Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neviem či zle hľadám, ale filmov o pirátoch je pramálo, ak nerátam okukaných Pirátov z karibiku a aj tie filmy čo sú, sú väčšinou nudné a staré. Toto je jeden z nich. Snímku som si pozrel kvôli mladučkému Christianovi Baleovi, ktorý už vo svojom mladom veku podával slušné výkony, avšak nepamätám si, že by som ho vôbec registroval vo svojom detstve. Snímka je v skutku nudná, možno za pochvalu stojí úvod. Tešil som sa na Christophera Leeho, ktorý tu skoro ani nehral a navyše mal celý film okolo hlavy šatku, pretože bol slepý, takže som ani nevedel že je to on a mohol ho hrať hocikto iný, nie taká superhviezda. Bohužiaľ táto snímka vám ani nespriemni prípadnú upršanú sobotu či nedeľu. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Sympatické zpracování nestárnoucího námětu. Trocha vlastní invence by neškodila, ale od televizního filmu asi nelze čekat víc. Zajímavé je obsazení (začínající Christian Bale, střelec Charleton Heston, Oliver Reed, Christopher Lee, Julian Glover), ale ani v tomhle směru tu nikdo zrovna nezazářil. Ne příliš nápadité, ale na zpříjemnění odpoledne ideální. Nakonec vůbec nejlepší na celém filmu je parádně stylový hudební doprovod od The Chieftains. 70% ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pirátských kousků, který jsem jako dítě miloval, nicméně po opětovaném shlédnutí mě tento film utvrdil v tom, že stále neztratil nic ze svého kouzla a i přes nespočet remaků se jedná o to nejlepší zpracování. Navzdory téměř dvou hodinové délce jsem se ani chvíli nenudil a to je u podobných dobrodružných snímků velmi ojedinělý jev. Svůj podíl na tom má skvěle zvládnutý scénář a odpovídající časové rozložení jednotlivých částí filmu. Další třešničkou na dortu je skvělé herecké obsazení s naprosto famózními hereckými výkony, za zmínku rozhodně stojí mladičký Christian Bale a samotný Dlouhý John Silver v podání charismatického Charltona Hestona. Výborně zvládnuté jsou také kulisy a ztvárnění prostředí pustého ostrova, které působí fantasticky. Vezmeme-li v potaz, že se jedná o televizní film, tak nezbývá nic jiného než tvůrcům zatleskat a kéž by tak vypadalo více filmů. Pokud si film budete shánět v českém dabingu, dejte si pozor na předabovanou verzi od TV NOVA, jelikož ta se s původním dabingem nemůže nikterak rovnat. Moje hodnocení 80% ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který jsem jako malý doslova zbožňoval a pouštěl si ho pořád dokola. I s odstupem času si uvědomuju, že tomuto snímku nelze prakticky co vytknout. Herecké výkony jsou dobré, soundtrack také, výprava a dobrodružství skvělé a hlavně se věrně drží své knižní předlohy. Pro mě určitě nejlepší zpracování Stevensonova románu....Jo a odpočívejte v pokoji pane Hestone, Reede a Postlethwaitele. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Protože jsem knihu dočetl doslova před pár dny, tak můžu prohlásit, že je to asi nejvěrnější možná adaptace. Nechybí jediná důležitá scéna ani zajímavá postava. Prostředí je přesně takové, jaké jsem ho viděl ve své fantazii. Herci se mým vymyšleným představitelům pochopitelně nepodobají, ale většina z nich snese i přísnější měřítka. V jakém jiném filmu si spolu zahráli Christian Bale, Charleton Heston, Oliver Reed a Christopher Lee? Jedinou větší výtku mám k hudbě. Ze soundtracku si nepamatuju ani notu, což je dost tristní. Pořádné burácivé ústřední téma by zahustilo atmosféru a dodalu tomuhle nestárnoucímu dobrodružnému příběhu pořádný šmrnc. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)
  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)

Reklama

Reklama