovit zničené letecké základny. Statečný boj vyčerpaných anglických pilotů Královského letectva a odolnost britské veřejnosti nakonec dohnaly Německo k tomu, aby se vzdalo svých pokusů o invazi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Válečný film, jehož největší devizou je britská noblesa, hrdost a ztotožnění se s nejsvětlejším okamžikem britských dějin. Jistěže, někoho takový film, zvláště dnes, po hodině začne nudit, ale právě pro takový typ diváka tento film určen není. Chcete-li však vidět válečné gentlemanství v jeho nejzřejmější podobě, pak právě tento snímek je tím nejlepším možným, jenž vám ukáže, jak může být válka krutá, nádherná a vznešená. Pravdou pak asi je, že na zemi se všechno jeví z poněkud tupějšího úhlu než na nebi. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Historický snímok o jednej z najpamätnejšej bitke pre britskú armádu, či skôr britské kráľovské letectvo. Kopa vtedajších hviezd si zahralo vyšších dôstojníkov (Olivier, Andrews, Caine, Howard, More, Plummer, Redrave) a môžeme sledovať na svoju dobu výborné technické prevedenie leteckých súbojov a ostreľovaní. Ale film poteší skôr leteckých historikov a tých, ktorí sa o 2. svetovú vojnu a jej letecké bitky zaujímajú. V opačnom prípade ide o nezáživný vojnový film bez dramatickejších situácií so slabšou schopnosťou vcítenia sa diváka do rolí a s kruto dlhou stopážou. Hodnotenie: 60% ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Protože hlavníma hrdinama filmu jsou letadla a letecké souboje. Nemohl jsem se sžít s nějakou postavou a proto nedám plný hodnocení. Jinak letecké souboje na dobu vzniku jsou parádní a viděl jsem to v bluray kvalitě, takže jsem si je řádně vychutnal. Nejlepší je scéna, když piloti jen tak polehávají a válí se v křeslech vytaženejch venku v těch svejch leteckejch koženejch bundách. Takovej chill out. Vzadu topoly a ticho. Úplně jsem cejtil tu pohodu jaká z těch frajeru sálala. Drsní hoši. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

Po hodině neustálých leteckých soubojů už jsem se nudil a stále víc jsem cítil únavu. U jiného filmu by to byl negativní prvek a odrazilo by se to záporně na mém hodnocení. Zde je to ale zcela obáceně. Bez ohledu na to, zda to tak tvůrci zamýšleli nebo ne, podařilo se jim přenést na plátno atmosféru této letecké bitvy, která pro piloty nebyla ani zdaleka nějakým dobrodružstvím, jak by se mohlo zdát, ale těžkou, vysilující a velice nebezpečnou prací. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený válečný film,který je o čtyři roky mladší,než Bitva v Ardenách,ale co se věrnosti techniky týká,je nesrovnatelně lepší.Pravda,Messerschmitty Bf 109 by potřebovaly doladit v oblasti od vrtule po kabinu,ale i tak jsou k poznání.Film je navíc výborně obsazen,takže by musel těžce selhat scénář nebo režisér,aby se nepovedl.Nic z toho se naštěstí nestalo a výsledkem je parádní podívaná,u které se člověk nestačí divit,co všechno se dalo natočit bez počítačových triků. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu se objevilo 27 Spitfirů různých verzí (z toho 12 letuschopných), jejichž vzhled byl sjednocen na verze Mk.I a II, které byly používány ve skutečném konfliktu. Dále bylo k vidění šest Hawker Hurricanů (z toho tři letuschopné). (ryba443)
  • V závěrečných titulcích jsou uvedeni piloti státu Izrael, což je nesmysl, protože Izrael vznikl až v roce 1947, tedy 7 let po bitvě o Británii. (Jirka_Globus)

Související novinky

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Reklama

Reklama