Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé Haddonfieldu to zatím netuší, ale smrt přichází do jejich ospalého městečka. Před patnácti roky vyvraždil Michael Meyers polovinu svojí rodiny, bylo mu tehdy jen 11 let. Od té doby byl pod zámkem v psychiatrické léčebně. Nyní v podvečer Halloweenu, svátku zesnulých, přichází zpět, aby našel svou malou sestru. Dr. Loomis (Malcolm McDowell) jako jediný opravdu ví, čeho je maniak schopen a vydává se varovat městečko. Úspěšné znovuzrození jednoho z nejslavnějších hororů nově odhaluje pozadí patologicky narušené mysli a oslovuje jak nové diváky tak i fanoušky původní série. Režisér Rob Zombie obrací čas a pátrá po původu čistého zla jménem Michael Meyers. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (639)

Falko 

všechny recenze uživatele

Daeg Faerch - (Michael Myers, 10 ročný) +++ Tyler Mane - (Michael Myers) +++ Malcolm McDowell - (Dr. Samuel Loomis) +++ Brad Dourif - (Šerif Lee Brackett) +++ Sheri Moon Zombie - (Deborah Myers) +++ William Forsythe - (Ronnie White) +++ Udo Kier - (Morgan Walker) +++ Danny Trejo - (Ismael Cruz - dozorca) +++ Hanna Hall - (Judith Myers) +++ Hudba: Tyler Bates +++ Producenti: Rob Zombie, Bob Weinstein, Harvey Weinstein ++++++++++++++ Neviem preco, ale Rob Zombie ma asi rad dlhovlasacov, pretoze aj v tomto filme ich bolo viac nez dost a pripominal mi jeho predchadzajuce filmy DUM TISICE MRTVOL a VYVRZENCI PEKLA. HALLOWEEN je avsak trosku iny, ale podobne brutalny. Celkom dobry napad bol ukazat najprv 10 rocneho Myersa, ako zacal vrazdit a az neskor ako dospeleho. Nenudil som sa, dej mi usiel rychlo a posledna polhodinka bola celkom slusna. Ale mohol by mi nejaky fanusik tohto hororu vysvetlit, preco sa stal Myers nesmrtelnym? :-) .............. 01.08.2008 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie vzdal poctu originálu, ale svoji verzi přece jenom pojal trochu jinak. Michaela Meyerse vidí jako oběť a je znát, že s ním v podstatě sympatizuje. Příběh obohatil o jeho psychologický profil, který tvoří začátek filmu. Prostředek jako by originálu téměř z oka vypadl, akorát tam kde Carpenter lépe zvládal atmosféru, Zombie zase přidává takové to jeho znepokojující neučesané násilí. Rob Zombie totiž netočí hezké filmy a násilí v nich fakt bolí. Na konec film obohatil ještě o jednu menší dějovou odbočku, aby se Michael Meyers choval alespoň trochu pochopitelně. Tudíž není to taková úplná zabíjecí mašina jak v origoši. Obsazení opět bude lahodit milovníkům béčkových filmů a hudební doprovod je perfektní jak je u filmů pana Zombieho zvykem. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie, se pokusil o neco nemozneho, o remake kultovniho Carpentrova snimku Halloween a musim rict, ze se mu to povedlo. Prvni polovine filmu k dokonalosti moc neschazi, u druhe uz sem tam skripe scenar a taky vydrz Michaela Myerse, podle me jedna z nejvetsich slabin vsech Halloweenu. Libi se mi jak z filmu zari surovost, kterou by filmu dodal malo kdo jiny nez prave Rob Zombie. Kdyz ve filmu zaznela originalni melodie z Halloweenu, mel jsem husi kuzi, jsem rad, ze tam byla pouzita...9/10* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jak je už zvykem, opět se remake ponaučuje z chyb originálu a z Myerse už není pomalý, nudný a nezajímavý maniak, ale je nahrazen urostlým wrestlerem, který si už respekt vyvolat rozhodně umí, také Rob Zombie přišel na to, že Slasher z nízkým body countem a bez krve nemůže fungovat, tak to naštěstí nahrazuje zde. Co se týká gore, to není sice žádná sláva na dnešní dobu, ale film nenudí, drží si fajn atmosféru a byť je první polovina znatelně podařenější a temnější, sympatické a konečně zasloužené čtyř hvězdí si Halloween odnese. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Za ten čas, čo ťa poznám, sa z teba stal môj priateľ. Aspoň vidíš, aký nahovno je môj život.“ Veľmi dobre viem, o čo kontroverznému Zombiemu šlo. Niekomu sa na cenenom Carpenterovom origináli páčilo, že Michael Myers v ňom bol zlý "bezdôvodne". Zombie je však úplne iný typ režiséra a vo svojom dosť odvážnom, hoci nakoniec nie výbornom remakeu, sa pokúsil práveže vysvetliť dôvody, pre ktoré sa z malého chlapca v detstve stane psychopatický sériový vrah. Vcelku mu to vyšlo, keďže Michaelovmu detstvu je venovaná veľká časť minutáže. Vďaka tomu miestami perfektne funguje druhá polovica s už dospelým Myersom. Tej zas pre zmenu parádne pomáha skvelý, dominantný a pritom sympatický výkon Malcolma McDowella v úlohe Myersovho úhlavného, celoživotného prenasledovateľa Dr. Loomisa. Okrem prepracovanému scenáru a dôrazu kladenému na psychológiu postáv a vzťahy (čo, ruku na srdce, bežne v hororoch nevídame často a je to škoda), je ďalším mohutným plusom Halloweenu namakaná, špinavá sedemdesiatková atmosféra, intenzívne vraždiace scény, celkový nekompromisný prístup a gigantický kasting, pozostávajúci z úžasných "ksichtov" a žánrových legiend a pololegiend ako sú Udo Kier, Danny Trejo, Dee Wallace, William Forsythe, Brad Dourifa alebo Tyler Mane (vrcholom kastingu je ale zrejme až Danielle Harris, ktorá vytvára dokonalý zmätok, keďže síce hrala už v pôvodnej štvorke a päťke, ale úplne inú rolu). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (37)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 15 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Dům Michaela Myerse (Tyler Mane) se nachází na 1110 Glendon Way v Jižní Pasadeně. Tommyho (Skyler Gisondo) dům je na 1960 La France Avenue. Laurie Strode (Scout Taylor-Compton) bydlí na 1003 Highland Street. Scéna v lese, kdy se Michael Myers pomstí chlapci, který jej šikanoval, byla natočena v Griffithově parku v Los Angeles. Filmování probíhalo od jara roku 2007. (jurasino)
  • Film pri svojej premiére v USA cez víkend Dňa práce vytvoril v roku 2007 nový rekord pre tržby počas tohto víkendu. Zarobil viac ako 30,5 milióna dolárov. (Marceloo)

Související novinky

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Probuďte mrtvé!

Probuďte mrtvé!

04.06.2008

Včera nám tu dělal bu-bu-bu Tim Burton (ve smyslu vyhrožování dalším filmem ve stejném stylu), dnes probudíme pár dalších strašidel. Především je tady adaptace komiksu Stevea Nilese, autora předlohy… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

I nemrtví točí filmy

I nemrtví točí filmy

10.01.2007

Rob Zombie, frontman metalové kapely White Zombie, má za sebou již mnoho úspěchů jako zpěvák a skladatel a tak se před pár lety střemhlav vrhl na kariéru režiséra a scénáristy v jedné osobě. Po dvou… (více)

Reklama

Reklama