Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (639)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem šel na Zombieho remake víceméně bez jakéhokoli očekávání, čistě ze "zištných" pohnutek :), nijak zásadně mě vlastně nezklamal. Což ho ale na druhou stranu rozhodně neospravedlňuje a nový Halloween pro mě zůstává slabým, nevyváženým filmem a pouze průměrným slasherem (i když nejsem v žánru zvlášť kovaný). Podobně jako mnohým ze zde hodnotících mi přišla racionalizace Myersova patologismu zbytečná a pro celkový zážitek spíš kontraproduktivní. Na druhou stranu je pro mě jedna scéna z Michaelova dětství - ta kdy pomalu následuje svou zděšenou sestru s komicky/děsivě nepadnoucí maskou a nožem v ruce - předčasným vrcholem filmu. Co se týče chudáka Malcolma... řekněme jen, že se tam objevil především kvůli jménu (a z jeho strany kvůli honoráři). Některé repliky, s kterýma tam šermuje by se daly tesat do zlatých desek "hororových klišé"... 40% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, po všech těch příšerných pokračováních jsem se tohoto remaku docela bál, protože jsem si myslel, že remake opravdu není potřeba. Nicméně Rob Zombie to dokázal a zkombinoval starou klasikou (Carpenterova hudba, ikonická maska, nůž atd…) a dodal jí patřičný odstup a nové věci (Michaelovo dětství a motiv, proč se vlastně stal tím monstrem). Když o tom tak přemýšlím, tak se mi tento film líbil hlavně v tom, že tohle opravdu není remake, jen nové převyprávění jedné hororové legendy. Ale tady to vypráví někdo, kdo tu legendu měl rád a respektoval ji. A na filmu, speciálně na první polovině, je to poznat. Druhá polovina trpí jen tím, že Zombie není Carpenter a tu atmosféru neumí tak vyvolat, jako to umí (i po tolika letech) originální Halloween ale Zombie to dorovnává brutalitou. Zkrátka a dobře, tento "remake" mě nezklamal, naopak mě docela potěšil. 80 %. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Ve Sportu by napsali, že to byl zápas dvou odlišných poločasů. První půlka je fantastická. Nový Michaelův zrod čerpá ze Zombieho syrového stylu maximálně intenzivní podívanou. Vražednou atmosféru trochu předčasně korunuje scéna s "Love Hurts", kdy z Halloweenu čiší nostalgická grindhouseovská nadsázka, zároveň i upřímný smutek. Jenže v druhý půlce už nejde o moc víc než o jednoho wrestlera, co monotónně vykuchá pár lidí. Zombie jen brousí hororové stereotypy, vyvolává psychology, pochůzkáře a odrostlé sestřičky, ale už vůbec ničím nepřekvapí. Režíruje snad pode zaseklé desky, z níž se dokola dokolečka odehrávají ty samé postupy. Deprese jde do háje, končí se u nudy s trochu větší porcí sexu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sérii Halloween nemám zrovna dvakrát nakoukanou a první dva díly jsem třeba neviděl (asi to ale co nejdříve napravím). Tenhle film teda nebudu hodnotit v rámci série. Myslím si ale, že Rob Zombie Meyersovi ostudu neudělal. Zombie přišel opět ze svým brutálním, nekopromisním stylem a také z hutnou atmosférou. Zvláště první půlka, která líčí Michaela jako dítě, se velice povedla. K tomu si přidejte bezvadný soundtrack a také to, že Zombie krví opravdu nešetřil, ale to se dalo očekávat. Zombie prostě patří společně s Ajou k dnešní hororové elitě. 80% ()

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Pol roka som zbieral sily na napísanie komentára. Už pri úvodnej scéne som civel s otvorenými ústami a pokračovalo to ďalej. Špinavá fuckovacia pseudodráma s amatérskymi dialógmi podsúva nový pohľad na zrod Michaelovho zla: tuctová rozpadnutá rodina vymetie chlapcovu hlavu - aké originálne... Tam, kde v pôvodnej sérii bolo strašidelné zlo, ktoré nikto nikdy nepopísal (a o to bolo desivejšie), tu nastupuje rutinná psychologizácia osobnosti a primitívne zjednodušené motívy. Minimálne napätie a atmosféru má film iba v záverečnej štvrťhodinke, ale keď sa človek nad tým zamyslí, tak jedine kvôli trademarkom ukradnutým z originálu: hudba, kamera, strih, maska - to všetko, čo robí poslednú štvrťhodinu znesiteľnou, tu bolo už pred tridsiatimi rokmi. Navyše herci sú (s výnimkou skvelého Malcolma McDowella) neskutočne zlí: obzvlášť teenagerky a ich tupé dialógy a chichotanie nemá obdoby ani v tých najdementnejších 80s slasheroch. Toto si Laurie nezaslúžila. Ani Michael. Ani diváci... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (37)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 15 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Herečka Jenny Gregg Stewart (Lindsey Wallace) bola skutočne vydesená, keď sa prvýkrát ukázal Tyler Mane ako Michael Myers. (Peter.N.5688)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama